Kirjasto Gena Showalter Kodittomat sielut
heinä 31
torstai

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/6625.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Arvosanoja 35 kpl
5.0 26%
4.5 3%
4.0 20%
3.5 9%
3.0 34%
2.5 0%
2.0 9%
1.5 0%
1.0 0%
0.5 0%


Keskiarvo 3.71

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Omistan kirjan

Luen nyt

Lisää arvostelu

Lisää suosikiksi

Lukulistalle

Kodittomat sielut

(Intertwined, #1) Seuraava

Julkaisupäivä kesäkuu 2012
Muokannut Jussi 06.06.2012


Kustantanut Harlequin. Teoksen alkuperäinen nimi on Intertwined.

Alkuteos ilmestynyt 2009. Nidottu.

Aden Stone oli saanut taas uuden mahdollisuuden, jonka tyriä. Hänet oli sijoitettu asumaan ranchille, joka oli tarkoitettu hankalille pojille, perheettömille ja mahdottomille. Aden ei ollut skitsofreeninen, kuten kaikki häntä hoitaneet lääkärit luulivat. Hän vain keskusteli päässään asuvien kodittomien sielujen kanssa. Tällä kertaa Aden halusi onnistua. Hän halusi kouluun tavallisten nuorten keskelle ja hän halusi tavata uudestaan Mary Annin, jonka hän oli kohdannut hautausmaalla. Tyttö oli ainoa, joka sai äänet hänen päässään vaikenemaan.

Mary Ann Gray eli kahdestaan isänsä kanssa, jonka silmäterä tämä oli. Mary Annilla oli rakkautta ja hänellä oli viisitoistavuotissuunnitelma: hän keskittyisi kouluun, opintoihin ja valmistuisi psykologiksi. Isä yritti houkutella Mary Annia ottamaan rennomminkin ja saamaan ystäviä.

Kun Aden aloitti Mary Annin koulussa, kaikki tuntui muuttuvan. Kiltin koulutytön maailma oli yhtäkkiä muutakin kuin läksyjä ja jalkapallopojan kosiskelua. Yhdessä Mary Ann ja Aden olivat keskellä maailmaa, jossa ihmissudet, vampyyrit, noidat ja peikot olivat osa arkipäivää ja jossa toiveet ja pelot oli kääritty samaan pakettiin. Yhdessä he pystyisivät selvittämään menneisyytensä ja antamaan kodittomille sieluille kodin.

”Jäin koukkuun tähän kirjaan heti ensihetkestä lähtien. Uskomatonta” – Kristin Cast, New York Timesin bestsellerkirjailija ja yksi suositun House of Night -sarjan kirjoittajista. New York Timesin sekä USA Todayn bestsellerlistoilta


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Myrskylä (Myrsky, #1) Kesytön (Susiraja, #1) Rautakuningas (Rauta-saaga, #1) Liekki (Liekki-trilogia, #1) Surunsyöjät (Surunsyöjät, #1)
 Kirja-arvosteluja (yhteensä 2 kpl)
- Q_Black
12.06.2012

[ juonipaljastuksia ]
 
Ihmettelen vähän että miksi tällaista ns. teinikirjallisuutta on suomennettu Harlequinin kautta. Enemmän odottaisin sellaista räiskyvää romantiikkaa enkä teinien pientä punastelua. Tämä pokkari ei kyllä missään nimessä ollut huono. Alku tuntui jotenkin takkuiselta, mutta pian alkoi päästä tarinaan mukaan. Mielenkiintoinen asetelma ja tarina, joka eteni sopivaan tahtiin. Hahmot olivat kyllä jokainen omalla tavallaan herkullisia. Tässähän melkein jää janoamaan jatkoa, koska loppui niin jännään kohtaan ja moni asia jäi vielä niin auki. Rileystä ja Mary Annista olisin mieluusti lukenut vielä lisää, mutta eiköhän heistä ole lisää seuraavassa kirjassa. Hassua, odotin automaattisesti tätä lukiessa, että Aden ja Mary Ann iskevät silmänsä toisiinsa, mutta näin ei kuitenkaan ollut.
Tykkää
 

- Chanie
08.06.2012

Luin kirjan jo noin kuukausi sitten, koska tilaan Harlequinin Paranorman Romace sarjaa, joten arvostelu ei ehkä ole parhaasta päästä.

Idea on hyvin mielenkiintoinen muttei ehkä niinkään omaperäinen. Tarinan kulku oli melko sujuvaa. Välillä tuli niin paljon informatiivistä tietoa että piti hetkeksi pysähtyä miettimään että mitä siinä sanottiinkaan. Tykkäsin kuitenkin tarinan etenemisestä ja etenkin siitä että kirjassa oli oikeastaan kahden eri henkilön omat rakkaustarinat ja että kyseiset henkilöt kytkeytyivät toisiinsa mielenkiintoisilla tavoilla. Monimutkaisia perhesuhteita löytyy, mutta toiminta jäi ehkä vähäiseksi siinä mielessä etteivät tilanteet niin kauhean jännittäviä olleet.
Mainitakseni vielä että Aden oli ehkä turhan epätoivoinen hahmo, mutta kapinallisuus oli suurimmaksi osaksi viihdyttävää. Huom, suurimmaksi osaksi.

Kuitenkin oikein hyvä kirja, ja pystyy hotkaisemaan aika nopeastikin, eli tylsä ei ole. Antaisin arvosanaksi 3,5 jos pystyisi, mutta minun on taivuttava kolmeen tähteen.
Tykkää
 

Kirjasto Gena Showalter Kodittomat sielut