Kaikennielevä keskiyö

@ Clive Barker
Kaikennielevä keskiyö (Abarat #3) - Clive Barker 8.38   31

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Ulla Selkälä. Sidottu, kansipaperi.

”Tiedän, että monet teistä ovat odottaneet tätä Tuntia vuosia”, hän sanoi käyttäen sitä ääntä, joka kantoi kaikkialle, vaikka ei ollut keskustelun volyymia kovempi. ”Odotus on päättynyt. Huomenna ei ole aamunkoittoa. On vain keskiyö, kaikennielevä ja ikuinen.”

Niin alkaa jälleen uusi luku 16-vuotias Candy Quackenbushin tarinassa hänen matkatessaan Abaratissa, missä jokainen tunti on yksi ikuisen vuorokauden saari ja missä mikään ei ole sitä miltä näyttää.

Candy kiertää Abaratia pitkin ja poikin, saarelta saarelle ja meren halki merkillisten ystäviensä kanssa: vankikarkuri Malingon, joka on gesrotta, nahistelevien Jonni-veljesten, jotka ovat yhdessä ruumiissa mutta eivät ikinä samaa mieltä, ja monenkirjavan joukon muita olentoja, joita he tapaavat matkan varrella.

Minne Candy meneekin, hankaluudet seuraavat kannoilla. Ennen pitkää Candy pääsee perille salaisesta suunnitelmasta, jonka takana on Abaratin valtiattareksi haluava Mater Moninainen. Hänen konstinsa on yksinkertainen. Hän pimentää taivaan ja sammuttaa auringot, kuut ja tähdet. Pian koittaa kaikennielevä keskiyö…

Clive Barker on kirjailija, kuvataiteilija, elokuvatuottaja ja ohjaaja. Abarat-sarjan kaksi edellistä osaa, Abarat ja Abarat: Lumon päivät, sodan yöt nousivat New York Timesin bestseller-listalle. Abaratin maailma syntyi ensin maalauksina, joita Barker on työstänyt 12 vuoden ajan. Tämän osan kuvitukseksi on poimittu niistä yli 125.

Barker asuu Kaliforniassa. Hänen kanssaan elelee myös seitsemän koiraa, kolme neitokakadua, joukko villejä ja vapaita gekkoja, harmaapapukaija nimeltä Smokey ja keltapääamatsoni nimeltä Malingo.

”Näynomainen.”
”Vinksahtanut.”
”Fantastinen.”
”Kiehtova.”
”Kahleeton.”
”Elokuvallinen.”
”Monilonkeroinen.”
”Omalaatuinen.”
”Kekseliäs.”
”Karmaiseva.”
”Merkillinen.”
”Elävä.”
”Henkeäsalpaava.”
”Upea.”
”Hieno.”
”Ilotulitusta.”


Abarat-sarjan edellisten osien luonnehdintoja lehdistä Kirkus Reviews, Chicago Tribune, People, Guardian, Publishers Weekly, New York Times Magazine, ALA Booklist, Outsmart, School Library Journal, Helsingin Sanomat ja Tähtivaeltaja.




Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 28, 2011 (WSOY)
Alkuperäinen nimi Absolute Midnight
Tietoja muokattu lokakuu 29, 2011

Abarat

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Kirjojen Abarat-logo on ambigrammi eli se on luettavissa myös ylösalaisin.

Abarat (Abarat #1) 8.18   118
Lumon päivät, sodan yöt (Abarat #2) 8.34   87
Kaikennielevä keskiyö (Abarat #3) 8.38   31

Kirja-arviot & arvosanat

Certtu
Arvosanat 32
Kirja-arviot 5
Viestit 0
maaliskuu 8, 2014
7 / 10

Abarat vei minut mukanaan jo ensimmäisessä osassa.Toisessa osassa toivoin, ettei kirja loppuisi koskaan ja tämä kolmas sai minut jopa kyyneliin. Clive Barker on nero, ajatus pyörii päässäni jatkuvasti. Abarat on yksi ehdottomasti mielenkiintoisimmista fantasiamaailmoista. Kirjan hahmot ovat erilaisia ja mielikuvituksellisia ja kuvitus... Barkerin maalaukset ovat suuri osa kirjaa. Niiden ansiota Abarat tuntuu olevan enemmän kuin vain kirja. Kirja on ehkä raskas kantaa ja kiiltäväpintaiset sivut osaavat olla rasittavia valoisassa huoneessa, mutta tarina, jota ne sivut kantavat on henkeäsalpaava. Abarat yllättää, koukuttaa ja saa haluamaa lisää. Jään odottamaan kahta seuraavaa osaa innolla, jospa nekin vielä joskud valmistuisivat

Resurr
Arvosanat 970
Kirja-arviot 11
Viestit 0
joulukuu 16, 2011
10 / 10

Kolmas osa Abaratiin. Tätä sai odottaa mutta se oli sen arvoista. Tosin, jos kirjasta on tulossa vielä kaksi osaa, kustantajat voisivat hieman patistella kirjailijaa. Kirja maalauksineen on jotain omaansa. Kuka ensinnäkään keksii fantasiamaailmaa, jossa jokainen vuorokauden tunti edustaa saarta (+25 tunti) ja luo tämän maailman ympärille kirjan. Selkeän kirjan sekavalta kuullostavaan maailmaan. Kirja oli painava kuvien kanssa mutta en osaa kuvitella lukevani tätä ilman niitä. Tämä kirja tarvitsee nuo maalaukset! Kirjassa on monia käänteitä, joista vihjataan etukäteen mutta silti ne yllättävät. Ja pistävät sanattomaksi. Ominaisuuksia löytyy joka makuun, on taisteluita, uhrautumista ja pelastamista, toisaalta on myös rakkautta, läheisyyttä ja ihmissuhteita. Ja luonnollisesti loitsuja ja mielenkiintoisia olentoja. Suositteluni

_Silence_
_Silence_
Arvosanat 219
Kirja-arviot 0
Viestit 1
tammikuu 23, 2017
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
RegosWriter
RegosWriter
Arvosanat 5
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 11, 2016
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
DaNaMi
DaNaMi
Arvosanat 92
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 8, 2016
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Loranda
Loranda
Arvosanat 252
Kirja-arviot 0
Viestit 0
toukokuu 10, 2015
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Kupelo
Kupelo
Arvosanat 70
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 26, 2015
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Nylkky
Nylkky
Arvosanat 826
Kirja-arviot 9
Viestit 784
huhtikuu 8, 2015
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Helianna
Helianna
Arvosanat 94
Kirja-arviot 0
Viestit 1
lokakuu 20, 2014
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Xariel
Xariel
Arvosanat 611
Kirja-arviot 34
Viestit 187
lokakuu 15, 2013
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle