Kirjasto Marko Lamberg Päätön ritari: kauhutarinoita keskiajalta

(SKS:n toimituksia)

Julkaisupäivä 2012
Muokannut Dyn 20.01.2013
Tyyli: kauhu, kokoelma

Kustantanut Suomalaisen kirjallisuuden seura.

Sidottu.

Elävien ja edesmenneiden kohtaamiset ovat aina kutkuttaneet mielikuvitusta. Myös keskiajan kulttuurissa oli tilaa kummituksille, jotka tekivät vierailujaan rajan takaa. Eri puolilla Eurooppaa merkittiin muistiin kiehtovia kertomuksia, joissa esiintyy rauhattomia sieluja jalosukuisista valkeista rouvista ja kirkkoruhtinaista yksinkertaisiin paimeniin ja maalaisnaisiin. Toiset aaveet olivat väkivaltaisia tai ennustivat tuhoa ja kuolemaa, toiset taas olivat hyväntahtoisia tai itse johonkin rangaistukseen tuomittuja. Löytyypä joistain tarinoista ripaus huumoriakin pelon tunteen vastapainoksi.

Teos sisältää edustavan valikoiman kertomuksia, jotka olivat aikoinaan tunnettuja Suomessa ja muualla Euroopassa mutta joista suurin osa vajosi unholaan sitä mukaa kuin keskiajan aatemaailmasta vieraannuttiin. Kokoelman on koonnut, suomentanut ja taustoittanut Marko Lamberg.

FT Marko Lamberg on keskiajan kulttuuriin perehtynyt historiantutkija, joka on julkaissut lukuisia myöhäiskeskiaikaa ja uuden ajan alkua käsitteleviä teoksia.

Muita kirjoja joista saatat pitää
Musta yö – tummat lasit Veren kirjat 1 Pedon sydän Kaiken keskellä yksin Nahka ja muita novelleja
 Kirja arvosteluja (yhteensä 1 kpl)
- heli2000
21.01.2013

Luin loppuun, vaikka olikin melkoisen kuiva opus. Hyviä kohtia kyllä löytyi, mutta johdannot teksteihin olivat minun mielestäni olivat hieman liian pitkiä.
Tykkää

Kirjasto Marko Lamberg Päätön ritari: kauhutarinoita keskiajalta