03.Syyskuu 2014, 10:03 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tämä on vanha keskustelualue, jonka käyttö lopetettiin 27.9.2013.
Kaikki vanhat viestit säilytettiin arkistossa, kun uusi keskustelualue otettiin käyttöön.

Uudelle keskustelualueelle pääset osoitteella:
http://www.risingshadow.fi/forum
 
Sivuja: [1]   Siirry alas
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Tavernan säännöt  (Luettu 2887 kertaa)
Iivari
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 3026
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Vantaan Jokiniemi (ja muu elämänalue)
« : 23.Tammikuu 2007, 18:10 »

Taverna on paikka kurinalaisemmalle ja vakavammalle keskustelulle. Ideana on se, että keskustelu olisi selkeää ja mielenkiintoista. Tutustua voi Satamassa ja säästää mielenkiintoisimmat keskustelut tänne. Tavernassa ei listata.

Minut on nimetty Tavernan vastuumodeksi yhdessä Saranthan kanssa. Tässä siis säännöt ja ohjeet Tavernaa varten:

Tavernassa on siis tarkoitus keskustella sivistyneesti ja miellyttävästi kaikesta elämässä ihmissuhteista maailmanilmiöihin, elämäntilanteista suuriin ajatuksiin. Yhteisenä nimittäjinä keskusteluille halutaan säilyttää argumentoiva eli perusteleva keskustelutapa, kohteliaisuus, ajatuksien vaihto, pohtivuus sekä ennen kaikkea - keskustelu, joka tarkoittaa vuorovaikutteista tilannetta, ei vain oman mielipiteen listaamista.

Tavernassa keskustelun aloitus on tärkeä. Jotta keskustelu pyörähtäisi käyntiin, tulisi keskustelunavauksen olla selkeä, lähtöajatuksia riittävästi sisältävä ja mielellään asian monesta näkökulmasta esittelevä. Avauksella saadaan ihmiset joko vastaamaan tai jättämään vastaamatta. Aloitusviestin hyviin puoliin kuuluu myös lukea jonkinlainen oman kommentin ilmaisu, sekä ilmiön tai aiheen taustoittaminen. Hyvä keskustelun alustus edellyttää aloittajalta pientä panostusta asiaan ja aiheen ja oman kirjoitustyylin miettimistä muiden keskustelijoiden kannalta.

Tavernan keskustelun selkeyden vuoksi viestien ulkoasukin on tärkeä ei vain sisältö (joka toki pääosassa on). Tavernassa viestien perusasioiden kuten välimerkkien ja isojen alkukirjainten oletetaan olevan kohdallaan ja hyvän yleissuomen käyttö viesteissä on paikallaan. Kappalejako vähänkään pidempiin viesteihin on mukavuuden elinehto. Painotuskeinot kuten värit ja fonttikoot ovat vain niitä hetkiä varten, kun se on ehdottoman oleellista. Sisällön tulisi pystyä painokkuuteen ilman punaväriäkin. Hymiöitä ei myöskää tulvina täällä käytetä.

Fleimausta, selkeää provosointiin tähtäävää provosoimista, henkilökohtaisuuksilla loukkaamista, karkeaa kielenkäyttöä tai negatiivista kuittailua ei hyväksytä. Jos jotain tällaista esiintyy, ja koet kokeneesi vääryyttä, ota yhteyttä modeen, kuten vaikkapa minuun.

Tavernassa pituus ei ole itseisarvo, mutta harva kirjoittaja voi kirjoittaa kahden lauseen kommentin, joka Tavernassa olisi toimiva keskustelussa. Muutama virke kappaleeseen, pari kolme kappaletta, siinä oikein hyvä viesti Tavernaan - olettaen, että sisällössä on ajatus tai pari.

Terveisin Tavernan moderaattorit Iivari ja Sarantha
« Viimeksi muokattu: 10.Helmikuu 2007, 06:58 kirjoittanut Iivari » tallennettu

Olen niitä tapahtumia
joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla.
Pekka Kejonen
Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Risingshadow

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2011, Simple Machines

Valid XHTML 1.0 Transitional