heinä 01
keskiviikko

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/5995.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Arvosanoja 16 kpl
5.0 0%
4.5 6%
4.0 44%
3.5 19%
3.0 31%
2.5 0%
2.0 0%
1.5 0%
1.0 0%
0.5 0%


Keskiarvo 3.63

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Lisää kirja-arvio

Kirjahyllyjen tilastoja
Luettu16 kertaa
Luetaan nyt0 kertaa
Lukulistalla3 kertaa
Suosikkina0 kertaa
Omistettuna3 kertaa
Selattu 7pv aikana
(uniikkeja osumia)
9 kertaa

Isku


Julkaistu elokuu 10, 2010
Muokannut Thialfi 02.12.2010
Lisännyt Jussi 18.04.2010
Tyyli: scifi, jännitys


Kustantanut Gummerus. Teoksen alkuperäinen nimi on Impact.

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Heidi Valtonen. Sidottu, kansipaperi.

Veret seisauttava tieteisseikkailu lajityypin mestarilta

Amatööritähtitieteilijä Abbey Straw ei ole uskoa onneaan. Katsellessaan uudella teleskoopillaan tähtikirkasta taivasta hän näkee kirkkaan tulipallon, joka rysähtää valtavan jyminän saattelemana jollekin Mainen rannikon syrjäisistä saarista. Abbey vohkii isänsä kalastusaluksen ja lähtee meteoriittijahtiin parhaan ystävänsä Jackien kanssa – puistattavin seurauksin.

Muutamaa päivää myöhemmin CIA:n entinen agentti Wyman Ford taivaltaa syvällä Kambodžan viidakossa, tehtävänään selvittää maailmanmarkkinoille ilmaantuneiden, äärimmäisen radioaktiivisten jalokivien alkuperä. Viidakon syvyyksissä Fordia odottaa näky, jota hän ei tule koskaan unohtamaan.

Samaan aikaan Kaliforniassa Nasan Mars-laboratorion huippututkija Jason Freeman löytyy kotoaan murhattuna. Ennen kuolemaansa Freeman oli koettanut selvittää Marsista tulevan radioaktiivisen säteilyn lähdettä.

Wyman Fordille alkaa valjeta, että kaikki kolme tapausta liittyvät toisiinsa. Ja mikä kauhistuttavinta, meteoriitin osuma Mainen rannikolle vaikuttaisi olevan vasta alkusoittoa.

"Douglas Prestonin nerokkaat romaanit yhdistävät tieteellistä tietoa veret seisauttavaan jännitykseen. Preston on yksinkertaisesti uusi, entistäkin ehompi Michael Crichton." – Tess Gerritsen


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Parantaja Hard Luck Cafe Utopia Vieras tulevaisuudesta Ensimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1) Kaappaus Alaston kuolema (Eve Dallas, #1)
 Kirja-arvioita (yhteensä 1 kpl)
- Nafisan
18.09.2012

Kirja on kannesta kanteen pysähtymätöntä toimintaa. Preston osaa kirjoittaa niin, ettei lukija osaa arvata mitä seuraavaksi tapahtuu. Kirja toimii kuin junan vessa, se koukuttaa ja pitää lukijaa otteessaan. Jos kirjalta odottaa pelkkää toiminta pläjäystä, on tämä teos varma nakki. Scifinnälkään tämä puolestaan ei sovellu.

Mielenkiintoisin hahmo on keltaisella Kuplalla ajava palkkamurhaaja. Kirjan heikkoutena on sen loppu, joka tulee kuin leikaten muuta kerrontaa. En tiedä miten kirjan olisi sitten pitänyt loppua, mutta nyt oli menty vähän kuin aidan matalimmasta kohdasta yli.

Tykkää