Päävalikko
| 1.0 |
| 0.5 |

Keskiarvo 3.50
Raili Manninen
Filosofian maisteri Raili Manninen on asunut Belgiassa vuodesta 1995. Hän syntyi Tampereella 1940, pääsi ylioppilaaksi Tampereen yhteiskoulusta ja opiskeli sitten Helsingin ja Tampereen yliopistoissa. Suomessa vielä asuessaan hän toimi viestinnän ja toimittamisen tehtävissä julkisessa hallinnossa, työmarkkinajärjestössä ja kansainvälisessä yrityksessä ja osallistui muun muassa viestinnän järjestötoimintaan.
Belgiassa Manninen on jatkanut kirjailijan työnsä ohella vapaana toimittajana. Useita vuosia hän opetti myös suomea ulkomaalaisille Brysselissä. Vuonna 2006 Raili muutti Belgian maaseudulle ranskankieliseen Valloniaan lähemmäksi luontoa. Railin aikuiset lapset ovat myös asettautuneet ulkomaille, Belgiaan ja Espanjaan.
”Olen kiinnostunut kaikista elämän ilmiöistä ja seuraan maailman tapahtumia yli kulttuurirajojen. Sillä tavalla löydän monesti uudet ideat kirjoihini. Seikkailen luonnon lisäksi myös Internetissä päivittäin. Maailma on ihmeitä täynnä! Minulla on lapsesta lähtien ollut erityisen läheinen yhteys eläimiin. Ne tuovat joka päivä iloa elämääni. Eläimillä ja luonnolla on usein myös tärkeä osa kirjoissani.”
Linkkejä
Raili Manninen. Wikipedia.
Kuva: WSOY.
2004 Jatulintarhan arvoitus (Iso-Werneri)
science fiction, nuortenkirjallisuus |
![]() |