elo 30
lauantai

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/6658.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Arvosanoja 25 kpl
5.0 56%
4.5 8%
4.0 20%
3.5 8%
3.0 4%
2.5 0%
2.0 4%
1.5 0%
1.0 0%
0.5 0%


Keskiarvo 4.44

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Omistan kirjan

Luen nyt

Lisää arvostelu

Lisää suosikiksi

Lukulistalle

Harry Potter: Legenda


Julkaisupäivä heinäkuu 2, 2012
Muokannut Jussi 23.02.2013
Tyyli: tietokirja


Kustantanut Readme.fi. Teoksen alkuperäinen nimi on Harry Potter Page to Screen: The Complete Filmmaking.

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Irma Rissanen. Sidottu.

Harry Potter - Legenda on ainutlaatuinen katsaus elokuvahistorian suosituimpiin kuuluvan elokuvasarjaan ja Harry Potterin maailmaan. Tässä teoksessa elokuvantekijät kertovat miten J. K. Rowlingin rakastetut kirjat taiottiin valkokankaalle.

Teoksessa käydään läpi koko elokuvasarja sen viimeistä osaa, Harry Potter ja kuoleman varjelukset - osa 2, myöten. Se paljastaa niin elokuvanteon salat kuin saagan unohtumattomimmat, sekä todelliset että kuvitteelliset, hetket.

Harry Potter - Legenda sisältää myös huikean määrän ensi kertaa julkaistavia kuvia. Kirjan satoja kuvia täydentävät elokuvasarjan tuotantoryhmän ja näyttelijöiden kattavat haastattelut ja tarinat.

Harry Potter - Legenda on perusteellinen ja innoittava opas Potter-maailmaan. Warner Bros. Entertainmentin tuella toteutetun Harry Potter - Legenda -kirjan takana on sama tekijäjoukko, joka loi menestysteoksen Harry Potter - Suuri velhouskirja. Takuuvarma jästihitti!

”Kirjan tekijöiden omistautuminen jättää varjoonsa jopa Taj Mahalin rakennuttajan. Maailman menestynein elokuvasarja on saanut arvoisensa julkaisun.”
– Heat

”Kirjassa on huikeita kuvia ja konseptitaidetta. Se on upea selailukirja, mutta valottaa myös hämmästyttävän yksityiskohtaisella tavalla elokuvasarjan tekijöiden intohimoa, lahjakkuutta ja tinkimättömyyttä. Viiden tähden teos.” – Empire


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Ulkomaisia kauhukirjailijoita Historiallisen romaanin taitajia 1 Konnun kootut viisaudet Animen aika: Japanilaisen animaation historia Paljaat luut: Stephen King ja kauhun anatomia Goth chic: Johdatus pimeän puolen estetiikkaan Mitä kummaa: Opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon
 Kirja-arvosteluja (yhteensä 2 kpl)
- Snowshadow
03.01.2014

Kirjassa on mahtavasti raoitettu Pottereiden tekoa elokuviksi. Suosittelen lukemaan, vaikka kauhea järkäle onkin. Sisältää paljon uutta ja vanhaa tietoa ja paljon kuvia. :-)
Tykkää
 

- Q_Black
16.07.2012

Bob McCaben luoma kirja, joka sukeltaa täydellisesti Potter-maailmaan. Kylläpä järkytti saada postista kirjakaupan paketti, joka painoi aivan mahdottoman paljon! Legenda on kirjaimellisesti suuri tiiliskivi, joka painaa ainakin sen pari kiloa ja on täynnä tekstiä ja kuvia. Kirjassa oli niin paljon tekstiä ja kuvia, että tätä ei oikein voinut kerralla ahmaista vaan lueskella aina sillointällöin muiden kirjojen ohella. Kirjassa oli paljon uutta tietoa Potter-maailmasta, mutta myös vanhaa ja tuttua. Ihana lukukokemus, joka sai tämänkin Potter-fanin uppoutumaan taas hetkeksi velhojen ihmeelliseen maailmaan!

Kirjassa perehdyttiin ensimmäiseksi jokaiseen elokuvaan, näyttelijöiden valintaan ja kuvausten etenemiseen elokuva elokuvalta, jonka jälkeen pääsi lukemaan mielenkiintoisia ja ytimekkäitä pätkiä hahmojen vaatteista ja materiaaleista ja siitä, miksi tietylle hahmolle oli valittu tietynlaisia asukokonaisuuksia.

Hahmokuvauksien jälkeen kirja esitteli kaikki elokuvissa olleet kuvauspaikat aina Tylypahkasta ja Rääkyvään röttelöön, niiden kuvauspaikkoihin ja lavasteiden rakentamiseen. Oli ihan mielenkiintoista saada tietää miten jotkut lavasteista on tehty ja miten paljon aikaa kuvauspaikkojen etsimiseen ja varsinkin rakentamiseen on varmasti mennyt.

Hahmojen ja paikkojen lisäksi kirjassa tutustuttiin elokuvissa olleisiin olentoihin kuten esimerkiksi Kentaureihin ja Kirskuristajiin. Lisäksi pääsi myös lueskelemaan elokuvissa olleista tutuista esineistä kuten räyhääjästä tai lajitteluhatusta.

Tykkää
  (+4 tykkää tästä)