Kirjasto Christian Jacq Tietäjänainen
touko 24
sunnuntai

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/3472.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Arvosanoja 22 kpl
5.0 9%
4.5 0%
4.0 18%
3.5 0%
3.0 45%
2.5 0%
2.0 27%
1.5 0%
1.0 0%
0.5 0%


Keskiarvo 3.09

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Lisää kirja-arvio

Tietäjänainen

(Valon kivi, #2) Seuraava Edellinen 

Julkaistu maaliskuu 2001
Muokannut Thialfi 25.01.2009
Lisännyt FreakyMike 26.05.2005
Tyyli: fantasia, historia


Kustantanut Gummerus. Teoksen alkuperäinen nimi on La Femme Sage.

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Anna-Maija Viitanen. Kannen kuva: Chritie´s Images / blacksheep. Sidottu. Ilmestynyt myös Loisto-taskukirjana eri kansikuvalla.

Romaanisarja muinaisesta Egyptistä ja Valon kiven salaisuudesta jatkuu! Osa 2.

Ramses Suuri on kuollut ja Totuuden paikan taiteilijat ovat huolissaan. Veljeskunnan tulevaisuus tuntuu olevan vaakalaudalla. Miten uusi faarao mahtaa suhtautua taiteisiin ja Totuuden paikan taiteilijoiden etuoikeutettuun asemaan? Lähteekö uusi faarao kulkemaan Ramseksen viitoittamaa tietä Totuuden paikan suojelijana?

Kylä on vaarassa vaikka tarkkanäköinen Webekhet on juuri nimitetty tietäjänaiseksi. Nefer Vaiteliasta syytetään kavalluksesta ja tyrannimaisista teoista. Veden ja elintarvikkeiden kuljetus kylään on lakkautettu, tarkoin vartioituja työkaluja sabotoidaan ja jalometallien varasto uhkaa huveta. Viholliset liittoutuvat samalla kun kurtisaanien juonet heikentävät pääkaupungin vallanpitäjiä.

Varkauksia, murhia, tulvia, kirouksia, virkavirheitä… Paneb Tulisydän ja Nefer Vaitelias joutuvat mitä uskomattomampiin seikkailuihin tiellään Totuuden paikan täysvaltaisiksi taiteilijoiksi.

Christian Jacq on paneutunut Totuuden paikan elämästä tallella oleviin dokumentteihin egyptologin tarkkuudella ja romaanikirjailijan antaumuksella. Tuloksena on neliosainen Valon kivi -romaanisarja (Nefer Vaitelias, Tietäjänainen, Paneb Tulisydän ja Totuuden paikka) muinaisesta Egyptistä ja Valon Kiven salaisuudesta.


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Kristalliluola (Merlin, #1) Vaeltaja Susinainen Muinaiset illat Maaren, samaanien sukua Viemärin valtias Tulivana: Neljä Matkantekijä-kertomusta
 Kirja-arvioita (yhteensä 0 kpl)
Ole ensimmäinen kirja-arvion kirjoittaja!
Kirjasto Christian Jacq Tietäjänainen