Kesäinen melontareissu

 • Moonlord hahmo Kirjoittaja
 • Moonlord
  Varakreivi
  Tasolla 54
  33.94

30.01.2016 13:09 #1 :: Moonlord
Kesäinen melontareissu
Olen valokuvaajana aivan aloittelija, mutta laitanpa minäkin tänne kesällä otettuja kuvia melontareissustani. Kuvat ovat isohkoja ja RS ei näemmä suostunut näyttämään niitä sellaisenaan, mikä oli ehkä sivun latausta ajatellen hyvä juttu. Jos jaksatte katsoa vain muutaman kuvan, katsokaa *** merkityt.

Reissu alkoi Hirvijärveltä, elokuun lopulla kun oli 30 asteen helteet. Eli mitä mainioin kesäsää. Ajatuksena oli kiertää läpi mahdollisimman monta Etelä-Pohjanmaan eteläosan järvistä ja aikaa oli varattu viikko tai vähän ylitsekin. Ensiksi kiersin Hirvijärven pohjoisreunaa pitkin ja tarkoitus oli käväistä kääntymässä muutaman kilometrin päässä olevalla Tiisijärvellä. Aikansa kun katseli niin löytyi se reitti Tiisijärvelle.

aijaa.com/DIfVhs
Tämän takana on reitti Tiisijärvelle...

aijaa.com/0OtxR3
Oli vähän turhan matala. Jumissa tunnelin puolessavälissä. Mataleni entisestään eteenpäin mennessä. Onneksi ei ole ahtaanpaikan kammoa...

aijaa.com/eQG9EkOnnek
Onneksi oli vielä toinen vaihtoehto, mistä pääsikin kevyesti läpi kajakilla.

aijaa.com/3rGxs6
Ensimmäinen tunneli toiselta puolelta. Oikein kauniin näköinen. ***

aijaa.com/kMHePR
Uoma Tiisijärvelle. Pituutta kolme kilometriä. Näytti vielä hyvältä reitiltä tässä vaiheessa.

aijaa.com/u4zBQR
Vajaan kilometrin pässä ei enää ollut kehumista. Kuvaushetkellä olin pohjasta kiinni tukissa joka oli kaatunut uoman poikki, ja edessä näkyi joukko kantoja. Uoma oli tässä vaiheessa niin kapea ettei kannoista olisi päässyt ohitsekaan. Kun kartan mukaan uoma kapeni kilometrin päässä entisestään, luovutin ja käännyin takaisin. Sadan metrin pässä takanapäin oli onneksi sivuoja ja pääsin kääntämään kajakkini.

aijaa.com/Zf6wXB
Takaisin Hirvijärvellä. Todellakin unelmakeli melontaan. Tyyni järvenpinta.

aijaa.com/52cCiw
Täyteen ahdettu kajakkini, kaikki kamat eivät mahtuneet sisälle. Shorsit kuivumassa kun pidin saarella pienen lepo- ja ruokailutauon. Makuupussi, ruokaa täyteen ahdettu reppu, pelastusliivit (joille ei juurikaan löytynyt käyttöä, kun ei tarvinnut koskipaikoista mennä) ym.

aijaa.com/A45S3Y
Luonnon omaa taidetta matalassa rantavedessä. ***

aijaa.com/hKKfAk
Ja toinen. Löysin tästä myös ensimmäisen ruusukvartsini. ***

aijaa.com/nGAne3
Kantovanhus näyttää siltä, kuin lähtisi kävelemään minä hetkenä hyvänsä. ***

aijaa.com/Bm1Ddh
Kaunista jokivartta Hirvijärveltä etelään. Aurinko alkaa jo laskemaan. ***

aijaa.com/l5eXIU
Hirvijärveltä meloin Nurmonjoelle ja siitä oli tarkoitus mennä Kuorasluomaa pitkin Kuorasjärvelle. Keskiyö alkoi jo lähestyä ja vesi oli Kuorasluomassa todella matalalla. Pariin kertaan oli jo ponkinut käsilläni vauhtia luoman pohjasta kun kiviä oli reitillä ihan kivasti. Tässä vaiheessa into loppui ja aloin laittamaan telttaa pystyyn rannalle. Onneksi oli otsalamppu mukana, muuten olisi ollut hankalaa saada ennestään tuntematonta telttaa pystyyn pimeässä.

aijaa.com/X4zLXj
Vähän matkaa eteenpäin leiriytymispaikasta Kuorasluoma näytti tältä. Ja kun Kuorasjärvelle olisi ollut matkaa vielä 12 km lisää tätä samaa, niin päätin kääntyä takaisin. Se mikä kartalla näyttää kivalta reitiltä, ei todellisuudessa välttämättä ole sitä. ***

aijaa.com/8pSFBY
Olisin voinut jatkaa Nurmonjokea eteenpäin, mutta heti Kuorasluoman ja Nurmonjoen risteyksessä oli tällainen koski edessä. Minulla oli tunnelmat matalana huonosti nukutun yön takia ja kun viileän yön jäljiltä oli pieniä flunssan oireita niin käännyin takaisin Hirvijärvelle. Se siitä viikon reissusta... Olin hädintuskin koskenut ruokavalikoimaani.

