Kirjasto Aili Somersalo Mestaritontun seikkailut
maalis 27
perjantai

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/1825.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Arvosanoja 64 kpl
5.0 44%
4.5 6%
4.0 34%
3.5 2%
3.0 14%
2.5 0%
2.0 0%
1.5 0%
1.0 0%
0.5 0%


Keskiarvo 4.32

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Lisää kirja-arvio

Mestaritontun seikkailut


Julkaistu 1919
Muokannut Thialfi 20.12.2014
Lisännyt Thialfi 28.11.2004
Tyyli: fantasia>satufantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen


Kustantanut WSOY.

Kuvittanut Onni Mansnerus. 18. painos 2005. Sidottu.

Viisas Mestaritonttu on vartioinut satoja vuosia Satumaan kuninkaanlinnaa, mutta loukkaantuu moitteista ja lähtee maailmalle. Sattumalta Mestaritonttu kuulee kuninkaantyttärestä, joka on velhojen vallassa. Mestaritonttu pyytää prinssi Yönsilmän avukseen ja käynnistää pelastustoimet.

Mestaritontun seikkailut on jo vuosikymmeniä kuulunut satukirjallisuutemme klassikoihin. Tamperelainen sadunkertoja Aili Somersalo (1887–1957) tunnetaan aurinkoisista satuhahmoistaan. Pitkän kirjailijanuransa aikana hän ehti julkaista muun muassa toistakymmentä satukirjaa. Tunnustuksena satutuotannostaan kirjailija on saanut Topelius-palkinnon.


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Dragonologia: Suuri lohikäärmekirja Kirjeitä Joulupukilta Hobitti, eli, Sinne ja takaisin Peter Pan Kensingtonin puistossa Herra Bliss Kaislikossa suhisee Hobitti, eli, Sinne ja takaisin
 Kirja-arvioita (yhteensä 1 kpl)
- ShadowMaker
24.01.2013

Aili Somersalon "Mestaritontun seikkailut" on ansainnut paikkansa suomalaisen (lasten)fantasian riveissä. Kirja on nimittäin ihana, joka ikisellä tavalla, millä kirja nyt voikaan olla:
Hahmot kirjassa olivat satumaisen herttaita, vaikkakin samaan aikaan myös hiukan pelottavia ja sellaisia joita kunnioittaa kuin vanhoja ihmisiä. Tällaisia tuntemuksia minulla on heistä lapsuudestani. Lisäksi hahmot ovat nimetty kekseliäästi; Mestaritonttu, Prinssi Yönsilmä, Sammaleinen,Luuta-Lempi... Myös paikatkin oli nimetty hyvin, esimerkkinä Aamuruskonmaa. Kirjan juoni eteni hyvää tahtia, luvut olivat sopivan pituisia (niin, että pienenä jaksoi keskittyä koko luvun lukemisen ajan) ja 143 sivua ei tuntunut kovin pitkältä (ainakaan pienenä, jolloin yli sadan sivun pituiset kirjat tuntuivat raamatuilta). Ja suurta plussaa myös Onni Mansneruksen kuvituksesta, joka on salaperäistä,hiukan sumuista (vai voiko niin kuvailla?). Se sopii täydellisesti kirjan tunnelmaan. Lempikuvani on ehdottomasti kannen kuva, jossa Sammaleinen ja Mesraritonttu seisovat, ja pöllö kuin katsoo moittivasti suoraan kirjaa tutkiskelevaa silmiin.
Olen kiitollinen äidilleni, että hän luki tämän kirjan minulle pienenä useaankin kertaan. On suorastaan kunnia, että tämä kuuluu osaksi lapsuuttani. Suosittelen siis kaikkia vanhempia lukemaan tämän kirjan ääneen lapsilleen. Lapset varmasti pitävät!

Tykkää
 

Kirjasto Aili Somersalo Mestaritontun seikkailut