09.12.2021 22:39 #21 :: Hiistu
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: En ole pitänyt Vitsametsästä hyvää huolta. Hummaus on muistutellut minua jo monta kuukautta siitä, että erään huoneen hormi on tukossa ja erään toisen seinälle on vuotanut katosta vettä.

Robin Hobb: Narrin salamurhaaja

Ensi vuoden lukuhaasteet tulevat etenemään mallikkaasti. Luku-urakkaan uppoutuessa saattavat kuitenkin jotkin muut velvollisuudet kuten kodin kunnossapito tulla laiminlyödyiksi. Jos katosta alkaa tippua vettä, on syytä vähintäänkin siirtää kirjapino kauemmaksi vuotokohdasta.

Kysymys: Onko jouluna lunta?

• Pisania hahmo
  • Pisania
    Hornanhenki
    Tasolla 51
    14.29

14.12.2021 20:45 #22 :: Pisania
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: Ja vaikka tiedämmekin, että vesi on vaarallista ja että kymmeniätuhansia ihmisiä hukkuu joka vuosi, haluamme päästä yhä uudestaan veteen kisailemaan.

Bill Bryson: Lyhyt historia lähes kaikesta

Sydän kaipaa valkeaa joulua, mutta jos sellaista ei saada niin ehkä voi lohduttautua ajatuksella että lumeton joulu on turvallisempi. Ei tule niin paljon liukastumisia, ei putoile jäitä katoilta jalankulkijoiden niskaan, ei hautaudu lapsia kinoksiin ja laturaivotapauksien mahdollisuudet heikkenevät. Lisäksi säästetään hiekoituskuluissa ja keväällä on vähemmän katupölyä.
Ehkä saamme edes Risingiin lumisadetta jouluksi.

Kysymys: Pitääkö tuntea huonoa omaatuntoa siitä, että pisti roskapussin väärään astiaan?

15.12.2021 11:04 #23 :: NoctilucA
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: Vanhempi runkstaapeli Rönn muistutti mua, että mä olen vainonnut täysin harmitonta Oiva Nemlanderia jo vuosikausia ja että seuraavan kerran jos mä vielä edes käyn sen tontilla, musta tulee merkintä rikosrekisteriin ja se on pakotettu ottamaan yhteyttä sosiaaliviranomaisiin.

Ilkka Auer: Anastasia

Huono omatunto on pienin ongelmasi, jos naapurissasi sattuu asumaan ympäristötietoisia kyyliä, jotka lisäävät sinut mustalle listalleen roskarikoksesi jälkeen. Kannattaa vain varmistaa, että pussit päätyvät oikeisiin astioihin.

Kysymys: Rupeaisinko vegaaniksi?

17.12.2021 21:30 #24 :: HourglassEyes
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: Kohta hänellä paloi pieni nuotio, ja Pol-täti pani itsekseen hyräillen patansa sen viereen.

David Eddings: Ennustusten aika, Belgarion #2

Ruuanlaitto ja syöminen ovat välttämättömiä toimintoja. Mitä sitten syökin ja valmistaakin, on sen oltava sellaista, että sitä nautiskellessaan/tehdessään voi olla hyvillä mielin.

Kysymys: Uskaltaakohan keväällä lähteä laivaristeilylle?

• Fievre hahmo
  • Fievre
    Senesalkki
    Tasolla 40
    86.09

18.12.2021 17:58 #25 :: Fievre
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: Korpraali käänteli uimahousuja, kohautti harteitaan ja pyyhki vaatekappaleeseen kätensä.

Diana Gabaldon: Muukalainen

Matkustaminen näin korona-aikaan voi olla kimuranttia, joten kannattaa seurata tilannetta ja valita matkustushetki tarkoin sekä tietysti huolehtia rokotussuojasta. Myös säätiedotteita on hyvä seurata, jottei päädy risteilylle myrskyn keskelle. Keväällä merivesi voi näet olla hyvinkin vilpoista, ja veden varaan joutumista ja uimista kaikissa muodoissa kannattaa välttää. Jos päätät heittää kohtalosi meren armoille, muista käydä tax-freen kautta ja täydentää suklaavarastot halpaan hintaan.

