Kirjasto Robert C. O'Brien Hiirirouva ja ruusupensaan viisaat

6 kertaa

Hiirirouva ja ruusupensaan viisaat

Julkaisupäivä 1977
Muokannut Thialfi 14.06.2010

Kustantanut WSOY. Teoksen alkuperäinen nimi on Mrs. Frisby and the Rats of NIMH.

Alkuteos ilmestynyt 1971. Suomentanut Mikko Kilpi. Sidottu, kansipaperi.

Huippuälykkäät koe-eläinrotat karkaavat laboratoriosta ja perustavat oman modernin yhdyskuntansa ruusupensaan alle. Ruusupensaan naapurustossa asuu hiirirouva Frisby lapsilaumansa kanssa. Kun eräänä päivänä rouva Frisby joutuu pyytämään apua ruusupensaan viisailta, paljastuu jotain merkillistä hiirirouvan miesvainajan menneisyydestä.

Kirjasta on tehty myös laadukas kokoillan animaatioelokuva The Secret of NIMH (ilmestyi Suomessa nimellä NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa)

Muita kirjoja joista saatat pitää
Kuinka ollaan cool Hopeaevä (Nuori James Bond, #1) Kuka on Jenna Fox? Jäljellä (Jäljellä/Toisaalla, #1) Tietokoneen vangit (Arkki Ykkönen, #1)
 Kirja arvosteluja (yhteensä 2 kpl)
ei
avataria
- Mariaani
06.05.2013

Jos oikein muistan, nii tää oli jotenki tosi aww. En kuitenkaan voi arvostella kunnolla, koska opettaja luki tän luokalle ku olin kolmannella, sillon ainakin tykkäsin.
Tykkää

ei
avataria
- Donkii
26.11.2007

Olen pienenä nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan useasti ja siksi päädyin lukemaan tämän kirjan. Mielipiteisiini saattaa vaikuttaa muistipätkät elokuvasta, mutta pidin kirjasta todella paljon.

Kirjan kerronta on sujuvaa, eikä siinä kertaakaan ajauduta jaaritelemaan turhia. Juoni on eheä ja pysyy jatkuvasti mielenkiintoisena, samoin kun henkilötkin.

Erityisenä ansiona haluan mainita juonen. Se on yksinkertainen, mutta selkeä. Mielestäni kirjoista usein puuttuu tällainen selkeä juoni ja se lähtee harhailemaan liikaa. Hiirirouva ja ruusupensaan viisaat -kirjan sivujuonet eivät vie pääosaa juonesta vaan antavat mukavan mausteen.
Tykkää
  (+1 tykkäsi tästä)