Uusimmat keskustelut
Lukusali
kesäkuu 21, 12:58
5 viestiä | LordStenhammar
Lukupiiri
kesäkuu 21, 10:37
112 viestiä | HourglassEyes
Satama
kesäkuu 20, 19:18
1 viesti | Hiistu

Tietoa vanhemmille Risingshadow'n miiteistä

  • Iivari hahmo Kirjoittaja
  • Iivari
    Arkkivelho
    Tasolla 47
    69.62

02.10.2013 00:13 #1 :: Iivari
Tietoa vanhemmille Risingshadow'n miiteistä
Lyhyesti: Risingshadow'n miitit ovat turvallisia myös alaikäisille lapsille ja nuorille. Jos vanhempia huolettaa, he voivat aina ottaa yhteyttä ylläpitoon.

Suhteellisen säännöllisin väliajoin joku nuori risinglainen haluaisi tavata ihmisiä näissä järjestämissämme miiteissä, mutta hänen vanhempiensa huolenpito on estää miittiin saapumisen. Koska suurin osa vanhemmista on ihan hyviä tyyppejä, ja järkisyin vakuutettavissa, tälle aiheelle on tarve. Tässä aiheessa siis hälvennetään turhia huolia, kerrotaan, mitä miiteissä yleisesti ottaen tehdään ja ei tehdä sekä huomautetaan, että varovaisuus on aina tarpeen, ja luottamuksen ei tarvitse perustua tyhjään.

Perusongelma on usein tämä:

Minulla on vain yksi ongelma: vanhempani. He ovat jotenkin vähän... epäluuloisia netin suhteen ja ovat tahtomattaankin ottaneet asenteensa nettiin Irc-gallerian tapauksesta. Kirjasto olisi siis ainut paikka, missä voisin teikäläisiä tavata, sillä porukat eivät päästäisi muualle. Onko kenelläkään neuvoa, miten voisin saada heidät vakuuttuneiksi, ettei ole mitään vaaraa? Minulla alkavat ideat loppumaan.

Vanhemmat ovat terveen huolehtivaisia siitä, mitä heidän lapsensa tekee, ja missä seurassa. Risingin miitit ovat siis alkoholittomia ja yleensä myös tupakattomia. Pidempään miitanneet ovat useammin jatkaneet menoa teenjuonnin ja hampurilaisten merkeissä pikkutunneillekin, mutta ensimmäisiä kertoja mukana oleva pärjää loistavasti vaikka lähtisikin jo vähän aikaisemmin kotiin. Hyvin yleisiä miittitekemisiä ovat kirjakaupoissa vierailu, Fantasiapeleissä (www.fantasiapelit.com) käynti, lounaan/päivällisen syöminen jossain (esim. Heset ja Helsingissä Fenniatalo ovat olleet ruokapaikkoina), toisiin tutustuminen ja erilaiset seurapelit sekä yhdessäolo ja mukava jutustelu aiheesta kuin aiheesta. Joissain miiteissä on vierailtu karkkikaupassa tai käyty muissakin kaupoissa, aina kysynnän mukaan. K-18 miitit ovat erikseen, ja niiden luonteesta huomautetaan aina aiheen aloitusviestissä.

Vastasin tuohon lainattuun viestiin näin:

Iivari kirjoitti: Ota toinen vanhemmistasi mukaan ensimmäiseen miittiin. Miittaajissa on [ainakin ollut] aina joku muodollisesti aikuinen (18+), ja ihan varmasti joku, joka osaa puhua vanhempiesi kanssa siihen malliin, että heidän Risingshadow-epäluulonsa ainakin vähenevät, elleivät tyystin katoa (useimmiten se vaatii vain aikaa, ja liekanarun vähittäistä pidentämistä).


Eri asia on sitten se, jos olet töppäillyt jotenkin nettiin liittyen aiemmin. Silloin vanhemmillasi on ihan asiallisestikin ottaen vastuu huolehtia, ettei vastaavaa pääse enää tapahtumaan. Tällaisessa tilanteessa on usein parasta, että tunnustat avoimesti tehneesi virheen, keskustelet vanhempiesi kanssa sopivasta seurauksesta tai "luoton" palauttamissuunnitelmasta, et anna ihan kaikessa periksi, mutta jatkossa vältät hölmöyksiä ja kestät tekosi seuraukset hirveästi nurisematta. Useimmat nykyajan vanhemmista muistavat kyllä itsekin olleensa nuoria joskus. Se vain voi olla hieman kaukana.

Vanhempasi ajattelevat pääosin sinun parastasi, vaikkei se aina siltä tuntuisikaan. Ota se huomioon, ja perustele, jos sinulla on eri käsitys parhaastasi.

Seuraavassa miitissä voinet olla vähän kauemmin mukana, ja kolmanteen miittiin päästäksesi sinun ei välttämättä enää tarvitse suuremmin keskustella, kunhan lupaat, että tulet kunnossa takaisin. Tärkeintä on kertoa vanhemmille avoimesti mistä on kyse, valmistella ensimmäistä miittiä huolella keskusteluin ja osoittamalla kompromissihenkeä.

Vanhempia voi rauhoittaa tieto, että Risingshadow on ollut olemassa muodossa tai toisessa 20 vuotta, ja ensimmäinen miitti järjestettiin vuonna 2000, joten poliisilla olisi ollut runsaasti aikaa löytää meissä piilevät pedofiilit. Vakavasti ottaen miiteissämme on aina ollut hyvä ilmapiiri, meissä on niin monenlaista ihmistä, että kaikille löytyy omanlaistaan seuraa ja yleisesti ottaen miitissä on kaikilla hauskaa. Minut esimerkiksi tuotiin ensimiittiini Ouluun 24.08.2002 ja alussa Fantasyfan vaihtoi muutaman lauseen äitini ja isäni kanssa. Olin silloin 15,5-vuotias.

Dyn kirjoitti: On meillä ollut myös jonkun äiti mukana miitin alussa katsomassa, että ollaan asiallista väkeä. Ja ilmeisesti oltiin. ;) Ottamatta nyt tietenkään huomioon, että osa täällä on itse jonkun isä tai äiti. Risingin käyttäjien ikähaitari nousee sinne vastuuntuntoisiin aikuisiin asti.


Siis tapoja, joilla voi varmistaa, että oma lapsi on menossa turvallisen porukan kanssa miittaamaan ovat esimerkiksi lapsen paikalle tuominen, johonkuhun täysi-käiseen foormilaiseen yhteydenottaminen sekä tutustuminen tähän sivustoon. Kaikkein paras takuu on keskustella oman lapsen kanssa avoimesti asioista, ja huomata, että kuinka fiksu se meidän lapsi onkaan, tullut selvästi vanhempiinsa.

Hauskaa ja turvallista miittaamista kaikille.
Muokannut 21.02.2016 19:06 Dyn
Tykkännyt: Ageha

Valvojat: Muukalainen