Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Aikuisten värityskirjat

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
03.10.2015 23:59 #1 : Dyn
Aikuisten värityskirjat ovat olleet trendi jo jonkin aikaa, ja näitä myydään nykyään vähän joka paikassa. En ollut aiemmin edes kokeillut, mutta tänään tuli tehtyä yksi irtolehti, kun siihen oli mahdollisuus. Tsadaa:Juu, vähän yksitotista oli, kaipa näitä olisi tarkoitus värittää useammalla värillä... :tongue: Mutta jos olette itse tehneet tällaisia, jakakaas tähän ketjuun parhaat värityksenne.

This is hard, but that's how I wanted it.

 • Xerion hahmo
 • Xerion
  Ritari
  Taso: 30
 • Viestejä: 228
04.10.2015 08:52 #2 : Xerion
Vastaus käyttäjältä Xerion aiheessa Aikuisten värityskirjat
Nuo aikuisten värityskirjat on ihania. Koevikolla oli todella rentouttavaa saada jotain muuta ajateltavaa. Kirja ei edes ollt kallis, mutta 15€ värikynäpaketti sai yhteishinnan nousemaan melkein kolmeenkymppiin. Mutta niistä jotku on selvästi parempia ja jotku huonompia, olkaa tarkkana kun ostatte.

I'm shy at first, but I do stupidest random shit when I get comfortable.

 • Ansa hahmo
 • Ansa
  Riivaaja
  Taso: 43
 • Viestejä: 1002
04.10.2015 11:34 #3 : Ansa
Vastaus käyttäjältä Ansa aiheessa Aikuisten värityskirjat
Ostin jonkun värityskirjan jokin aika sitten, mutta minun ei sentään tarvinnut värikyniä ostaa. Omistan jo Derwentin 36 kynän paketin, jota en ole hirveästi hyödyntänyt. Nyt sitten tulee niilläkin väriteltyä vähän enemmän.

79.813

04.10.2015 13:26 #4 : Mustelmann
Vastaus käyttäjältä Mustelmann aiheessa Aikuisten värityskirjat
Kun kuulin näistä värityskirjoista ensimmäisen kerran, ajattelin että joku on keksinyt typerimmän ja huonoimman bisnesidean miesmuistiin. Sitten huomasin olevani väärässä, sillä noitahan myydään aika hyvin ja Amazonissakin ne keikkuvat usein myydyimpien kirjojen listalla.

Olisi muuten kiva, jos aikuisten värityskirjoissa saisi värittää oikeasti aikuisia aiheita. Työmatka räntäsateessa, laskujen maksaminen, omakotitalon remontointi ja muut sellaiset voisi värittää sen mukaan, miten mukavina tai ikävinä asioina niitä pitää.

Mutta voihan tuollaisten geometristen kuvioidenkin väritys olla aika terapeuttista. Ja ehkä valmiiden kuvien väritys inspiroi lopulta piirtämään enemmänkin. Tai minun kohdallani aloittamaan uudestaan vanhan harrastuksen. Pitää ehkä kokeilla joskus.

Superheroes are real when they're drawn in ink.

 • max hahmo
 • max
  Kapteeni
  Taso: 46
 • Viestejä: 627
04.10.2015 14:11 - 04.10.2015 14:17 #5 : max
Vastaus käyttäjältä max aiheessa Aikuisten värityskirjat
Loppukuussa ilmestyy Game of Thrones-värityskirja . Doctor Whostakin on tulossa. Harry Potterista tulee ensi kuussa. Ihan hyviä joululahjaideoita, mutta itse en kyllä jaksa kokeilla. Väritys oli muistaakseni melko tylsää jo lapsena, joten tuskin se aikuisena rentouttaa sen enempää.. Neutraali suhde tähän ilmiöön oikeastaan, ihan sama..
Viimeksi muokattu: 04.10.2015 14:17 max.

 • Iikh hahmo
 • Iikh
  Peto
  Taso: 19
 • Viestejä: 56
15.01.2016 01:24 #6 : Iikh
Vastaus käyttäjältä Iikh aiheessa Aikuisten värityskirjat
Itse harkitsin pitkään, ostanko itsellenikin värityskirjan. Epäilin sen olevan epämotivoivaa; miksi nähdä niin paljon vaivaa toisten töiden värittämiseen, kun kuvat voisi piirtää itsekin? Lopulta kuitenkin taivuin ja ostin Johanna Basfordin Salaisen puutarhan. Se on lyhentänyt pitkiä juna- bussi- ja lentomatkoja huomattavasti. Voin suositella!

