« : 13.Huhtikuu 2007, 08:00 » |
Mitä mitä? Kyllä, se on totta (ja tämä ei ole enää aprillipilaa), ylläpito on päättänyt pitkällisten neuvottelujen jälkeen sallia Risingin nauttia taas roolipelaamisesta. Mutta vain tämän yhden kerran tällä erää. Seuraavaa peliä voitte sitten suunnitella aikaisintaan ensi vuoden puolella (välin pituus ratifioidaan sitten joskus myöhemmin). Peli on monimutkaistettu muunnos vanhasta kunnon ihmissusien kylästä. Muunnoksesta ja sitä myöten pelinjohdosta vastaa Flamer89. Laitankin tähän pelin säännöt, lukekaa ne huolella! Verikuun satama.
20 pelaajaa 3 salamurhaajaa, miekka, tikari ja kirves 2 kääntyjää, värvättävä Myrkky ja Viikate 5 aatelista 10 viatonta (joissa on näkijä, suostuttelija, uhrautuja ja suojelija)
Säännöt: Viisi eri suvun aatelista, kolme salamurhaajaa ja pieni joukko viattomia ovat jääneet sodan saartamaksi pieneen satamakaupungin osaan lähellä laitureita. Viisi aatelista on karannut valloitetusta maasta ja heidän peräänsä on lähetetty kolme maailman parasta salamurhaajaa: Miekka, Tikari ja Kirves. Pelin ideana on että kolme salamurhaajaa pyrkivät yhteistoimin tappamaan viisi aatelista viattomista uhreista välittämättä, kun taas viisi aatelista pyrkivät kaikki omillaan selvittämään keitä salamurhaajat ovat ja saada heidät ensin hengiltä päivällä tapahtuvissa uhrausseremonioissa. Jos aateliset kuolevat, peli päättyy valoittavan kuningaskunnan hyväksi, jos salamurhaajat kuolevat, aateliset palaavat kotimaahansa ja aiheuttavat kansannousun joka syrjäyttää vieraan tyrannian. Mikäli käy niin että salamurhaajia ja muita henkilöitä on saman verran, murhaajat tappavat loputkin ihmisistä ja valloittava tyrannia voittaa.
Peliin kuuluu kolme salamurhaajaa jotka kaikki tietävät toistensa henkillöllisyyden ja päättävät joka yö tappaa yhden saartoon uhriksi jääneen henkilön siinä toivossa että hän olisi aatelinen. Salamurhaajat sopivat yhdessä kenet tapetaan ja kuka hänet tappaa. Lisäksi peliin kuuluu värvättävä lisätappaja: Myrkky ja täydellisen tuhon viimeinen airue: Viikate.
Jokaisella murhaajalla on omat erityiskykynsä jotka vaikuttavat tapahtumiin:
Miekka on värvääjä ja vain hän pystyy värväämään salamurha joukkoon uuden jäsenen: Myrkyn. Miekka ei kykene tappamaan suojelijan vahtiessa kohdettaan, mutta kykenee tarkistamaan onko hän värvättävä josta tulee Myrkky. Miekka tappaa vain uhrautujan mikäli uhrautuja on valinnut kohteen suojeltavakseen.
Tikari on lähes näkymätön saalistaja joka kykenee murhaamaan kohteen vaikka tämä olisi suojelijan suojeluksessa, mutta ei pysty tappamaan uhrautujaa tai hänen suojelemaansa henkilöä. Ei kykene värväämään.
Kirves on suoraviivainen barbaariheimon jäsen joka kykenee tappamaan sekä uhrautujan että kohteensa, mutta ei pysty tappamaan mikäli suojelija valvoo kohdetta. Ei kykene värväämään.
Myrkky on ainoastaan värväämällä saavutettava murhaaja jonka Miekka kykenee liittämään tähän hilpeään verenvuodattajajoukkoon. Myrkky kykenee tappamaan kohteen aina ja kaikkialla. Uhrautuja tai suojelija eivät kykene estämään Myrkyn tappavan tehokkaita seoksia.
Viikate on viimeinen ja kaikkein pahamaineisin murhaaja. Jos murhaajilla tai aatelisilla menee liikaa aikaa pelin voittamiseen, saa Viikate kirjeen itse Valloittavan tyrannian kuninkaalta joka käskee häntä tappamaan aateliset hinnalla millä hyvänsä. Viikate ei tiedä keitä muut murhaajat ovat, eivätkä muut murhaajat tunne Viikatetta. Viikate ilmoittaa kenet haluaa tappaa joka toinen yö kirjeestään alkaen ja tämä henkilö kuolee oli hän kuka tahansa. Viikate ilmestyy peliin viiden peli päivän ja yön jälkeen.
