Kirjasto Lemony Snicket Kelvoton kylä
elo 23
lauantai

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/3831.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Arvosanoja 41 kpl
5.0 12%
4.5 0%
4.0 17%
3.5 7%
3.0 44%
2.5 2%
2.0 15%
1.5 0%
1.0 2%
0.5 0%


Keskiarvo 3.24

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Omistan kirjan

Luen nyt

Lisää arvostelu

Lisää suosikiksi

Lukulistalle


Julkaisupäivä 2004
Muokannut Thialfi 25.01.2009


Kustantanut WSOY. Teoksen alkuperäinen nimi on The Vile Village.

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Marja Helanen-Ahtola. Kuvittanut Brett Helquist. Sidottu.

Hyvä lukija,

olet varmaankin tarttunut tähän kirjaan vahingossa, joten ole kiltti ja pane se pois. Kukaan täysissä tolkuissaan oleva ei tahallaan lukisi tätä nimenomaista kirjaa, joka kertoo Violet, Klaus ja Sunny Baudelairen elämästä, sillä näille sivuille on talletettu tunnollisesti ja tuskallisesti jokainen lohduton hetki heidän V.P.K:ssa viettämästään ajasta.

Mieleeni ei tule yhtä ainutta syytä, miksi kukaan tahtoisi avata kirjan, joka kertoo niin vastenmielisistä asioista kuin paikasta toiseen siirtyvistä variksista, vihaisesta väkijoukosta, sanomalehtiotsikosta, viattomien ihmisten pidättämisestä, deluxe-sellistä ja perin merkillisistä hatuista.

Minun vakaa ja pyhä tehtäväni on tutkia Baudelairen lasten elämän pieninkin piirto ja kirjata kaikki, mutta sinä saatat mieluummin suorittaa jotain muuta vakavaa ja pyhää tehtävää, lukea vaikkapa jotain toista kirjaa.

Kaikella kunnioituksella

Lemony Snicket


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Yönsiiven velhot (Korppikartanon salat, #1) Salaisuuksien laakso Mahlaa suonissaan Tulitähden tehtävä (Soturikissat-erikoisseikkailut, #1) Noidan loitsu (Noidan loitsu, #1) Taivaan paino Tervetuloa kummitustaloon (Aavekaksoset, #1)
 Kirja-arvosteluja (yhteensä 1 kpl)
- Parapluie
06.07.2008

Kun sain sarjan ensimmäisen kirjan käsiini, ajattelin että no joo, luetaanpas sitten. Ensimmäinenkin kiehtoi jo tuoreella kertomistavallaan ja idealla, vaikka kirjailija väittääkin ´kirjoittavansa muistiin pyhänä tehtävänään nämä kauheat tapahtumat´.

Baudelairen orvot etsivät uutta asuinpaikkaa, ja vapaaehtoisten listalta alkukirjaimet V.P.K. herättää lasten kiinnostuksen. Saisivatko he viimeinkin selville mysteerin, joka on vainonnut heitä vanhempiensa kuolemasta saakka? Käy ilmi, että alkukirjaimet tarkoittavat Variksenpalvojien kylää, eikä ainaisessa työskentelyssä varisten tahdissa ole mitään hauskaa. Mutta kun pimeä laskeutuu kylän ylle, alkaa tapahtua...

Kirja ei ole aivan sarjan parhaasta päästä. Kirjailijan huomautukset ovat paikoin häiritseviä, eteenkin ratkaisevilla hetkillä. Lapsille/varhaisnuorille suunnattu kirja tarjoaa jälleen ongelmia, salaisuuksia, mysteerejä ja lasten lähes yliluonnollista neuvokkuutta tuttuun Snicket-tyyliin.
Tykkää
  (+2 tykkää tästä)

Kirjasto Lemony Snicket Kelvoton kylä