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
15.01.2016 02:42 #7 : Dyn
Vastaus käyttäjältä Dyn aiheessa Aikuisten värityskirjat
En harkinnasta huolimatta päätynyt lopulta ostamaan värityskirjaa, vaan kokeilu jäi muutamaan irtolehteen. Selailin kyllä useampaakin, mutta jotenkin joko aiheet tai väritettävien alueiden pinta-alat - tai jokin ihan muu seikka - eivät sitten kuitenkaan napanneet. Että ehkä mä pitäydyn perinteisemmissä taiteiluissa sitten jatkossakin...

Eniten ehkä häiritsi, miten monessa on niin paksut mustat viivat kuvissa. Luulisi, että ohuempienkin sisään osuu. Minusta nämä viivat tekevät kuvista rumat. Haluaisin myös ehkä vähän vähemmän samanlaisina toistuvia kuvia, eli vaikka mandalat ja kukat ovatkin hienoja, vähän vaihtelua voisi olla kuvan sisällä.

This is hard, but that's how I wanted it.

 • noreen hahmo
 • noreen
  Vampyyri
  Taso: 32
 • Viestejä: 255
16.01.2016 14:46 #8 : noreen
Vastaus käyttäjältä noreen aiheessa Aikuisten värityskirjat
Olen katsellut näitä värityskirjoija toisten kuvissa ja hipelöinyt niitä kaupoissa. Mandalat ovat kieltämättä hienoja, mutta eivät herätä minussa niin suurta ihastusta kuin luontoaiheiset kuvat. Jossain näin hienon lintuteemaisen aikuisten värityskirjan. Ne olivat sellaisia kuvia, joita en itse välttämättä osaisi piirtää, joten olisin ehkä voinut ostaa kirjan laittaakseni kyseiset kuvat seinälle. Jätin kuitenkin värityskirjan kaupan pölyiseen hyllyyn notkumaan, koska mielestäni sen hinta suhteessa sivumäärään oli ylitsepääsemätön este.

En edes pidä värittämisestä. En ole koskaan pitänyt. Se on melko mielenkiintoista, sillä piirtäminen ja taiteilu ylipäätään ovat olleet pienestä pitäen minulle mieleen. Maalaan ja väritän puuväreilläkin ihan mielelläni, mutta en valmiita kuvia. Se tuntuu siltä kuin joku muu olisi määritellyt jo valmiiksi, millainen kuvan pitää olla enkä saa kiinni sen tunnelmasta. Värityskuvien värittäminen ei tunnu mielestäni rentouttavalta vaan tylsältä. Voisihan sitä muutakin sillä ajalla tehdä.

Ymmärrän kyllä, miksi nämä ovat saaneet suosiota. Varmasti monille värittäminen on todella terapeuttista. Voin kuvitella sen olevan samanlaista kuin oma maalaamiseni päästessäni vauhtiin. Aika kuluu ympärillä, mutta itse tuntuu pysähtyneen hiljaiseen tyyneyteen. Lisäksi näissä aikuisten värityskirjoissa tosiaan on vähän varttuneemmille kansalaisille sopivia kuvia Disney-hahmojen sijasta. Vaikka kyllä minä niitäkin värittäisin, jos värityskuvat kiinnostaisivat. Lastenkin puolelta tosin taitaa löytää varsin hienoja värityskirjoja jopa halvemmalla. :D

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
21.01.2016 13:55 #9 : Dyn
Vastaus käyttäjältä Dyn aiheessa Aikuisten värityskirjat
Aivotutkija kannustaa Hesarissa ihmisiä värittämään värityskirjoja: linkki.

Kun mieli kuormittuu liikaa, terve ihminen alkaa käyttäytyä kuin hänellä olisi tarkkaavaisuushäiriö. Mekaaninen puuhastelu kuten värityskuvien värittäminen rentouttaa mielen.


This is hard, but that's how I wanted it.

 • Iivari hahmo
 • Iivari
  Arkkivelho
  Taso: 47
 • Viestejä: 976
21.01.2016 14:21 #10 : Iivari
Vastaus käyttäjältä Iivari aiheessa Aikuisten värityskirjat
Ja jos haluaa värittää tuhmemmin, joukkorahoituskampanjaan voi osallistua, jotta moinenkin saataisiin ihmisten ilmoille.

