Kirjasto Stephen King Susannan laulu
heinä 06
maanantai

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/4052.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Osallistu keskusteluun
(viestejä 94 kpl)

Arvosanoja 67 kpl
5.0 24%
4.5 0%
4.0 45%
3.5 4%
3.0 22%
2.5 1%
2.0 3%
1.5 0%
1.0 0%
0.5 0%


Keskiarvo 3.91

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Lisää kirja-arvio

Kirjahyllyjen tilastoja
Luettu73 kertaa
Luetaan nyt0 kertaa
Lukulistalla4 kertaa
Suosikkina0 kertaa
Omistettuna41 kertaa
Hankintalistalla0 kertaa
Selattu 7pv aikana
(uniikkeja osumia)
3 kertaa

Susannan laulu

(Musta torni, #6) Seuraava Edellinen 

Julkaistu huhtikuu 28, 2006
Muokannut Hiistu 07.01.2015
Lisännyt Thialfi 29.11.2005


Kustantanut Tammi. Teoksen alkuperäinen nimi on Song of Susannah.

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Kari Salminen. Kuvittaja: Darrel Anderson. Kansi: Darrel Anderson. Sidottu.

Locus-palkintoehdokas 2005 (fantasiaromaanit).

Susannan laulu on Musta torni -sarjan kuudes kirja. Se jatkaa tarinaa revolverimies Rolandin ja hänen kumppaneidensa eli ka-tetinsa matkasta kohti Mustaa tornia. Sarjan edellisessä osassa (Callan sudet) kävi ilmi, että Susannahin sisällä asuu Mia-niminen nainen, joka on raskaana. Synnytyksen lähestyessä Mia on ottanut Susannahin ruumiin kokonaan valtaansa. Hän siirtyy vuoden 1999 New Yorkiin, aikaan ja paikkaan, joka on Susannahille vieras mutta Mialle suorastaan pelottava. Ka-tetin muiden jäsenten on nyt pelastettava Susannah ja selvitettävä, kuka Mia on ja minkälainen olio sen sisällä kasvaa.

Sillä välin kun Jake, Oi ja Callahan selvittävät Mian tarinaa, Eddie ja Roland väistelevät luoteja vuoden 1977 Mainessa ja tutustuvat siellä asuvaan kirjailijaan, joka on kirjoittanut Salem’s Lotiin sijoittuvan romaanin...

Seitsenosainen Musta torni -sarja on yhtenäinen kertomus, joka kannattaa lukea alusta loppuun oikeassa järjestyksessä. Sen lukuisat juonensäikeet muodostavat hallitun kokonaisuuden, joka tarjoaa palkitsevan lukuelämyksen niin scifin, fantasian kuin kauhunkin ystäville.


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Kiduttajan varjo (Uuden auringon kirja, #1) Vieras Tuulen avain Haiteksti Iltaruskon maa Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1) Vellum (Kaikkeuden kirja, #1)
 Kirja-arvioita (yhteensä 1 kpl)
- Jussi
27.10.2008

Susannan laulun yllätti olemalla oikeasti hyvä kirja. Se herätti samanlaisia tuntemuksia kuin kolme ensimmäistä osaa aikoinaan. Kirja oli juuri sopivan pituinen verrattuna ylipitkiin neloseen ja viitoseen. Mitään turhaa venytystä ja menneiden tapahtumien kertomista ei nähty, vaan toimintaa oli alusta loppuun ja juoni eteni kunnolla.

Alkoi vihdoinkin tuntua siltä, että kaiken sarjassa tapahtuneen taustalla on yhteinen juoni ja tarina voi saada järkevän päätöksen. Maailmasta ja sen historiasta kerrottiin kiinnostavia tietoja, mikä auttoi hahmottamaan paremmin tapahtumia. Pidin myös siitä, että pääpahikseen Purppurakuninkaaseen viitattiin jatkuvasti. Lukiessa todellakin tuntui siltä, että Mustan tornin kaatuminen on lähellä.

Eniten kirjassa häiritsi lopetus: tapahtumat jäivät täysin auki. Susannan laulu ei pärjännyt kolmelle ensimmäiselle osalle, mutta voitti selvästi kaksi edellistä. Se on mielestäni paras Musta torni -romaani sitten Joutomaan, sarjan päätösosa alkoi tämän jälkeen kiinnostaa ihan uudella tavalla.

Tykkää
 

Kirjasto Stephen King Susannan laulu