Kirjasto Philip José Farmer Elämän ja kuoleman virta
syys 02
tiistai

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/708.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Arvosanoja 24 kpl
5.0 4%
4.5 0%
4.0 50%
3.5 13%
3.0 25%
2.5 0%
2.0 8%
1.5 0%
1.0 0%
0.5 0%


Keskiarvo 3.56

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Omistan kirjan

Luen nyt

Lisää arvostelu

Lisää suosikiksi

Lukulistalle

Elämän ja kuoleman virta

(Jokimaailma, #1)

Julkaisupäivä 1988
Muokannut Jussi 25.10.2009


Kustantanut WSOY. Teoksen alkuperäinen nimi on To Your Scattered Bodies Go.

Alkuteos ilmestynyt 1971. Suomentanut Leena Tamminen. Päällys: Heikki Kalliomaa. Sci-fi -sarja. Sidottu, kansipaperi.

Hugo-palkinto 1972.

Elämän ja kuoleman virta on ensimmäinen osa ”universumien tekijäksi” kutsutun amerikkalaisen Philip José Farmerin kuuluisasta Jokimaailma-sarjasta, joka on aikamme tieteisromaanin mahtavimpia ja omaperäisimpiä luomuksia.

Ihmiskunta tuhoutuu 2100-luvulla herätäkseen henkiin uudella planeetalla, tuntemattoman, loputtomasti kiemurtelevan virran rannalla. Siellä tapaavat kivikauden luolamies ja tulevaisuuden ufomies, samoin tunnetut historian hahmot Cyrano de Bergeracista natsijohtaja Göringiin. Ylösnousemus ei ole mitenkään jumalallinen, se selviää tuota pikaa.

Eri aikakausilta ja yhteiskuntaluokista temmattujen kansalaisten elämä on yhtä sotaa ja tappelua. Eroa maanpäälliseen on vain siinä, että täällä kuolleet heräävät henkiin yhä uudestaan, aina uudella kohtaa salaperäisen virran rannalla. Mutta kuka tai ketkä ovat tämän merkillisen kokeilun takana? Ja miksi uuden maailman luojat eivät tahdo kenenkään pääsevän virran alkulähteille?


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Harmin tiellä 2010 avaruusodysseia Lohikäärmeen lento (Pernin lohikäärmeritarit, #1) Kristalliruusu Virtuaalivalo Maailma, vihreä metsä Tähtiaika
 Kirja-arvosteluja (yhteensä 1 kpl)
- Jackalbury
06.10.2007

'Elämän ja kuoleman virta' oli sangen hyvä lukukokemus ja ihan hyvää luettavaa, muttei se mitenkään suuresti koskettanut ja ei se myöskään minusta mikään huipputeos ole. Kirjassa käsiteltiin seikkailun ja toiminnan lisäksi myös mukavasti filosofisia aiheita.
Kirja oli myös hauska niissä kohdin, kun eri aikakausien asukkaat yrittivät selittää toisileen oman aikansa asioita. Kirja myös osoitti ihmisen eläimellisyyden ja sen miten yhteiskunta suitsii näitä ominaisuuksia. Sir Richard Burton oli mielenkiintoinen hahmo ja myös etiikot olivat kiinnostavia. Harmi vain että Jokimaailman suomentaminen tyssäsi ensimmäiseen osaan, mikä tuntuu olevan suomalaisen kustannusmaailman helmasynti.

Kirja oli aivan mukavaa luettavaa ja piti mielenkiinnon yllä viimeisille sivuille asti. Ainoa huono puoli oli se, että kirjasta jäi pikakelauksen omainen tunne. Suosittelen kirjaa scifiä luettavaksi etsiville.
Arvosana: 6+.
Tykkää
  (+1 tykkää tästä)

Kirjasto Philip José Farmer Elämän ja kuoleman virta