Risingshadow uudistuu: Käyttäjäinfo

 • Darkki hahmo Kirjoittaja
 • Darkki
  Arkkivelho
  Tasolla 82
  46.79

19.11.2015 20:44 #1 :: Darkki
Risingshadow uudistuu: Käyttäjäinfo
Risingshadow.fi on uudistunut tuoden mukanaan useita muutoksia erityisesti sivuston ulkoasuun. Uudistuksen auttaa myös sivuston ylläpitäjiä, minkä myötä lähivuosien päivitykset helpottuvat. Sivuston kehittäminen toki jatkuu edelleen!

Yksi suurimmista muutoksista on aivan uusi, vaalea ulkoasu, joka mahdollistaa myös sivujen käytön erilaisilla päätelaitteilla entistä paremmin. Sivujen on nyt tarkoitus skaalautua esimerkiksi kapeaan mobiilinäyttöön paremmin. Sivuston rakenne on myös muuttunut niin, että oikeasta sivupalkista voi nyt seurata, mitä eri puolilla Risingia parhaillaan tapahtuu.

Parhaiten uudistuksiin pääsee luonnollisesti tutustumaan kokeilemalla sivustoa ja sen uusia ominaisuuksia. Kaikki sivustoa koskeva palaute, toiveet ja ajatukset ovat tervetulleita. Jos jokin ei toimi, kerrothan siitä ylläpidolle. Vanhan käyttäjätunnuksen tulisi toimia normaalisti, eikä uudistus vaadi käyttäjiltä suuria toimenpiteitä. Ohessa tarkempaa tietoa sivuston uudistuksista ja käyttäjiä koskevista seikoista.


Risingchat ja yksityisviestit

Sivuston uusiin ominaisuuksiin lukeutuu Risingchat, joka mahdollistaa keskustelun toisten käyttäjien kanssa reaaliaikaisesti. Jutella voi kaikesta mieleen juolahtavasta, ja esimerkiksi chatin #faq-kanavalla voi kysellä apua ja neuvoja sivuston käyttämiseen.

Risingchatin kautta voi myös lähettää yksityisviestejä muille käyttäjille. Vanhatkin yksityisviestit ovat yhä tallessa, mutta tulevat tulevaisuudessa katoamaan vanhan ohjelman poistuessa käytössä. Omat tärkeät yksityisviestit kannattaa siis ottaa talteen mahdollisimman pian.


Kirjatietokanta ja kirjahyllyt

Käyttäjien kirjahyllyt ovat uudistuneet. Omaa kirjahyllyään pystyy nyt personoimaan aiempaa enemmän. Aivan uutena ominaisuutena hyllyyn pystyy kirjoittamaan oman laajan esittelytekstinsä. Uusina toimintoina kirjahyllyissä on nyt mahdollisuus seurata toisten käyttäjien kirjahyllytapahtumia sekä genre- ja avainsanapilvi, joka kertoo, millaisia kirjoja henkilö on lukenut. Myös kirjahyllyjen yksityisyysasetukset monipuolistuivat. Hyllyn ominaisuuksia pääsee säätämään oman kirjahyllyn asetussivulta.

Kirjojen kansikuvat näkyvät nyt sivustolla yhä useammassa paikassa. Kansikuvasta avautuu infolaatikko, jonka kautta kirjan voi lisätä omaan kirjahyllyyn ja antaa kirjalle arvosanan käymättä erikseen kirjan omalla sivulla. Eräänä hauskana yksityiskohtana Kirjaston etusivulla on nyt Satunnainen-painike, josta saa nähtäväkseen täysin sattumanvaraisen kirjan tietokannan liki 6000 teoksen valikoimasta.


Keskustelualue

Uudistuksen myötä myös keskustelualue on muuttanut muotoaan. Vanhat viestit ovat kuitenkin kaikki tallessa ja kunhan uuden foorumipohjan käyttöön tottuu, keskustelut pääsevät jatkumaan siitä, mihin ennen uudistusta jäivät. Parannuksena entiseen on muun muassa viestikentän tekstin aiempaa parempi säilyminen, vaikka istunto vanhenisi tai nettiyhteys katkeaisi kesken viestin kirjoittamisen. Monet käyttäjämme ovat toivoneet vaaleampaa ulkoasua erityisesti keskustelualueelle, mikä toteutui tässä uudistuksessa.


Kysy neuvoa, anna palautetta!

Neuvoa sivuston käyttöön voi kysyä foorumilla alueella "Viisasten kivi" sekä Risingchatissa kanavalla #faq. Ylläpidon tavoittaa Ota yhteyttä -lomakkeella sekä yksityisviestitse. Mikäli sivut eivät vaikuta toimivan oikein, kannattaa mahdollisuuksien mukaan yrittää selaamista myös toisella tai uudemmalla selaimella. Ylläpitoon voi olla yhteydessä myös sähköpostilla, esimerkiksi mikäli laitteella on vaikeuksia päästä sivustolle: yllapito @ risingshadow .net (ilman välilyöntejä).

Uudistuksesta voi myös yleisesti keskustella ja antaa palautetta foorumiketjussa: Uudistuksen fiilistelyketju! Toivomme mahdollisimman paljon palautetta uudistettujen sivujen toiminnasta, jotta kykenemme edelleen kehittämään niitä toivomaanne suuntaan!

 • Darkki hahmo Kirjoittaja
 • Darkki
  Arkkivelho
  Tasolla 82
  46.79

23.11.2015 10:16 #2 :: Darkki
Risingshadow uudistuu: Käyttäjäinfo
Uudistuksen julkaisun jälkeen on tullut vielä pieniä muutoksia sivustolle. Omista kirjahyllyn asetuksista on mm. mahdollisuus nyt hallita sivuston erikoistehosteista (lumisade). Oletuksena lumisade näkyy työasemilla muttei mobiililaitteilla. Asetuksista on kuitenkin mahdollisuus kytkeä nyt lumisade päällä myös mobiililaitteisiin tai vaihtoehtoisesti poistaa lumisade kokonaan käytöstä.

Myös omista kirjahyllyn asetuksista voi laittaa vaihtoehtoisen tumman ulkoasun käyttöön. Tuo ulkoasu on vielä pahasti vaiheessa ja beta-versiona, joten sen käyttöä ei suoranaisesti vielä suositella.