Mikäli murhaaja kuolee hänen tavaroistaan löydetään kuoleman jälkeen murhaajan oma tunnus: hopeinen miekkariipus (Miekka), meripihkatikari (tikari), kirveellä halkaistu kallo (Kirves), säilötty skorpioni (Myrkky) tai Musta sinetti jossa kuolemaa esittävä viikatemies (Viikate). HUOM: Kyseiset esineet eivät saa olla näkyvillä pelissä ennen kuolemaa koska muutoin ne paljastavat murhaajat!
Peliin kuuluu viisi aatelista jotka ovat paenneet sodan uhriksi joutuneesta maastaan, aateliset eivät tunne toisiaan eivätkä luota kehenkään joten pitävät olemassaolonsa salassa. Heidän tehtävänään on tapattaa äänestämällä murhaajat joka ilta pidettävässä uhrausseremoniassa ennenkuin heidän omat kaulansa katkaistaan, tai pahempaa... Heidän kuolemansa tunnistetaan viidestä sinetistä jotka löydetään heidän tavaroistaan kuoleman jälkeen: Villisika, Haukka, Leijona, Käärme ja Karhu. HUOM: Myöskään nämä merkit eivät saa olla näkyvissä pelin aikana!
Muita henkilöitä ovat:
10 viatonta joista voi tulla seuraavia henkilöitä:
Näkijällä on kuun jumalattaren lahja saada ennenäkyjä tulevista tapahtumista. Joka yö hän toimii yhteistyössä suojelijan kanssa. Joka yö näkijä saa arvoituksen tulevasta joka paljastaa jotain kiintoisaa ja ehkä hyödyllistäkin. Näkijän tulkitut näyt ilmoitetaan pelinjohtajalle joka salaa kirjoittaa ne puiselle taululle kylän keskellä uhraus temppelin edessä.
Suostuttelija on henkilö joka toimii Miekkaa vastaan pelissä ja yrittää ottaa selvää kuka on värvättävä, joka yö ilmoittamalla nimen pelin johtajalle. Mikäli hän löytää Myrkyn ennen Miekkaa tästä tulee tavallinen harmiton ihminen. Mikäli hän epäonnistuu.. noh kannattaa katsoa mitä seuraavana iltana juot tai syöt...
Uhrautuja joka valitsee joka ilta sen henkilön jota haluaa suojella, mutta mitä todennäköisemmin tappaa itsensä prosessissa. Hyvä sydän, ei niin hyvä viiltojen sietokyky..
Suojelija on kokenut sotaveteraani joka tahtoo pelastaa entisen kotimaansa aateliset ja valitsee siksi joka yö yhden ihmisen jota haluaa suojella. Hän saattaa pelastaa hengen. Saa keskustella yksityisesti näkijän kanssa.
Murhaaminen: Salamurhaajien tapa murhata kohde on ilmoittaa pelinjohtajalle joka yö kun ovat valinneet tapettavan ja kuka tappaa kohteen. Murhaajat saavat ehdottaa murhaamistapaa, mutta pelinjohtaja kirjoittaa sen lopulta tarinaan sopivaksi.
Äänestys alias Verikuun temppeli: Jokapäivä ennen auringon laskua jokainen pelissä oleva henkilö äänestää ihmistä uhrattavaksi Verikuun jumalalle, jotta tämä pitää raivoavan sotajoukon kylän ulkopuolella.(Rid.edit, teoriassa, oikeasti ihmiset vissiinkin vain haluavat tapattaa joukossaan riehuvan kuoleman, eikö?) Eniten ääniä saanut teurastetaan uhriksi ja muut saavat nähdä uuden aamun. Äänestäminen on pakollista, muuten äänestämättä jättävä saa itselleen yhden äänen joka kulkee läpi loppupelin, nämä äänet lasketaan yhteen muihin äänin ja se saattaa tapattaa juuri sinut. Mitäs et yrittänyt palvella jumalaasi joka Verikuun tavoin katselee sinua taivaalta. Äänestys on päätapa tappaa murhaajat, mutta Viikate kykenee myös tappamaan murhaajia.