aijaa.com/L6zKbE
Kesäistä jokivartta kauneimmillaan. ***

aijaa.com/57Axs5
Sillan alusta lähellä Hirvijärveä. Etelästä paistanut aurinko heijastui vedestä sillan alaosaan ja loihti likimain maagisen näyn. Heijastuma väreili sillassa todella upeasti. ***

aijaa.com/JaKlHA
Toinen kuva ilmiöstä. Kuin jokin parvi olisi vaeltanut sillan pohjaa pitkin (vedessä kelluvien lehtien heijastumia).

aijaa.com/N6C1in
Hirvijärveä kuvattuna etelästä pohjoiseen päin. Kuvan keskiosassa saattaa näkyä vähän 8 km päässä oleva pohjoisrantaa. Pieni järvi suomalaisittain, mutta iso näin Etelä-Pohjanmaalla. Häviää toki kevyesti esim. entiselle meteoriittikraatterille, Lappajärvelle ,joka on halkaisijaltaan puolet isompi.

aijaa.com/cKIGH6
Pilvet vedessä

aijaa.com/TNlkzG
Sama toisinpäin ***

aijaa.com/WJYF0h
Ruohikkoista rantaa.

Etsiskelin Hirvijärven tuntumasta, korkean rantavallin takaa lähtevän Hirviluoman alun ja ajatus olisi ollut, että olisin melonut sitä pitkin takaisin Nurmonjoelle ja sitä kautta kotiin asti, mutta uomassa oli turhan monta estettä; ihmisen rakentamia, kaatuneita puita ja kaiken lisäksi vettä paikoitellen vain 10 cm. Todella harmi, sillä se olisi ollut alkupäästään satumaisen upea. Sammaleinen puro kuusten keskellä. Harmi ettei ollut kameraa mukana siellä kävellen tiedustelumatkalla käydessäni.

Vaikka reissu jäi tynkäksi, vain 1,5 päiväiseksi suunnitellun viikon sijaan se oli silti todella hieno. Ensi kesänä olisi tarkoitus tehdä reissu Lapuanjokea pitkin Kuortaneenjärvelle ja sieltä etelään päin niin kauas kuin pääsee (tai jaksaa, kartan mukaan sieltä kun saattaa päästä Satakuntaan asti).
Muokannut 30.01.2016 13:13 Moonlord Syy: typot

30.01.2016 18:23 #2 :: pihlajapuu
Kesäinen melontareissu
Oikein viehättäviä kuvia, toimivat hyvin matkakertomuksen tukena. Ilman taustatarinaa sen sijaan tuntuisivat varmasti irrallisilta. Pelkästään valokuvallisia ansioita arvioitaessa suosikkini oli vedessä köllöttelevä kantovanhus, jossa pidin kuvan asettelusta ja syvyysvaikutelmasta (kanto etualalla, maisemaa takana). Myös värit toistuvat kauniisti, kun taivaan ja veden tummemmat reunat myös kehystävät nätisti kuvan keskialuetta.

Jos pelkästään valokuvallisesti mietitään, niin joitakin epätarkkoja/tärähtäneitä kuvia olisi ehkä voinut joukosta karsia, jotta kuvamäärä olisi hallittavampi katsojan kannalta. Tärähtäneissä kuvissa on se ongelma, että vaikka paikka tai tilanne olisi kuvaajalle tai reissun kannalta olennainen tai merkityksellinen, ei katsojalla ole siihen samanlaista sidettä. Teknisesti huonoa kuvaa katsoo silloin objektiivisemmalta kannalta, eikä sen paikka parempien kuvien joukossa tunnu silloin perustellulta.

Edit. Niin joo, ja pienempään kuvamäärään saa ehkä helpommin rakentavaa palautetta, kun katsoja jaksaa/pystyy paneutumaan tarkemmin jokaiseen kuvaan erikseen. Nyt näitä tuli katseltua vähän sarjana, ja loppupäässä oli jo unohtanut vähän, että millaisia ensimmäiset olivat.
Muokannut 30.01.2016 19:36 pihlajapuu

 • Moonlord hahmo Kirjoittaja
 • Moonlord
  Varakreivi
  Tasolla 54
  33.94

31.01.2016 16:33 #3 :: Moonlord
Kesäinen melontareissu
Kiitoksia kommentoinnista.

Tämä olikin "Gallerian" sijaan oikeastaan matkakertomus missä oli kuvia höysteenä, ja olinkin vähällä laittaa tämän toiselle osiolle. Minuakin hävetti ainakin erään tietyn kuvan huono laatu mutta ei tullut poistettua enää. Valtaosa oli kajakista päin kuvattuja, ja vaikka keli näytti tyyneltä niin se oli kuitenkin koko ajan pienessä liikkeessä jo virtauksenkin takia, mistä syystä tuli niitä tärähtäneitä kuvia. Koitan ensi kesänä panostaa enemmän kuvien laatuun :concentrate

Valvojat: FreakyMike