Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Kustannus Aarni etsii novellikokoelmaa (dl 28.2.2018)

 • StaCa hahmo Kirjoittaja
 • StaCa
  Ritari
  Taso: 32
 • Viestejä: 278
03.11.2017 17:14 #1 : StaCa

Onko pöytälaatikkosi kertynyt novelleja kokoelman verran? Onko kokoelmasi enää muutamaa tekstiä vailla? Olisiko nyt aika kerätä vuosien varrella lehtien antologioihin tai blogeihin ja verkkojulkaisuihin kirjoittamasi novellit yksiin kansiin?

Kustannus Aarni julkistaa kilpailun uudesta suomenkielisestä novellikokoelmasta. Kilpailuaika on 1.11.2017 – 28.2.2018. Kilpailun viisi ansiointuneinta käsikirjoitusta julkistetaan 1.8.2018.

Kilpailun tuomaroi kolme eri genrejä edustavaa suomalaista kirjailijaa, ja se on tarkoitettu kotimaisen suorasanaisen kaunokirjallisen tekstin kirjoittajille. Lajityyppi on vapaa.

Suomessa julkaistaan vuosittain vain muutama novellikokoelma. Aarni pyrkii propagoimaan kilpailulla novellin puolesta: Novelli on parhaimmillaan tiiviin muodon ja kirkkaan ajatuksen mestarinäyte.

Kilpailun voittaja ja voittajateos julkistetaan Turun kirjamessuilla 2018.


KILPAILUOHJE

 1. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä
 2. Kilpailu on tarkoitettu suomenkieliselle suorasanaiselle kaunokirjallisuudelle
 3. Kilpailuteosten genreä eli lajityyppiä ei ole määritelty
 4. Kokoelman kokonaispituus on oltava yli 35 000 sanaa (yli 160 liuskaa 2:n rivivälillä ja fonttikoolla 12)
 5. Kokoelman ja sen kaikkien yksittäisten novellien täytyy olla aiemmin julkaisemattomia. Tämä tarkoittaa, ettei niitä ole julkaistu aiemmin painetussa kirjassa. Sääntö koskee myös antologioita.
 6. Yksittäinen novelli saa olla julkaistu painetussa lehdessä tai kuukausijulkaisussa, blogissa tai vastaavassa verkkojulkaisussa sekä e-kirjana.
 7. Kilpailun tuomaristona toimii kolme suomalaista novellistia. Tuomariston nimiä ei julkisteta.
 8. Kustannus Aarni toimii tuomariston sihteerinä. Kilpailutyöt lähetetään sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen novellikilpailu2018@kustannusaarni.fi. Liitä sähköpostiviestiin tieto haluamastasi nimimerkistä.
 9. Tiedosto lähetetään tekstitiedostona. Kilpailun sihteeri muokkaa tarvittaessa tekstit keskenään yhdenmukaisiksi. Suositellut tiedostomuodot ovat Word, OpenOffice ja Libre Office päivitysversiosta riippumatta.
 10. Tuomaristo palkitsee kilpailutöiden joukosta viisi parasta kokoelmaa kunniamaininnalla. Palkitut julkistetaan 1.8.2018 omassa mediatiedotteessa sekä Aarnin verkkosivuilla.
 11. Aarni tekee palkitulle viidelle kirjoittajalle kustannustarjouksen kokoelman täydestä tai osittaisesta julkaisusta vuosina 2018-2019 omissa kustannusohjelmissaan. Katso tarkemmin verkkosivuilta kustannusaarni.fi
 12. Kilpailun voittaja ja voittajateos julkistetaan Turun kirjamessuilla 2018. Teos julkistetaan samanaikaisesti painettuna kovakantisena kirjana ja e-kirjana.
 13. Kilpailusta kerrotaan yksityiskohtaisesti ja kysymyksiin vastataan sivulla kustannusaarni.fi/novellikilpailu2018 . Kilpailuun liittyvät kysymykset voi lähetetää myös osoitteeseen toimitus@kustannusaarni.fi


kustannusaarni.fi/novellikilpailu2018/

Teiniromansseissa on aina liian vähän väkivaltaa.

stazzy.net/blogi
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Nokka10

Valvojat: IivariDyn
Paikalla 1 jäsen ja 32 vierailijaa
vwitikai
Uusin jäsen: Ismo Nahkala
Jäseniä yhteensä: 9753