Viestillä reagointi: Pelissä jokaisella henkilöllä on kolme puheenvuoroa per päivä, näistä yhdessä vaaditaan äänestys nimi merkillä: "NIMI" ++ (kuten edellisissäkin peleissä) Puheenvuoroja ei tule käyttää yksityiseen suunnitteluun tai muuhun epäolennaiseen jutusteluun, sitä varten ovat yksityisviestit, mutta tarinan kannalta ensimmäisen päivän puheenvuorot ovat tärkeitä joten paras olisi puhua tai Verikuun jumala suuttuu ja siitä seuraa aina sotkua. Viestejä voi lähettää vain päivisin itse peliin, mutta yksityisviestit kulkevat aina. Murhaajat, Viikate, Näkijä, Suojelija, Uhrautuja ja Suostuttelija ilmoittavat nimet vain ja ainoastaan pelinjohtajalle yksityisviestillä, kiitus.
Muita sääntöjä: Kyse on roolipelistä joten jokainen pysyköön roolissaan, mikäli kysyttävää ilmenee sen voi tehdä viestillä: //OFF/ "VIESTI" /OFF// eli off topicilla tai mielummin yksityisviestillä pelinjohtajalle. Pelin säännöt päivittyvät pelin alkuun asti joten suosittelen lukemaan ne varmuuden vuoksi uudestaan ennen kuin peli alkaa. Jokainen erityishahmo arvotaan osallistuvista ja roolit ilmoitetaan yksityisviestillä kyseiselle henkilölle. Jokainen saa ottaa itselleen minkä esiintymisroolin haluavat, mutta käyttäkää mielikuvitustanne. Me emme halua 15 seppää...
Pelin aloitus: Peli käynnistyy kun tarvittavat pelaajat on saatu kokoon ja roolit jaettu. Pelinjohtaja kirjoittaa ensimmäisen osan tarinaa joka selvittää hieman taustaa ja luo juonta peliin, tämän jälkeen jokainen pelaaja esittäytyy omalla tavallaan ja omaksuu roolinsa kylässä. Ensimmäisenä päivänä ei ole äänestystä, mutta äänestys käynnistyy ja äänestämättömyyden rangaistus käynnistyy seuraavana päivänä. Ensimmäisenä yönä ei myöskään ole murhaa, mutta tämä vain siksi että kaikki pelaajat kerkiävät mukaan. Pelissä Yön ja Päivän kesto on 24h plusmiinus 3h max. Ensimmäinen päivä alkaa pelinjohtajan ensimmäisestä viestistä. Viikatteen viestin viiden päivän ja yön kestävä viesti lähtee liikkeelle vasta seuravaana päivänä.
Loppuun: Pitäkää hauskaa ja tervetuoloa pelaamaan VERIKUUN SATAMAA! Näin. Sitten vielä ilmoitusluontoisia asioita. Otamme mukaan tasan 20 pelaajaa
Ilmoittautuminen minulle yksityisviestillä
Ennenkuin ilmoittaudut, mieti onko sinulla aikaa käydä vähintään joka toinen päivä täällä, ja lukea samaan topiikkiin tulleet 60 viestiä ajatuksen kanssa Minä moderoin armotta tekstiä joten miettikää ennenkuin postaatte peliin viestejä
Tähän topiikkiin vain ja ainoastaan aiheeseen liittyviä kysymyksiä, ilmoittautumiset tosiaan mulle sunnuntaina yksärillä. Ilmoitan tähän kun määrä on täynnä. Eli laitetaan nyt tähänkin, EI ENÄÄ ILMOITTAUTUMISIA OTETA VASTAAN, KAKSIKYMMENTÄ ON TÄYNNÄ!
« Viimeksi muokattu: 07.Toukokuu 2007, 17:00 kirjoittanut Rid »

« Vastaus #1 : 15.Huhtikuu 2007, 11:47 » |
Tuleeko näitä lisääkin jossain tulevaisuudessa.?
« Vastaus #2 : 15.Huhtikuu 2007, 11:49 » |
Mahdollisesti tietyn ajan kuluttua, katsotaan miten tämä nyt sujuu.
Muoksmuoks, eli saa ilmottautua, mahtuu vielä paaaaljon!
« Viimeksi muokattu: 15.Huhtikuu 2007, 13:02 kirjoittanut Rid »
Elétha
« Vastaus #3 : 16.Huhtikuu 2007, 15:53 » |
Käytännössä kuinka kauan peli kestää?
