Robert Kirkman: The Walking Dead: Neljäs kirja

Egmont 2013 - Risingin tietokannassa

The Walking Dead -sarjakuva jatkaa yhä kulkuaan myös suomennettuina laitoksina. Televisiosarjan myötä entistä suurempaan suosioon noussut sarjakuva on saanut suuren määrän oheistuotteita  lautapeleistä ja kirjoihin.

Neljäs The Walking Dead -albumi kokoaa yksiin kansiin edellisten albumien tapaan kaksitoista lehteä. Nyt saatavilla olevat lehdet ovat sarjan numerot 37-48. Ne sisältävät kaksi erillistä tarinaa. Näistä ensimmäinen, Tyyntä ennen, on nimensä mukaisesti tarina, joka pohjustaa suoraavia tapahtumia. Selviytyjäjoukon johtajan vaimon raskaus on viimeisillään ja selviytyjät varautuvat parhaimman mukaan Kuvernöörin kostoon. Luotuja kärsimään -tarina puolestaan ajaa Kuvernöörin ja selviytyjien polut jälleen vastakkain varsin shokeeraavasti.

Kokoelmana neljäs The Walking Dead -albumi on hiukan epätasapainoinen. Ensimmäinen tarina on hidastempoista luettavaa, ja vastavuoroisesti toisen tarinan kerronta muistuttaa hiukan pikakelausta. Suvantovaihe on varmasti tarkoitettukin korostamaan jälkimmäisen osan toiminnantäysiä sivuja. Hetkittäin sarjasta kuitenkin tulee tunne, ettei se tiedä, minne se olisi menossa. Tämä tunne onneksi kaikkoaa, kun toiminta alkaa.

Sarjakuvaa on vaikea olla vertaamatta tv-sarjaan. Kummatkin yrittävät kuvata ihmisluontoa suuren mullistuksen keskipisteessä. Sarjakuva on televisiosarjaa mielikuvituksellisempi ja raaempi, kun taas tv-sarja keskittyy maanläheisenpään kerrontaan. Tv-sarja ja sarjakuva ovatkin alkaneet kulkea omiin suuntiinsa.

Mustavalkoinen ilmaisu korostaa sarjakuvan tunnelmaa hyvin. Charlie Adlardin piirrosjälki on edelleen tyylikästä, vaikkakin osa naishahmoista vaikuttaa edelleen hieman liian samannäköisiltä. Kaiken kaikkiaan The Walking Dead: Neljäs kirja on juuri sitä mitä sarjalta voi odottaakin. Elävät kuolleet jatkavat kävelyään, ja mikäli sarjasta on pitänyt tähän asti, ei neljäs albumi petä.

Keskustele aiheesta foorumilla (7 vastausta).