Gallerian ohjeet

 • FreakyMike hahmo Kirjoittaja
 • FreakyMike
  Teknovelho
  Tasolla 44
  90.86

30.09.2013 21:31 #1 :: FreakyMike
Gallerian ohjeet
Tervetuloa galleriaan. Säännöt on kuitenkin syytä lukea ennen kuin postitat tänne mitään.

1. Kuvista
 • Jotkut ovat aikaisemmilla foorumeilla ihmetelleet, saako tänne laittaa vaikka valokuvia, kuvamanipulaatioita ja muuta sen semmoista. Tietysti saa, ei tämä pelkkää kuvataidetta varten ole. Jos olet vaikka ommellut hienon asukokonaisuuden, voit laittaa siitäkin kuvia. Tai keramiikasta, koruista, metalliesineistä ja muistakin käsitöistä jne.

 • Varmista, että kuva on kaikkien nähtävissä. Emme suosittele ilmaishostien (GeoCities, Angelfire) käyttöä, sillä kaikki niistä eivät tue suoralinkittämistä ja voivat mennä "tukkoon" liiasta liikenteestä. Nettiyhteyden mukana tulee yleensä kotisivutilaa, sitä kannattaa käyttää. Jos ei pääse siihen käsiksi, niin tässä pari ihan käyttökelpoista kuvasäilöä. www.flickr.com - www.photobucket.com

 • Pidä kuvien koko inhimillisenä, sillä kaikilla ei ole suurta näyttöä ja nopeaa nettiyhteyttä. img-tagi on kiva, mutta sillä kannattaa laittaa aika pieniä kuvia. Jos kuvia on paljon niin laita vain osa näkyviin ja loput vaikka sitten linkkeinä.

 • On kivaa, jos taiteilija kertoo töistään jotakin, esim. mitä työvälineitä on käyttänyt, mihin tarkoitukseen kuva on tullut ja mistä on saanut idean. Ei kuitenkaan pidä haukkua itseään ja vähätellä taitojaan. (Myös otsikoita tyyliin "suttuja" ja "tuherruksia" ei suositella.) Parasta on suhtautua töihinsä melko neutraalisti.

 • Ei silmitöntä väkivaltaa ja seksiä: foorumilla käy myös hyvin nuoria henkilöitä. Jos epäilet, onko kuvasi tänne sopiva, kysy moderaattorilta.

 • Lopuksi se ilmiselvä: ei kopiointia! Tänne ei siis saa laittaa toisten töitä omalla nimellään. Fanartia kyllä voi laittaa, jos mainitsee, kenelle hahmot alunperin kuuluvat. Jotakin tunnettua taiteilijaa käsittelevässä keskustelussa on kuitenkin sallittua linkittää vaikka aiheeseen liittyviä kuvia muualta.

2. Kommentointi
 • Olen joskus Galleriaa selaillessani huomannut, kuinka vaikka joku uusi käyttäjä on kirjoittanut useaan topiciin samanlaisen viestin, tyyliin "Hieno!! En ite osais!!" EI mielellään tällaisia sarjaviestejä, eihän se kerro yksittäisen tekijän töistä mitään. Mielipiteet täytyy perustella, oli palaute sitten positiivista tai negatiivista. Jos työ on mielestäsi hieno, mieti mikä siinä on niin hienoa. Jos taas näet jotain huonoa, kerro miksi se on huonoa, ja mieluiten anna parannusehdotuksia. (Eikä taaskaan pidä vähätellä itseään.)

 • Hyvä kommentti on sellainen, joka kertoo työstä jotain muuta kuin sen kaikkein ilmiselvimmän. Jokaista "toi sormi on vinossa"-juttua ei tarvitse mainita, luultavasti tekijä tietää sen jo valmiiksi, ja ärsyyntyy vain entisestään, jos sitä alleviivataan.

 • Älkää nostelko tosi vanhoja aiheita taas ylös, ellei teillä ole jotain erityisen fiksua sanottavaa. Kun nostaa esimerkiksi useita yli vuoden vanhoja threadeja lyhyen ajan sisällä ylös kommentoimalla niihin jotain epämääräistä, niin uudet teokset jäävät vähemmälle huomiolle ja vaipuvat sitä nopeammin alas listalla. Se ei ole mitenkään mukavaa niiden tekijöiden kannalta.

 • Katsokaa siis aikaisempien kommenttien päivämäärät, ennenkuin valitatte niissä olevien kuvien toimimattomuutta. Ei ole mitään syytä olettaa, että esimerkiksi parin vuoden takaisessa postauksessa olleet linkit toimisivat yhä nykyisinkin.

3. Muut aiheet
 • Galleria on tarkoitetty myös taidekeskusteluille, ei pelkästään kuvien postaukselle. Voitte siis keskustella vaikkapa taidenäyttelyistä, koruompelusta, sarjakuvien tekemisestä, oman suosikkitaiteilijanne töistä, valokuvamanipulaatiosta, tietokonegrafiikasta, 3D-mallinnuksista, amatöörielokuvista tai mistä tahansa muustakin taidetta jollakin lailla sivuasta aiheesta - sana on vapaa.

Jos olette epätietoisia, kysykää velhoruhtinailta tai minulta - emme pure. :)
Muokannut 30.09.2013 21:50 FreakyMike

Valvojat: FreakyMike