"Kenellä on rohkeutta
pystyttää muistomerkikseen
lumilinna."
Pekka Kejonen

21.01.2016 20:20 #11 : FreakyMike
Vastaus käyttäjältä FreakyMike aiheessa Aikuisten värityskirjat
Olen selannut jonkin verran erilaisia värityskirjoja kaupoissa, mutta en ole löytänyt vielä semmoisia mistä tykkäisin niin paljon, että olisin valmis myös maksamaan jotain. Lähimpänä on ollut ehkä joku 50-luvun tatuointikuvioista tehty kirja, koska pidän retrotyylistä, mutta jos vaikka ostaisinkin semmoisen, niin en käyttäisi ainakaan värittämiseen, vaan korkeintaan inspiraationlähteenä omille piirroksilleni tai johonkin kuvankäsittelyprojektiin jne.

Yleensäkin pelkkä valmiiden kuvien värittäminen kuullostaa jo ajatuksenakin melko pitkästyttävältä ajanvietteeltä, joten saman ajan käyttäisi mieluummin vaikka kokonaan omiin taideprojekteihin, koska niille ei ole löytynyt enää kunnolla aikaa sen jälkeen kun lopetin opiskelut noin 8-9 vuotta sitten.
Semmoinen olisi jo paljon hauskempi värityskirja, missä on esimerkiksi jonkinlaisia scifileffoista tuttuja hahmoja tai historiallisiin vaatteisiin pukeutuneita ihmisiä tyhjien sivujen keskellä ja niille voisi itse kehitellä aiheeseen sopivat taustat.

Erikoisimpia värityskirjoja mihin olen tähän mennessä törmännyt on Parikkalan patsaspuistosta tehty kirja. www.patsaspuisto.net/tuote/itse-varitetty-elama/

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
21.01.2016 20:27 #12 : Dyn
Vastaus käyttäjältä Dyn aiheessa Aikuisten värityskirjat

FreakyMike kirjoitti: Semmoinen olisi jo paljon hauskempi värityskirja, missä on esimerkiksi jonkinlaisia scifileffoista tuttuja hahmoja tai historiallisiin vaatteisiin pukeutuneita ihmisiä tyhjien sivujen keskellä ja niille voisi itse kehitellä aiheeseen sopivat taustat.


Erityisesti ostan tuon historialliset puvut -teeman, sellaisia voisi olla mukava värittää. Vähän aiheen vierestä mutta tuli tästä mieleen: teen välillä netistä löytyviä "paperinukkeja", ja tämä Tudors-teemainen on minusta erityisen viehättävä. Ehkä hiukan samanlaista puuhaa kuin värittäminenkin, vaikka tapahtuu koneella...

This is hard, but that's how I wanted it.

21.01.2016 21:11 #13 : FreakyMike
Vastaus käyttäjältä FreakyMike aiheessa Aikuisten värityskirjat
Siitä löytyi näköjään yllättävän paljon myös miesten kamppeita. Harmi kun samanlaista "paperinukke-generaattoria" ei ole tehty myös viikinkien ja anglosaksien vallasväestä. :grin:

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
21.01.2016 21:19 #14 : Dyn
Vastaus käyttäjältä Dyn aiheessa Aikuisten värityskirjat
^ Viikinkejä löytyy, mutta en ole löytänyt yhtään kovin hyvää. Samalta tekijältä kuin tuo Tudors on myös Game of Thrones ja Sormusten herra. Pieni osa kamoista on tosin peleissä identtisiä.

This is hard, but that's how I wanted it.

 • Skie hahmo
 • Skie
  Senesalkki
  Taso: 42
 • Viestejä: 836
28.01.2016 12:31 #15 : Skie
Vastaus käyttäjältä Skie aiheessa Aikuisten värityskirjat
Oxfordin yliopiston Bodleian Library julkaisi oman värityskirjansa, jonka voi vapaasti tulostaa tästä .

Toiveena on, että väritettyjä töitä jaettaisiin Twitterissä 1.-5.2. hashtagilla #ColorOurCollections.

Always follow your doubts.

 • celeblith hahmo
 • celeblith
  Ratsumestari
  Taso: 29
 • Viestejä: 194
06.02.2016 15:18 #16 : celeblith
Vastaus käyttäjältä celeblith aiheessa Aikuisten värityskirjat
Tuli joululahjaksi saatua parikin tuollaista värityskirjaa. Ihan mukaviahan ne ovat.

