Kirjahyllysivujen uudistus

 • Darkki hahmo Kirjoittaja
 • Darkki
  Arkkivelho
  Tasolla 80
  49.79

08.03.2021 16:13 #1 :: Darkki
Kirjahyllysivujen uudistus
Olen seuraavaksi rakentamassa kokonaan uusiksi käyttäjien kirjahyllysivut. Nyt olisi hyvä paikka kuulla, että mitä mahdollisia toivomuksia teillä olisi tähän uudistukseen. Mitä haluaistte nähdä omilla kirjahyllysivuilla? Vanhat kirjahyllyt ovat ehkä aavistuksen sekavat ja huonot käyttää, joten tarkoituksena on nyt parantaa merkittävästi näitä sivuja, jotta oman kirjahyllysivujen selailu olisi mielekästä, sekä olisi kiva myös katsoa muiden käyttäjien kirjahyllyjä :)

 • Darkki hahmo Kirjoittaja
 • Darkki
  Arkkivelho
  Tasolla 80
  49.79

09.03.2021 15:22 #2 :: Darkki
Kirjahyllysivujen uudistus
Kirjahyllyjen sivut uudistuvat vähitellen. Ulkoasu on mennyt jo uusiksi sivuilla, mutta teen vielä parannuksia kirjalistauksiin ja ulkoasuihin.

Esimerkkinä nyt miltä oma kirjahyllyni näyttää:
www.risingshadow.fi/library/bookshelf/64-darkki

Suosikkikirjoja kannattaa lisätä, jos haluaa saada omaan kirjahyllyyn mukavaa ilmettä kirjojen kansikuvilla :) Tuosta myös saa nopeasti käsityksen, että millaisia kirjoja kyseinen käyttäjä tykkää lukea.

10.03.2021 21:23 #3 :: Pisania
Kirjahyllysivujen uudistus
Tuleeko tuohon Lukemani kirjat painottuvat -sanaryppääseen vielä avainsanoja? Ne näyttäisivät nyt puuttuvan sieltä. Ja enää ei näe pitämällä kursoria niiden sanojen päällä, kuinka monta kirjaa on lukenut kyseisestä genrestä ym.
En ole merkannut suosikiksi yhtään kirjaa, mutta sarjoja ja kirjailijoita kylläkin. Näkeekö niitä enää mistään?

 • Darkki hahmo Kirjoittaja
 • Darkki
  Arkkivelho
  Tasolla 80
  49.79

11.03.2021 07:06 #4 :: Darkki
Kirjahyllysivujen uudistus
Lisätty avainsanat näkymään myös kirjahyllyn "pilvessä". Samalla lisätty, että viemällä hiiren niiden päälle näkyy montako kirjaa kyseisestä luokasta käyttäjä on lukenut.

Nyt jos käyttäjällä ei ole suosikkina yhtään kirjaa, niin tarkistetaan löytyykö suosikeista kirjailijoita. Jos löytyy, niin näytetään silloin heidän kuviaan kirjahyllyn etusivulla. Tuosta samasta kohdasta oikeasta reunasta päässee myös sitten katsomaan käyttäjän kaikkia suosikkeja.

Perusteluni tälle järjestykselle miksi näytetään mielummin kirjojen kansikuvia kuin kirjailijoita on, että kirjojen määrittäminen suosikiksi on paljon tarkempi tieto kuin kirjailijan. Käyttäjä varmasti pitää kyseisestä kirjasta, mutta määrittämällä suosikiksi kirjailijan, niin käyttäjä pitää ainakin joistakin kirjailijan teoksista, mutta ei välttämättä kaikista eikä ole kaikkia kirjoja ehkä lukenut. Sarjojen osalta en pysty järkevästi nostamaan niitä tuohon listalle kuviksi paitsi ehkä tuomalla aina kyseisen sarjan ensimmäisen teoksen. Toistaiseksi sarjat siis eivät nouse kuvina näkymään tuohon teaseriin kirjahyllyn etusivulle, joka näyttää kuvakollaasina käyttäjän suosikkeja. Kuvakollaasin oikeasta reunasta pääsee kuitenkin katsomaan aina sitten kaikkia käyttäjän määrittämiä suosikkeja.

Laittakaa ihmeessä lisää kommentteja jos olette eri mieltä tai kaipaatte jotain parannuksia :) Sivut muokkautuvat todella paljon sen perusteella, että millaista palautetta saan teiltä.
Muokannut 11.03.2021 09:15 Darkki
Tykännyt: Pisania

11.03.2021 10:12 #5 :: Kuunliekki
Kirjahyllysivujen uudistus
Mielestäni olisi kiva jos luettuja kirjoja pystyisi tarkastelemaan merkitsemisjärjestyksessä. Siis niin että viimeksi luettu (tai luetuksi merkattu) näkyisi ensimmäisenä. Ehkä jopa niin että voisi nähdä milloin kirja on luettu.

 • Darkki hahmo Kirjoittaja
 • Darkki
  Arkkivelho
  Tasolla 80
  49.79

11.03.2021 11:08 #6 :: Darkki
Kirjahyllysivujen uudistus
Kiitos palautteesta Kuunliekki. Nämä kirjahyllyjen listaukset ovat vielä päivittämättä ja niiden osalta tulee vielä paljon uudistuksia. Yritän muistaa uudistuksia rakennettaessa tuon toiveesi myös tästä järjestyksestä :)
Tykännyt: Kuunliekki

 • Darkki hahmo Kirjoittaja
 • Darkki
  Arkkivelho
  Tasolla 80
  49.79

13.03.2021 08:07 #7 :: Darkki
Kirjahyllysivujen uudistus
Uudistettu kirjahyllyjen kirjalistaukset, sekä lisätty mahdollisuus listata kirjoja "Viimeisin" valinnalla.

Viimeisin listaa oletuksena kirjat julkaisujärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan. Luettujen kirjojen listauksessa kuitenkin listausjärjestys on lukujärjestyksen mukaan, eli missä järjestyksessä käyttäjä on merkinnyt kirjoja luetuiksi.

Tässä listauksessa myös näytetään omassa kirjahyllyssä kirjan tiedoissa aikaleima "Merkitsi luetuksi [päivämäärä]", joka kertoo koska käyttäjä on merkinnyt kirjan luetuksi tai antanut sille arvosanan (arvosanan anto merkitsee kirjan automaattisesti luetuksi). Muut sivuston käyttäjät eivät näe tätä tietoa.
Muokannut 13.03.2021 08:28 Darkki
Tykännyt: Kuunliekki