Kirjasto P. B. Kerr Katmandun Kobrakuningas
heinä 01
keskiviikko

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/5376.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Arvosanoja 29 kpl
5.0 7%
4.5 3%
4.0 45%
3.5 7%
3.0 34%
2.5 0%
2.0 3%
1.5 0%
1.0 0%
0.5 0%


Keskiarvo 3.64

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Lisää kirja-arvio

Katmandun Kobrakuningas

(Lampun lapset, #3) Seuraava Edellinen 

Julkaistu maaliskuu 10, 2008
Muokannut Jussi 17.01.2009
Lisännyt Jussi 23.11.2007
Tyyli: fantasia, nuoret


Kustantanut Tammi. Teoksen alkuperäinen nimi on The Cobra King of Kathmandu.

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Arja Gothoni. Kansi: Timo Mänttäri. Sidottu.

Lampun lasten kolmas kirja toteuttaa hurjimmatkin toivomukset!

Mukaansatempaavassa ja ilkikurisessa Lampun lapset -sarjassa seikkailevat John ja Philippa Gaunt, neuvokkaat kaksoset New Yorkista. Kun kaksosten viisaudenhampaat puhkeavat poikkeuksellisen varhaisessa vaiheessa, heille paljastuu sukunsa ikivanha salaisuus. Kaksoset ovat täysiverisiä džinnejä, joilla on kyky kasvattaa hyvän onnen määrää maailmassa. He voivat myös toteuttaa kolme toivomusta!

Sarjan kolmannessa kirjassa John ja Philippa Gaunt täyttävät kolmetoista vuotta ja astuvat lähemmäksi aikuisten džinnien maailmaa. Layla-äiti valmistautuu kaksosten tietämättä suureen tehtäväänsä seuraavana Babylonin sinisenä džinninä ja näyttää kaksosille syntymäpäivän kunniaksi heidän sielunpeilinsä.

Kaksosten toveri Dybbuk eli Buck on tapansa mukaan sotkeutunut luvattomuuksiin. Törmättyään murhaajiin ja tappavan myrkylliseen kuningaskobraan hän piiloutuu pienelle saarelle ja pyytää kaksosia apuun. Samaan aikaan Gauntien kotiin murtaudutaan ja kaksosten visusti varjellut viisaudenhampaat yritetään varastaa.

Johtolangat viittaavat koko džinnimaailmaa uhkaavaan salaliittoon. Kuka etsii yli sata vuotta sitten kadonnutta kallisarvoista Kobrakuninkaan talismaania? Miksi joku yrittää saada kaksoset valtaansa? Lapset lähtevät etsimään Aasth Naagin kobran palvojia, ja niin alkaa vaarallinen seikkailu, joka vie heidät huikean värikkääseen Intiaan ja Nepaliin lumisille vuorille. Sieltä löytyy viimein pahuuden pesä, salaperäinen vaaleanpunainen linnake.


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Kuolontuoksu (Intrigues of The Reflected Realm, #1) Fimbul-talvi (Matka Asgårdiin, #1) Vaihtokaupat (Siskoni, vampyyri, #1) Käärmeenlumooja (Faunoidit, #1) Bree Tannerin lyhyt elämä Sysimetsän poika (Tarinoita Maan reunalta, #1) Tyttö tulevaisuudesta
 Kirja-arvioita (yhteensä 1 kpl)
- Jackalbury
25.06.2009

'Katmandun Kobrakuningas' jatkaa syvenevää ja synkkenevää linjaa 'Lampun lapsissa'. Intialainen käärmekultti on herännyt taas henkiin ja hamuaa dzinnien viisaudenhampaita saadakseen alistettua nämä valtaansa. Kuka on tämän takana ja miksi hän jahtaa Dybbukin varastamaa varsin arvotonta maalausta Britannian aikaisesta Intiasta? Dybbuk pyytää Johnin ja Philippan apuun, jotka kyseenalaisen enkelin avulla livahtavat äitinsä vartioivien silmien alta. Tuttuun tapaan alkaa huima seikkailu pitkin planeettaa, New Yorkista Lontooseen ja edelleen Nepalin kautta Intiaan. Tällä kertaa lapset seikkailevat jo omillaan, kun eno Nimrod ja herra Rakshahas ovat kadonneet. Mukana kulkee tuttu brittiläinen hovimestari Vaikero.
Tunnelma synkkeni tässä kirjassa, seikkailut eivät enää ole niin helppoja tai hyvän voitto niin selvä. Kaksoset tietysti selviävät, mutta joutuvat maksamaan tottelemattomuudestaan. John ja Philippa ovat nyt taas yhtä ärsyttävän persoonattomia, 'Babylonin Sinisessä Dzinnissä' heille sentään kasvoi enemmän persoonallisuutta, varsinkin Philippalle. Nyt ilmeisesti heidän yhdessä olonsa uhkaa lätistää heidän persoonansa tyhjiksi. Dybbukin henkilö syvenee ja hänen henkilökohtainen tragediansa tuo uusia syvyyksiä tarinaan.
Kerr irvailee hauskasti Intian stereotypioille, turisteille jotka etsivät henkistä valaistumista, huijari-guruille ja puhelinneuvontapalveluille, jotka eivät koskaan toimi.
'Katmandun Kobrakuningas' on mukavaa ajanviete lukemista, ei huonoa, mutta ei minusta mitenkään erikoisen mestarillistakaan. Nopealukuinen kirja, joka jättää mukavan mielen.
Suosittelen kuitenkin lukemaan 'Lampun lapsien' aiemmat osat ensin, jotta kaikki aspektit avautuisivat.

Arvosana: 7+.

Tykkää
 

Kirjasto P. B. Kerr Katmandun Kobrakuningas