Kirjasto Roald Dahl Joku kaltaisesi
elo 31
sunnuntai

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/1745.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Arvosanoja 4 kpl
5.0 25%
4.5 0%
4.0 25%
3.5 0%
3.0 50%
2.5 0%
2.0 0%
1.5 0%
1.0 0%
0.5 0%


Keskiarvo 3.75

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Omistan kirjan

Luen nyt

Lisää arvostelu

Lisää suosikiksi

Lukulistalle

Joku kaltaisesi


Julkaisupäivä 1970
Muokannut Thialfi 16.01.2009


Kustantanut Otava. Teoksen alkuperäinen nimi on Kiss, Kiss & Someone Like You.

Sisältää puolet novelleista kokoelmista Kiss, Kiss (1960) ja Someone Like You (1953). Suomentanut Pentti Saarikoski. Yhdentoista novellin kokoelma, jossa kolme fantasianovellia.

1. laitos: Otava, 1970.
2. laitos: yhteissidos teoksen Rakkaani, kyyhkyläiseni kanssa. Suuri Suomalainen Kirjakerho, 1985. Eri kansikuva. Sidottu, kansipaperi.

Tämä Roald Dahlin novellikokoelma sisältää tarinoita maailmasta, jossa voi tapahtua mitä merkillisimpiä asioita. Kuten tällaista: tynnyrissä kasvanut poika maistaa täysikasvuisena ensi kertaa elämässään lihaa, haltioituu, tahtoo tietää kaiken siasta. Lähtee tutustumiskäynnille teurastuslaitokseen ja kokee tosi yllätyksen.

Melkein kaikilla Dahlin ihmisillä on jokin kaiken valtaava suunnitelma, päähänpinttymä tai haave. Sen lähtökohtana on niin sanottu inhimillinen tekijä, johon sitten riivaaja iskee, kasvattaa siitä epäinhimillisen pahkan ja nitistää viimein koko ihmisen. Dahlin mustat novellit ovat pohjimmaltaan lohdullista ja turvallista luettavaa juuri siksi, että epäonnistumisen kaava ei petä koskaan.

”Dahl saattaa monien mielestä olla aika häkellyttävä tuttavuus, mutta samalle aaltopituudelle virittynyt lukija nauttii hänen jutuistaan suurenmoisella tavalla. Hän tarjoaa ennen kaikkea älyllistä nautintoa, joten nimitys jännityskirjailija ei läheskään täysin peitä hänen poikkeuksellista laatuaan.” – Alpo Routasuo, Kirjastolehti


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Elämä elämältä Umbra Helppo nakki ja muita kertomuksia Ettei etäisyys ikävöisi Rakkaani, kyyhkyläiseni: Jännityskertomuksia Rovasti Huuskosen petomainen miespalvelija Ainakin tuhat laivaa: Kertomuksia täältä ja muualta
 Kirja-arvosteluja (yhteensä 0 kpl)
Ole ensimmäinen arvostelun kirjoittaja!
Kirjasto Roald Dahl Joku kaltaisesi