Kirjasto Simon Ings Rautakalan kaupunki
heinä 07
tiistai

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/963.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Arvosanoja 18 kpl
5.0 17%
4.5 0%
4.0 28%
3.5 0%
3.0 28%
2.5 6%
2.0 22%
1.5 0%
1.0 0%
0.5 0%


Keskiarvo 3.36

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Lisää kirja-arvio

Kirjahyllyjen tilastoja
Luettu20 kertaa
Luetaan nyt0 kertaa
Lukulistalla3 kertaa
Suosikkina0 kertaa
Omistettuna7 kertaa
Hankintalistalla0 kertaa
Selattu 7pv aikana
(uniikkeja osumia)
5 kertaa

Rautakalan kaupunki

(Loki-kirjojen sf-sarja)

Julkaistu lokakuu 2004
Muokannut Jussi 25.06.2015
Lisännyt Jussi 11.12.2003
Tyyli: fantasia


Kustantanut Loki-kirjat. Teoksen alkuperäinen nimi on City of the Iron Fish.

Alkuteos ilmestynyt 1994. Suomentanut Isto Aitokari. Kansi: Jari Paananen (kuvitus) ja Mari Heikkinen (taitto). Ulkoasu: Niko Aula. Sidottu, kansipaperi.

Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50-listalle 2000. Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2005.

Keskellä loputonta erämaata on kaupunki, joka elää taikuudesta, sen asukkaat taiteesta. Tomin nuoruudessa Rautakalan seremonia epäonnistuu pahoin, ja siksi kaupunki alkaa rapistua ja kaduille ilmestyy taidetta tuhoavia mustapukuisia naisia. Tom ystävineen huomaa olevansa paitsi kaupungin varassa myös sen vankina – sillä muuta maailmaa ei ole, todellisuus loppuu autiomaan reunalla.

Simon Ings on tieteiskirjallisuuden ylistettyjä kärkinimiä. Häneltä on aiemmin suomennettu teokset Kuuma pää ja Kuumalinja, joista Kuuma pää voitti vuoden parhaalle tieteisromaanille myönnettävän Tähtivaeltaja-palkinnon vuonna 1994.


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Sinisen peilin antikvariaatti (David & Larissa, #1) Taikavaras (Taikavaras, #1) Myrsky nousee (Jack Sparrow, #1) Kristallisauvan käskyläinen (Palkkasoturit, #1) Laskevan auringon lohikäärmeet (Dragonlance: Sielujen sota, #1) Luupäät 3: Myrskyn silmät Kasvoista kasvoihin: Tarina rakkaudesta
 Kirja-arvioita (yhteensä 1 kpl)
- Juippi
07.10.2008

Kun on tottunut lukemaan vain aivojen toisella puolikkaalla. Tuntuu hieman monisyisemmän kirjan kahlaaminen siltä, kuin tarpoisi täinä tervassa. Näin minulle ainakin kävi Rautakalan kaupungin kanssa, sillä nyt ei riittänyt lukeminen, vaan lukemaansa piti hieman pohtiakin. Nimittäin:

Ingsin erikoinen ja omaperäinen maailma ei osoittautunutkaan niin kiehtovaksi kuin odotin. Toisaalta juoni, vaikka ihan kelvollinen sekin oli, ei varsinaisesti 'temmannut mukaansa'. Rautakalan kaupungin ansiot olivatkin hieman muualla, nimittäin teemoissa.

Ings nimittäin esittää oikein hienoa pohdintaa siitä, millaista olisi elää rajallisessa maailmassa. Tätä kautta hän johtaa lukijansa miettimään mikä elämässä todella onkaan tärkeää.

Summa summarum: Rautakalan kaupunki on hyvä kirja pohtivampaa kirjallisuutta hakeville. Viihteen etsijöiden kannattaa suunnistaa muualle.

Tykkää
 

Kirjasto Simon Ings Rautakalan kaupunki