Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

  • Kustantajat.
  • Kirja: Jäänvartija (Konetrilogia, #3)
  • 1 kommentti (Tonttu 3 päivää sitten)
  • Voihan Shazam ...
  • Elokuva: Shazam!
  • 2 kommenttia (Adolfina Romanov 110 päivää sitten)

Taajuus Z (WSOY) 31.12.2020

 • Fievre hahmo Kirjoittaja
 • Fievre
  Vesivelho
  Taso: 36
 • Viestejä: 382
05.06.2020 12:51 #1 : Fievre

Taajuus Z

Kenen tarinaa emme ole vielä lukeneet?

Löytääkö tämän päivän nuori itsensä nuortenkirjojen henkilögalleriasta? Me WSOY:llä kaipaamme nuortenromaanivalikoimaan lisää monimuotoisuutta ja uudenlaista samaistumispintaa. Taajuus Z -kirjoituskilpailussa etsimme niitä ääniä, joita emme kohtaa vielä tarpeeksi kirjallisuudessa tai valtamediassa.

”Toivomme, että kilpailu nostaa esiin hyvän tarinan, joka avaa uuden ja ajankohtaisen näkökulman tämän päivän nuoruuteen. Suomi on monimuotoinen yhteiskunta, ja siksi kaipaamme yhä enemmän tarinoita esimerkiksi erilaisista kulttuuritaustoista tulevista ja erilaisia sukupuoli-identiteettejä edustavista nuorista. Toivottavasti kilpailu nostaa esiin myös näkökulmia, joita emme ole vielä edes osanneet etsiä”, sanoo raadin puheenjohtaja, WSOY:n lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Ulla Huopaniemi-Sirén.

Kilpailuun osallistutaan ennen julkaisemattomalla suomenkielisellä romaanikäsikirjoituksella.
Valmiin käsikirjoituksen mukaan tulee liittää myös korkeintaan kahden liuskan mittainen synopsis. Käsikirjoituksen tyylilaji on vapaa. Kilpailuun voivat osallistua sekä uudet että jo julkaisseet tekijät.

Kilpailun voittaja saa 5000 euron rahapalkinnon sekä kustannussopimuksen. Palkintosumman lahjoittaa WSOY:n kirjallisuussäätiö. Kilpailutekstit tulee toimittaa 31.12.2020 mennessä joko sähköisesti osoitteeseen taajuusz@wsoy.fi tai postitse osoitteeseen PL 1259, 00101 Helsinki. Viestin osoitekenttään tai kuoreen on lisättävä merkintä ”Taajuus Z -kirjoituskilpailu”.

Kirjoituskilpailun raadin muodostavat käsikirjoittaja Anna Brotkin, kirjailija Riina Mattila, näyttelijä, kirjoittaja Jani Toivola ja kustantamon edustajana kustantaja Ulla Huopaniemi-Sirén. Toivottavasti juuri sinä kerrot meille tarinan, joka yllättää meidät!


Kilpailukutsu

Valvojat: IivariDyn
Paikalla 4 jäsentä ja 52 vierailijaa
LordStenhammar, Darkki, Anna Alaviuhkola, Salka
Uusin jäsen: Anna Alaviuhkola
Jäseniä yhteensä: 9390