tiistai

Tupakka ja tupakointiFormaldehyde62 vastaustaklo 00:48
Viimeisin näkemäsi elokuva? Take 2Rasimus426 vastaustaklo 21:12
Milloin on kevät?Kirjaneito20 vastaustaklo 20:52
Sivuja: 1 2 [3]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Martha Wells  (Luettu 3938 kertaa)

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #40 : 18.Helmikuu 2013, 09:21 »

En yhtään ihmettele, että tuo herättää keskustelua. Minusta on ihmeellistä, että Raksura-trilogian ensimmäistä osaa ei ole enää saatavana painetussa muodossa, koska kolmas kirja julkaistiin vasta vähän aikaa sitten.

Tämän trilogian lukeminen on vaikeaa, jos ensimmäistä osaa ei löydä mistään, koska siinä esitellään henkilöhahmot ja luodaan pohja tuleville tapahtumille. Jos joku yrittää aloittaa lukemisen toisesta osasta, lukijalla on varmasti vaikeuksia ymmärtää monia asioita.

Huomasin, että kirjailija totesi alempana, että kun kustantaja julkaisee e-kirjoja ja pitää oikeudet itsellään, mikään muu kustantaja ei voi julkaista sarjaa. Lisäksi kirjailija totesi, että jos ensimmäistä osaa ei ole saatavana, myyntitulot kärsivät, koska ensimmäinen osa tuo sarjalle lukijoita.
Hiistu
Velhoruhtinatar

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #41 : 19.Helmikuu 2013, 23:23 »

Harmi, ettei Cloud Roadsia enää saa tavallisena kirjana... Olin ajatellut, että se olisi kiva joskus lukea, mutten tietenkään tajunnut hankkia ajoissa. Vasta pari vuotta sittenhän se ilmestyi.. (Erityisesti henkilöiden lentotaito on minusta kiinnostava idea, tykkään "siipi-ihmisistä". Ja tietenkin nuo kaikki sarjan saamat kehut houkuttavat.)

Jollekin kotimaiselle kustantamollehan tämä voisi olla hyvä sauma alkaa suomentaa sarjaa, kun alkuperäisteos (tai ainakin sarjan ensimmäinen osa) kilpailisi lukijoista pelkästään e-kirjamuodossa...

Tavallaan.

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #42 : 20.Helmikuu 2013, 12:47 »

Se on tosiaan ikävää... Jos pystyt hankkimaan The Cloud Roadsin esim. käytettynä Amazonin tai jonkin muun sivuston kautta, se kannattaa lukea. Minusta se on viime aikojen omaperäisimpiä fantasiakirjoja, koska Wells on luonut kiehtovan fantasiamaailman ja kirjoittaa hienosti muodonmuuttajien elämästä ja ongelmista.

Tuo olisi melkoinen kulttuuriteko, koska Wellsille löytyisi varmasti lukijoita. Luulen, että Wellsin omaperäiset ja viihdyttävät tarinat menisivät hyvin kaupaksi.

Muuten, The Death of the Necromancer julkaistiin pari päivää sitten e-kirjana. Toivottavasti se julkaistaan pian uudelleen myös painetussa muodossa.

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #43 : 28.Huhtikuu 2013, 13:44 »

Pidin todella paljon Emilie and the Hollow World -kirjasta. Se oli miellyttävän vanhanaikainen seikkailutarina nuoremmille lukijoille. Siitä tuli mieleen Jules Vernen ja Enid Blytonin kirjat (voisin oikeastaan sanoa, että se oli eräänlainen kunnianosoitus Vernelle).

Tässä on vähän tietoa tarinasta ja päähenkilöstä: Emilie oli mielenkiintoinen päähenkilö, koska hän oli itsepäinen ja älykäs tyttö, joka lähti pakomatkalle, jotta saisi elää omaa elämäänsä haluamallaan tavalla. Emilien pakomatka päättyi vähän eri tavalla kuin hän oli suunnitellut, koska hän päätyi laivalle, joka oli menossa kohti planeetan keskellä olevaa maailmaa, "Onttoa Maailmaa".

Minusta Martha Wells yhdisteli onnistuneesti steampunkia, fantasiaa ja scifiä. Lisäksi hän kirjoitti kiehtovasti tieteestä ja magiasta.

En tiedä onko tämä kirja kaikkien nuorempien lukijoiden makuun, mutta kaikki lukijat, jotka pitävät vauhdikkaista ja vanhanaikaisista seikkailutarinoista, pitävät varmasti tarinasta. Minusta tätä kirjaa voi suositella kaikenikäisille lukijoille, koska se on hyvää ja harmitonta viihdettä.

Englanninkieliseltä puolelta voi lukea pidemmän arvostelun.
Sivuja: 1 2 [3]   Siirry ylös