Uusi ominaisuus: Risingshadow sovellus (appi)

  • Darkki hahmo Kirjoittaja
  • Darkki
    Arkkivelho
    Tasolla 80
    49.79

24.03.2021 09:13 #1 :: Darkki
Uusi ominaisuus: Risingshadow sovellus (appi)
Pienenä lisäominaisuutena tuli nyt myös mahdollisuus asentaa Risingshadow'n sivut toimimaan omana sovelluksena laitteeseen. Google Chrome selaimessa esimerkiksi näkyy nyt osoiterivin oikeassa reunassa asenna-nappi, josta sovelluksemme voi halutessaan asentaa käyttöön.

Sivut toimivat ainakin toistaiseksi täysin samalla tavalla on sivut sitten asentanut toimimaan sovelluksessa tai käyttää suoraan selaimen kautta. Sovelluksen hyötyjä ovat, että varsinkin pienessä ruudussa selaimen omat valikot katoavat (koko ruudun tila automaattisesti), sekä saat ryhmiteltyä Risingshadow'n kuvakkeen muiden sovelluksien joukkoon. Tämä on yksi asia monien uudistuksien joukoissa, joilla pyrin parantamaan sivuston käyttöä entisestään varsinkin mobiililaitteilla.

Sovelluksemme on standardi PWA (progressive web application) sovellus ja selaimet jotka näitä sovelluksia ainakin tukevat tällä hetkellä ovat:
Google Chrome, Apple Safari, Firefox for Android, Microsoft Edge

Eri laitteet tukevat näitä PWA sovelluksia eri tavoilla. Windows työasemat tukevat näitä PWA sovelluksia hyvin edellä mainituilla selaimilla. Käsittääkseni myös Android laitteissa ainakin Firefox selaimen kautta on tuki näille sovelluksille. Applen laitteille PWA sovelluksia ei ainakaan toistaiseksi voi asentaa, koska Apple pakottaa käyttäjät asentamaan sovellukset aina heidän sovelluskauppansa kautta. PWA sovellukset ovat kuitenkin yleistymässä, joten näiden tuki todennäköisesti tulee vielä paranemaan eri laitteille tulevaisuudessa.
Muokannut 24.03.2021 15:35 Darkki
Tykännyt: Thompson 10