Kirjasto Clive Barker Kaikennielevä keskiyö
elo 31
sunnuntai

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/6371.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Arvosanoja 15 kpl
5.0 27%
4.5 13%
4.0 40%
3.5 7%
3.0 7%
2.5 7%
2.0 0%
1.5 0%
1.0 0%
0.5 0%


Keskiarvo 4.13

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Omistan kirjan

Luen nyt

Lisää arvostelu

Lisää suosikiksi

Lukulistalle

Kaikennielevä keskiyö

(Abarat, #3) Edellinen 

Julkaisupäivä lokakuu 28, 2011
Muokannut Hiistu 29.10.2011


Kustantanut WSOY. Teoksen alkuperäinen nimi on Absolute Midnight.

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Ulla Selkälä. Sidottu, kansipaperi.

”Tiedän, että monet teistä ovat odottaneet tätä Tuntia vuosia”, hän sanoi käyttäen sitä ääntä, joka kantoi kaikkialle, vaikka ei ollut keskustelun volyymia kovempi. ”Odotus on päättynyt. Huomenna ei ole aamunkoittoa. On vain keskiyö, kaikennielevä ja ikuinen.”

Niin alkaa jälleen uusi luku 16-vuotias Candy Quackenbushin tarinassa hänen matkatessaan Abaratissa, missä jokainen tunti on yksi ikuisen vuorokauden saari ja missä mikään ei ole sitä miltä näyttää.

Candy kiertää Abaratia pitkin ja poikin, saarelta saarelle ja meren halki merkillisten ystäviensä kanssa: vankikarkuri Malingon, joka on gesrotta, nahistelevien Jonni-veljesten, jotka ovat yhdessä ruumiissa mutta eivät ikinä samaa mieltä, ja monenkirjavan joukon muita olentoja, joita he tapaavat matkan varrella.

Minne Candy meneekin, hankaluudet seuraavat kannoilla. Ennen pitkää Candy pääsee perille salaisesta suunnitelmasta, jonka takana on Abaratin valtiattareksi haluava Mater Moninainen. Hänen konstinsa on yksinkertainen. Hän pimentää taivaan ja sammuttaa auringot, kuut ja tähdet. Pian koittaa kaikennielevä keskiyö…

Clive Barker on kirjailija, kuvataiteilija, elokuvatuottaja ja ohjaaja. Abarat-sarjan kaksi edellistä osaa, Abarat ja Abarat: Lumon päivät, sodan yöt nousivat New York Timesin bestseller-listalle. Abaratin maailma syntyi ensin maalauksina, joita Barker on työstänyt 12 vuoden ajan. Tämän osan kuvitukseksi on poimittu niistä yli 125.

Barker asuu Kaliforniassa. Hänen kanssaan elelee myös seitsemän koiraa, kolme neitokakadua, joukko villejä ja vapaita gekkoja, harmaapapukaija nimeltä Smokey ja keltapääamatsoni nimeltä Malingo.

”Näynomainen.”
”Vinksahtanut.”
”Fantastinen.”
”Kiehtova.”
”Kahleeton.”
”Elokuvallinen.”
”Monilonkeroinen.”
”Omalaatuinen.”
”Kekseliäs.”
”Karmaiseva.”
”Merkillinen.”
”Elävä.”
”Henkeäsalpaava.”
”Upea.”
”Hieno.”
”Ilotulitusta.”


Abarat-sarjan edellisten osien luonnehdintoja lehdistä Kirkus Reviews, Chicago Tribune, People, Guardian, Publishers Weekly, New York Times Magazine, ALA Booklist, Outsmart, School Library Journal, Helsingin Sanomat ja Tähtivaeltaja.


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Noidan kummitytär Pikku Vampyyri (Pikku vampyyri, #1) Rintsikoita ja luudanvarsia (Rachel, #1) Miekkani laulaa Haaste (Mahtavat 12, #1) Jäämaan huuto (Jäämaan kronikka, #1) Aika hyviä noidiksi
 Kirja-arvosteluja (yhteensä 2 kpl)
- Certtu
08.03.2014

Abarat vei minut mukanaan jo ensimmäisessä osassa.Toisessa osassa toivoin, ettei kirja loppuisi koskaan ja tämä kolmas sai minut jopa kyyneliin. Clive Barker on nero, ajatus pyörii päässäni jatkuvasti. Abarat on yksi ehdottomasti mielenkiintoisimmista fantasiamaailmoista. Kirjan hahmot ovat erilaisia ja mielikuvituksellisia ja kuvitus... Barkerin maalaukset ovat suuri osa kirjaa. Niiden ansiota Abarat tuntuu olevan enemmän kuin vain kirja.

Kirja on ehkä raskas kantaa ja kiiltäväpintaiset sivut osaavat olla rasittavia valoisassa huoneessa, mutta tarina, jota ne sivut kantavat on henkeäsalpaava. Abarat yllättää, koukuttaa ja saa haluamaa lisää.

Jään odottamaan kahta seuraavaa osaa innolla, jospa nekin vielä joskud valmistuisivat
Tykkää
  (+1 tykkää tästä)

- Resurr
16.12.2011

Kolmas osa Abaratiin. Tätä sai odottaa mutta se oli sen arvoista. Tosin, jos kirjasta on tulossa vielä kaksi osaa, kustantajat voisivat hieman patistella kirjailijaa.

Kirja maalauksineen on jotain omaansa. Kuka ensinnäkään keksii fantasiamaailmaa, jossa jokainen vuorokauden tunti edustaa saarta (+25 tunti) ja luo tämän maailman ympärille kirjan. Selkeän kirjan sekavalta kuullostavaan maailmaan. Kirja oli painava kuvien kanssa mutta en osaa kuvitella lukevani tätä ilman niitä. Tämä kirja tarvitsee nuo maalaukset!

Kirjassa on monia käänteitä, joista vihjataan etukäteen mutta silti ne yllättävät. Ja pistävät sanattomaksi.

Ominaisuuksia löytyy joka makuun, on taisteluita, uhrautumista ja pelastamista, toisaalta on myös rakkautta, läheisyyttä ja ihmissuhteita. Ja luonnollisesti loitsuja ja mielenkiintoisia olentoja.

Suositteluni


Tykkää
 

Kirjasto Clive Barker Kaikennielevä keskiyö