Suokki 10.7.2021

  • Jaragil hahmo Kirjoittaja
  • Jaragil
    Baronetti
    Tasolla 39
    41.26

18.06.2021 19:46 #1 :: Jaragil
Suokki 10.7.2021
Palaamme jälleen Suomenlinnaan! Paikalle perinteiseen tapaan saapumassa Helsingin Science Fiction Seura, Helsingin Yliopiston Science Fiction Klubi, Risingshadow ja Tolkien-seura.
Tiivistetysti:

Päivä: lauantai 10.7.2021
Missä: Kustaanmiekka, Suomenlinna, Helsinki -  kartta
Lähtö: klo 12 Aleksis Kiven patsaalta Rautatientorilta -  kartta
Mitä mukaan: eväät, piknikvarusteet, vesipullo, pihapelejä yms


Pidemmästi:

Kesäretki Suomenlinnaan on osa Risingin ja helsinkiläisten scifiseurojen yhteistä perinnettä. Saattaapa saareen eksyä samanaikaisesti muutama Tolkien-seuralainenkin, eli hyvä päivä spotata samanhenkistä väkeä. Jos käyt vuoden aikana yhdessä miitissä, Suokki on hyvä vaihtoehto valittavaksi.

Lähdemme saareen yhdessä klo 12 Rautatientorilta (karttalinkki yllä), mutta jos tulet myöhemmin omatoimisesti, meidät löytää Kustaanmiekan lähettyviltä (kartta niin ikään yllä) ravintola Valhallaa vastapäätä. Voit pyytää myös tässä ketjussa jonkun puhelinnumeron varuiksi. Rautatientorilla odottelemme ainakin vartin verran saapujia ja sen jälkeen suuntaamme porukalla HSL:n lautalle.

Piknikpaikkamme lähellä on vessat, vesipiste ja varjoisia tunneleita sellaisia kaipaaville. Mukaan riittävästi evästä, sillä viivymme saaressa iltaan asti tai kunnes Helsingin kesän luonnonilmiöt meidät sieltä karkoittavat. Saaressa on pieni (ja ahdas) kauppa, mutta voit olla varma, että ihmisiä siellä on sitäkin enemmän - osta siis evääsi jo mantereelta.

Suomenlinna on keskellä merta, joten siellä palaa helposti. Mukaan kannattaa erityisesti aurinkoisena päivänä napata aurinkorasva, hattu ja juomapullo, jota voi täyttää saaresta. Uimaankin pääsee, joten uikkarit mukaan jos pulahdus Itämereen kuulostaa kivalta idealta (se on oikeasti ihan puhdas, ja uimarannalla on suihkukin).

Saareen pääsee  HSL:n lautalla  normaalien Helsingin sisäisten hinnalla. Lautta myös sisältyy kausilippuun ja päivälippuihin. HSL:n lautalta on jonkin verran kävelyä miittipaikalle ja tie on lähinnä mukulakiveä, joten jos saavut pienen jälkikasvun kanssa tai liikkumisesi on muuten hankalaa, suosittelemme  JT-linen laivaa  . Jää tällöin pois Kuninkaanportin laiturilla.

Suokki on koko perheen tapahtuma, ja paikalla on perinteisesti ollut niin nuoria alaikäisiä kuin vieläkin nuorempia perheenjäseniä. Ota tämä huomioon erityisesti miettiessäsi juomapuolta. Kesähelteellä paras janojuoma nyt on muutenkin vesi.

Koronatilanne on Suomessa jopa Uudellamaalla sen verran hyvä, että uskallamme järjestää tapaamisen. Tarkkailemme kuitenkin tilannetta ja tiedotamme, jos siihen tulee muutoksia. Toimithan kuitenkin vastuullisesti ja jätät saapumatta paikalle, jos olet kipeä tai altistunut. Ihan niin kuin normaalistikin. On tätä jo päälle vuosi harjoiteltu.

Lisätietoa Suomenlinnasta löytyy saaren nettisivuilta:  www.suomenlinna.fi  
Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde ja edustaa listalla 1700-luvun eurooppalaista linnoitusarkkitehtuuria. Miitin lisäksi saaressa voi katsastaa tykkejä, tunneleita ja museoita.
Muokannut 18.06.2021 19:48 Jaragil
Tykännyt: Darkki

Valvojat: Muukalainen