Kiinnostusta olisi, mutta jossain vaiheessa katoan netin lähettyviltä viikoksi, mikä tuskin helpottaisi pelin kulkua...
« Vastaus #4 : 16.Huhtikuu 2007, 16:40 » |
Vastaanpa tässä keritessäni Ridin asemasta. Elikkä peli kestää kaikkein pisimpään siinä tilanteessa etteivät murhaajat saa murhattua ketään ja äänestyksissä ei tapeta aatelisia, joten nopean laskutoimituksen mukaan pelin kestoksi tulisi tässä tilanteessa noin 24 päivää. Mutta peli saattaa myös päättyä ensimmäisten 4 päivän sisään mikäli salamurhaajat onnistuvat ja aatelisia uhrataan päivisin.
Joten vastaus, noin 4-24 päivää. Tarkempaa aikaa on mahdotonta sanoa, pelin pituus riippu täysin pelaajista. Mutta seuosittelisin varaamaan itselleen vähintään 20 päivää peliaikaa, muuten ei kannata ilmoittautua.
Että tälläistä informaatiota, ilmoittautumisia Ridille ja mahdolliset kysymykset vaikka suoraan minulle, vastaan kaikkiin kysymyksiin mielelläni ennen pelin alkua.
« Vastaus #5 : 16.Huhtikuu 2007, 19:43 » |
Äyästän vielä, ilmoittautumisia on tullut tasan yksi, että mukaan mahtuu vielä todellakin! Sekä uudet että vanhat pelaajat!
« Vastaus #6 : 16.Huhtikuu 2007, 20:35 » |
Alustavasti kuten Miksukin. Kai sitä nyt kokeilla voisi, kerrankin. :)

« Vastaus #7 : 17.Huhtikuu 2007, 12:00 » |
Muistakaahan pallerot ilmoittautua sitten myös yksärillä. ;)
« Vastaus #8 : 17.Huhtikuu 2007, 14:29 » |
Joo, eli ilmottautumiset yksärillä, JA LAITTAKAA MUKAAN TIETOJA HAHMOSTANNE. Lyhyttä historiaa, ammatti, luonnetta eeteesee.
Elétha
« Vastaus #9 : 17.Huhtikuu 2007, 19:49 » |
Mikäli pelin alkaminen ei venähdä useammalla (reilulla kahdella) viikolla, niin minä tipahdan ulkopuolelle.  Toivottavasti tulee tulevaisuudessa muitakin vastaavia pelejä, jotta pääsisin kokeilemaan.
« Vastaus #10 : 18.Huhtikuu 2007, 08:30 » |
KYSYMYS: Tietävätkö aateliset oman "ryhmänsä" jäsenet?
« Vastaus #11 : 18.Huhtikuu 2007, 16:34 » |
Vastaus, eivät. Löytyy säännöistä, vaikkakin ehkä hieman huonosti tulee esille: Pelin ideana on että kolme salamurhaajaa pyrkivät yhteistoimin tappamaan viisi aatelista viattomista uhreista välittämättä, kun taas viisi aatelista pyrkivät kaikki omillaan selvittämään keitä salamurhaajat ovat ja saada heidät ensin hengiltä päivällä tapahtuvissa uhrausseremonioissa Lisää kysymyksiä saa laittaa myös yksärillä tai sitten tähän keskustelun jatkeeksi.  Tyhmiä kysymyksiä ei olekkaan ja vastaan mieluusti kaikkiin kysymyksiin ennen kuin peli alkaa.
« Vastaus #12 : 18.Huhtikuu 2007, 19:30 » |
Kiitos.
Ilmoittauduin. :)

« Vastaus #13 : 19.Huhtikuu 2007, 09:36 » |
Mutta Morick on ilmesesti unohtanut ilmoittautua. Dammit.
Pakko kysyä vielä sen verran, että ilmeisesti kaikilla pelaajilla on oikeus yksäröidä keskenään ja kehitellä pelin ulkopuolisia juonenkäänteitä?
« Vastaus #14 : 19.Huhtikuu 2007, 13:07 » |
Vastaus uuteen kysymykseen: kyllä, pelaajat voivat taktikoida toistensa kanssa kuten haluavat ja keskustella omista äänestys suunnitelmistaan jne.. Samalla tavalla kuin edellisissäkin peleissä, mutta olisi toivottavaa etteivät murhaajat ja aateliset paljastaisi muille pelaajille keitä ovat. Mutta tämäkin on sallittua mikäli luotat ystävääsi tarpeeksi.  Lisää pelaajia ja kysmyksiä tännepäin vain, vielä ehtii paljon.

« Vastaus #15 : 19.Huhtikuu 2007, 14:52 » |
JA LAITTAKAA MUKAAN TIETOJA HAHMOSTANNE. Lyhyttä historiaa, ammatti, luonnetta eeteesee. Tota noin.. Jos aikoo olla vaikka viikate niin mitä pitää ruveta kertomaan,? Historiaa: Syntyi xxxx vuonna maatilalle ja sai perheessä kokin koulutuksen ja oppi samalla veitsen ja viikatteen käyttötaidon. Myöhemmin herra Z palkkasi hänet palkka myrhaajaksi. Tällälaillako.? vai miten.? halua olisi mutta olen niin tietämätön

« Vastaus #16 : 19.Huhtikuu 2007, 14:55 » |
Ehei. Roolit arvotaan, eli sitä et saa itse päättää. Rooliahan ei myöskään tiedä pelissä kukaan muu kuin pj, tai jos olet pahis niin muut pahikset. Elieli, sinun pitää tavallaan luoda toinen rooli, jonka suojassa olet myös tämä salaisempi roolisi.
« Vastaus #17 : 19.Huhtikuu 2007, 15:19 » |
Vehka on oikeassa, sinun tehtäväsi on luoda itsellesi hahmo jonka nimen, ammatin ja menneisyyden keksit itse. Esim: Teppo metsästäjä kotoisin kylästä Kummun Takala, mukavassa ja tavanomaisessa metsä kylässä kasvanut hyvän viinin ystävä. Hauska huuliveikko vaikkakin sortuu joskus juopotteluun ja irstaaseen leikinlaskuun. Eli noin, keksit hahmon ja jonkin ei pelin arvottaviin rooleihin liittyvän ammatin ja vaikka omaan hahmoosi liittyvää tarinaa joka paljastuu pelin edetessä muille pelaajille jne. Tietenkin hahmoihin olisi mukavaa saada luonnetta ja kunnollinen nimi, ellei halua pelata omalla nikillään. Jos haluat antaa omalle hahmollesi nimen niin teet sen vain selväksi omassa aloitus viestissäsi. Kunhan et nyt kopioi tuota minun esimerkkiäni kirjaimellisesti niin hyvin se menee.  Syy tähän toimintaan on se että mikäli kaikki saisivat valita nyt arvottavat roolit itselleen, meillä olisi käsissämme todenäköisesti kaksi aatelista ja 18 murhaajaa. Ymmärräthän dilemman tässä? Siksi pj saatuaan pelaaja listan arpoo randomaalisesti pelin erityis roolit ihmisille ja ilmoittaa nämä heille yksäreillä, samoin kuin kaikki joiden roolit tämän henkilön tulee tietää. Esim murhaajat tietävät alusta lähtien toistensa nimet, paitsi Myrkky ja Viikate. Samoin näkijä ja suojelia tietävät toisensa jotta suojelia voi, jos haluaa, suojella näkijän saaman näyn mukaan.

« Vastaus #18 : 19.Huhtikuu 2007, 15:23 » |
Ja pakko muuten heittää kommenttina vielä tämä: Älkää pelin alussa oikeasti olko kauhean pettyneitä/passiivisia, jos olette ihan "tavallisia" salaiselta rooliltanne. Tavallinen pelaaja voi juonitella, uhrautua muiden puolesta yms. Tavallisten pelaajien varaan peli paljolti rakentuu.

« Vastaus #19 : 19.Huhtikuu 2007, 15:25 » |
OK. kiitoksia.. Eli jos aikoo olla jokin erikois henkilö esim. aatelinen,murhaaja etc. niin ei tartte keksiä menneisyyttä. Mutta jos aikoo olla tavallinen kansalainen/siviili tässä tarinassa niin sitten täytyy keksiä itselleen tarina Teppo metsästäjä kotoisin kylästä Kummun Takala, mukavassa ja tavanomaisessa metsä kylässä kasvanut hyvän viinin ystävä. Hauska huuliveikko vaikkakin sortuu joskus juopotteluun ja irstaaseen leikinlaskuun. Ymmärsinkö oikein.?