Kirjaudu Rekisteröidy

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut

Luo tunnus

(*) kentät ovat pakollisia.
Nimimerkki *
Käyttäjätunnus *
Salasana *
Vahvista salasana *
Email *
Vahvista email *

Ennustusten aika

Ennustusten aika (Belgarionin taru, #2) /library_link/images/books/115.jpg
Keskiarvo 3.66

Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10


Arvosanoja (316)
Kirjahyllytilastot

Ennustusten aika

(Belgarionin taru, #2)

Julkaistu: 1991 (Karisto)
Alkuperäinen nimi Queen of Sorcery

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia > korkea fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1982. Suomentanut Tarmo Haarala. Kartat: Shelly Shapiro. Kannen kuva: Laurence Schwinger. Sidottu.

1. laitos: Karisto, 1991. Sidottu. 3. painos 1996.
2. laitos: Karisto, 1998. Nidottu. 6. painos 2007.

Mythopoeic-palkintoehdokas 1983.

Belgarionin taru on moniosainen lukuisille kielille käännetty tarina fantasiamaailmasta, jota hallitsee tuhansia vuosia jatkunut taistelu Aldurin kivestä.

Rivan kuningassuku on määrätty tuon pyhän kiven vartijoiksi, mutta se ryöstetään heiltä viekkaudella. Paha Torak-jumala pyrkii kiven avulla jumalien ja koko maailman valtiaaksi.

Ikivanha ennustus kuitenkin kertoo, että kiven herruus ratkaistaan taistelussa, jossa Torak kohtaa nuoren kuninkaanpojan Rivan suvusta.

Kun ennustusten aika sitten koittaa, on tapahtumien polttopisteenä nuori Garion, maalaispoika, joka ei lainkaan aavista suurta elemäntehtäväänsä...

Belgarionin taru on huikea fantasia, täynnä merkillisiä juonenkäänteitä, rehevää huumoria ja maailmoja syleilevää elämisen riemua. Se on seikkailusatu kaiken ikäisille.

Muokannut Jussi (09.08.2016)
Tietoa kirjailijasta :: David & Leigh Eddings
David & Leigh Eddings

David Eddings (1931–2009) oli yhdysvaltalainen kirjailija, joka kirjoitti useita suosittuja fantasiakirjoja.

Eddings syntyi Spokanessa Washingtonin osavaltiossa ja kasvoi Seattlen seudulla. Hän opiskeli collegessa kirjallisuutta ja teatteri ja palveli Yhdysvaltain armeijassa. Eddings suoritti loppututkinnon Washingtonin yliopistosta 1961. Seuraavana vuonna David Eddings avioitui Leigh Schallin kanssa. Työkseen Eddings oli kaupan myyjänä Seattlessa, toimi ... (lisää kirjailijasivuilla)

Muita kirjoja joista saatat pitää
Belgarath – Velhon tarina (Belgarionin ja Mallorean tarujen liitteet, #1)Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)Kesäpuu (Fionavarin kuvakudos, #1)Viimeinen toivomus (The Witcher – Noituri, #1)Kiven vartija (Belgarionin taru, #1)
 Kirja-arvioita (2)
Kirjoittanut Beldaran (17.04.2008)

(+4 tykkäystä)

Loistavaa. Ehdoton suosikkini koko sarjasta. Kirja oli ihanan jännittävä, mukaansatempaava ja salaperäinen. Vaikka sarjan ensimmäinen osa ei vakuuttaisi, kannattaa lukea tämäkin, koska viimeistään tämän luettuaan jää koukkuun Belgarionin taruun. Olen sitä mieltä, että Eddings on loistava kirjailija ja on luonut upean sarjan.
Kirjoittanut Kirjaneito (06.06.2013)

(+1 tykkäystä)

Vaikuttaa siltä, että Eddings-kuume on vallannut minut uudelleen. Belgarionin tarun toinen osa tuli nimittäin luettua yhdessä hujauksessa, aivan kuten edelliselläkin kerralla. Ennustusten aika jatkaa Garionin ja kummapnusten salaperäistä matkaa. Tserek ja muut alornikuningaskunnat ovat jääneet taakse, ja seikkailu käynnistyy Arendiasta, sisällissodan repimästä maasta. Siellä vastakkain ovat mibreläiset, jotka kohteliaisuuksineen, turnajaisineen ja huokailevine neitoineen ... (lue lisää)
Paikalla 0 jäsentä ja 26 vierailijaa:

Uusin jäsen: Dixon fani
Jäseniä yhteensä: 6297