syys 01
maanantai

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/6574.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Arvosanoja 12 kpl
5.0 0%
4.5 17%
4.0 42%
3.5 25%
3.0 17%
2.5 0%
2.0 0%
1.5 0%
1.0 0%
0.5 0%


Keskiarvo 3.79

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Omistan kirjan

Luen nyt

Lisää arvostelu

Lisää suosikiksi

Lukulistalle

Siirtymä


Julkaisupäivä maaliskuu 7, 2013
Muokannut Jussi 10.06.2014


Kustantanut Gummerus. Teoksen alkuperäinen nimi on Transition.

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Sari Karhulahti. Sidottu.

Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2014.

KAIKKIEN SALALIITTOTEORIOIDEN ÄITI

Berliinin muurin murtumisen ja kaksoistornien tuhoutumisen, itsemurhapommittajien ja globaalin talouden sortumisen väliin jännittynyt maailma tarvitsee lujakätistä ohjausta. Sitä tarjoaa Konserni, kaikkivoipa organisaatio jonka agenteilla on uskomattomia kykyjä. Konserni on hajoamassa väkivaltaisesti entisen agentin ja opettajan, ryöväriruhtinatar rouva Mulverhillin liittolaisineen paljastaessa, että sen tosiasiallinen tarkoitus onkin ehkä johtajan henkilökohtaisen vallan, ei yhteisen hyvinvoinnin lisääminen.

Rouva Mulverhill, Konsernin johtaja, lontoolainen pörssimeklari Adrian Cubbish ja muut Banksin nerokkaat hahmot punovat uskomattomia juonia ja vastajuonia todellisuuden rajamailla, ja yhtä juonikkaasti ja nautinnollisen kevyesti Banks johdattaa lukijan suurten filosofisten kysymysten äärelle.

”Klassinen hyvä vastaan paha -satu, jossa tekijä ottaa käsittelyyn todella suuria moraalisia ja filosofisia kysymyksiä – aina omalla kevyellä ja tumman humoristisella tavallaan.” – Independent

”Lukuromaaniksi naamioitu analyysi ahneudesta, uskonnollisesta terrorismista ja identiteetin muodostumisesta.” – Tähtivaeltaja-palkintoraati


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Käärmeen sydän Koikkalainen kaukaa Muurahaispuu Valeikkuna Maailman paras kylä Pilvikartasto Aatami ja Eeva
 Kirja-arvosteluja (yhteensä 1 kpl)
- Eija
06.04.2013

[ juonipaljastuksia ]
 
Kuten kirjan nimikin viittaa tarinassa siirrytään paljon eri todellisuuksien välillä. On lukemattomia maailmoja, rinnakkaistodellisuuksia, jotka voivat olla miltei samanlaisia jonkun muun todellisuuden kanssa, mutta voivat myös poiketa toisistaan paljonkin. Tarinaa ei kerrota lineaarisella aikajanalla eikä todellisuudessa.

Tarinaa kerrotaan usean henkilön näkökulmasta. Irralliset tarinat kytkeytyvät toisiinsa kertomuksen edetessä. Jännittävän juonen ohella kirja käsittelee suurempia kysymyksiä niin kuin usein Banksin kirjat tuppaavat tekemään. Käsittelyssä on valtapeli - pahan ja hyvän rooli valtapelissä, mikä on oikein, mikä väärin sekä mitä yksilö on valmis tekemään saavuttaakseen itselleen mannaa ja mammonaa. Hyväksikäyttö ja kidutuksen oikeutus ovat myös teemoina sekä pohditaan minuutta - onko kaikki itsen ympärillä harhaa, kuvittelua.

Hyvä tarina, Banks ei ikinä petä.

Tykkää
  (+1 tykkää tästä)