Nykyään tulee harvemmin piirrettyä mitään, ei jostain syystä löydy tarpeeksi aikaa. Siihen nämä värityskirjat ovat hyviä, voi aina kun on hetki aikaa niin hieman väritellä kuvaa sieltä ja toista täältä. Niin pysyy kynät edelleen kädessä, kun viimein ehtii oikeasti piirtääkin.

Yhtäkään kuvaa en ole vielä valmiiksi asti tehnyt. Suurin osa kun koostuu tosiaan samanlaisista geometrisista kuvioista niin tuppaan kyllästymään jossain välissä. Ja yksi noista saamistani kirjoista on sen verran pientä kuvaa ja kuvioita että siinä saa kyllä todella keskittyä jotta pysyy viivojen sisällä. Pidän enemmän niistä isommista ja helpommista kuvista :smile:

 • Emelie hahmo
 • Emelie
  Verivelho
  Taso: 57
 • Viestejä: 2734
07.02.2016 15:17 #17 : Emelie
Vastaus käyttäjältä Emelie aiheessa Aikuisten värityskirjat
Mies osti minulle, joko huvittaakseen itseään tai sitten minua (mene ja tiedä) jonkinlaisen aikuisten värityskirjahenkisen lehden. :p Siinä on mm. väritettäviä kuvia, tehtäviä joissa pitää etsiä eroavaisuuksia ja pisteiden yhdistämiskuvia. Tulee mieleen ne puuhakirjat, joita teki lapsena... Piti kokeilla väritystä, mutta eihän minulla ole enää missään tallessa puuvärikyniä, joten pitää jaksaa odottaa huomiseen ennen kuin pääsee kokeilemaan. :tongue:

Näistä tulikin mieleeni, että onkohan aikuisille tehty sellaisia väristyskuvia/kirjoja, joissa kuvien osaset on merkitty eri symboleilla ja sitten saman symbolin omaavat osaset pitää värittää samalla värillä (näille lienee jokin oikea nimikin). Ne eivät ole ihan niin luovaa puuhaa kuin vapaasti väritettävät kuvat, mutta muksuna ainakin pidin noista valtavasti ja tavallaan tekisi mieli kokeilla, että ovatko ne vieläkin hauskoja.

I have seen the future .... and I do not wish to go there again.

 • Tapsa hahmo
 • Tapsa
  Vampyyri
  Taso: 32
 • Viestejä: 253
09.02.2016 23:06 #18 : Tapsa
Vastaus käyttäjältä Tapsa aiheessa Aikuisten värityskirjat
Jouluna väritin äidin värityskirjasta kaksi sivua ja niistä tuli tosi hienoja. Aika hauskaa puuhaa, mutta ehkä vähän sellaista että ajan voisi käyttää johonkin muuhunkin.

Värityskirjabuumi iski kai aika kovaa mutta onkohan se jo menossa ohi

 • Rinja hahmo
 • Rinja
  Teknovelho
  Taso: 49
 • Viestejä: 1027
10.02.2016 00:00 #19 : Rinja
Vastaus käyttäjältä Rinja aiheessa Aikuisten värityskirjat
^Kustantajien ja ehkä värityskirjojen tekijöidenkään mielestä buumi ei taida olla menossa ohi, koska juuri ihmettelin sähköpostiin tipahtanutta CDONin tarjousta ties kuinka monesta uudesta värityskirjasta. Pikemminkin näyttäisi siltä, mitä olen toivonutkin, eli tarjolla olevat vaihtoehdot monipuolistuvat pikkuhiljaa. Valikoimassa näyttäisi olevan esimerkiksi jotain niinkin mielenkiintoista kuin burleskiteemainen värityskirja, sekä pisteidenyhdistämistehtäviä Kamasutra-kuvin :roll:

Vieläkään en ole kyllä törmännyt sellaiseen värityskirjaan, joka tuntuisi sopivan juuri minulle ja saisi minut ostamaan itsensä. Odotan yhä sellaisen kävelevän vastaan, kunhan värityskirjojen innovatiivisuus pääsee vielä seuraavalle tasolle.

"Faktan ja fiktion ero lie se, että fiktion täytyy olla järkeenkäypää"

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
10.02.2016 00:22 #20 : Dyn
Vastaus käyttäjältä Dyn aiheessa Aikuisten värityskirjat
"Värityslehtiä" saa meidän Alepankin lehtihyllystä, joten tuskin buumi ihan heti on hiipumassa. :tongue:

This is hard, but that's how I wanted it.

Valvojat: FreakyMike
Paikalla 1 jäsen ja 55 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Sanna Karppinen
Jäseniä yhteensä: 9656