Kysymys: Pitäisikö vaihtaa alaa?

18.12.2021 19:47 #26 :: Hiistu
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: Kerran viikossa sain järjestöltä rahaa. Summa oli pienempi kuin mitä olin aiemmin ansainnut, mutta kun siihen lisäsi asiakkaiden antamat tipit, lopputulos ei ollut hassumpi. Jotkut toki esittivät omituisia vaatimuksia, mutta minua se ei haitannut. Mitä erikoisemmat toiveet, sitä enemmän tippiä.

Haruki Murakami: Vieterilintukronikka

Alan vaihto voi heikentää talouttasi, mutta jollet kaihda tarttua erikoiseltakaan kuulostaviin työtarjouksiin ja viihdyt asiakaspalvelutehtävissä, voisit ansaita elantosi esimerkiksi ravintola- ja matkailualalla. Kenties kausityöt Lapin laskettelurinteillä olisivat tervetullut repäisy arkeen?

Kysymys: Saanko yhtään kovaa pakettia joululahjaksi?

19.12.2021 13:12 #27 :: NoctilucA
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: Noin tunnin kuluttua walkie-talkie särähti, Jansson nosti sen korvalleen ja Robban kuuli miten joku sanoi: "Ei havaintoja."

Asko Sahlberg: Yö nielee päivät.

Et saa. Villasukkia, paitoja, itse virkattuja patalappuja sekä pitkiä merinovillaisia kalsareita kuitenkin on luvassa, joten et ainakaan joudu palelemaan.

Kysymys: Voittaako Suomi enää koskaan Euroviisuja?

29.12.2021 11:44 #28 :: Hiistu
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: Varsinkin donkidonkibiisit, semmoset pomppumetallibiisit, oli kova sana tunturibileissä, me kaikki roikuimme toistemme kaulassa kuin siskot ja veljet. Fiilikset katossa ja pää täynnä me kiljuimme Poizonin mukana "Juuaar poiz-on, oooo, juuaar poiz-on rannin truu mai veins, juuaar poiz-on, oooo, ai dount vonna breikk diis tseinss, poiz-on, poiz-on!"

Cornelius Jakhelln: Jumalten tuho

Tämä olikin nyt varsin yksiselitteinen vastaus... Menestyksen avaimet ovat käsissä, kunhan vain panostetaan kyllin tarttuvaan kisakappaleeseen ja energiseen esitykseen. Donkidonkibiisit ja pomppumetalli ovat hyväksi havaittuja. Voi myös pyrkiä pelaamaan varman päälle ja kysyä, suostuisiko Alice Cooper Suomen edustajaksi.

Kysymys: Tuleeko vuodesta 2022 hyvä vuosi?
Tykännyt: NoctilucA

01.01.2022 02:05 #29 :: Mallaspappi
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: Minulla on hallussani kirjeenne ja jos yritätte käyttäytyä koppavasti, lähetän ne isällenne.

Emily Brontë: Humiseva harju

Se millainen vuodesta tulee, riippuu sinusta itsestäsi. Kannattaa pitää matalaa profiilia ja muistaa hyvät käytöstavat, sillä on ihmisiä jotka halutessaan voivat saattaa teidät kiusallisiin tilanteisiin.

Kysymys: Onko järkevää pukea kallis villakankainen vaate talossa, jossa on tuholaisongelma?

01.01.2022 13:58 #30 :: NoctilucA
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: Kaikki inhimilliset virheet ovat kärsimättömyyttä, hyväksi havaitun järjestyksen ennenaikaista keskeytymistä, näennäisestä lihaan pistämistä.

Franz Kafka: Tuberkuloosifragmentit

Kallis villainen vaate on arvatenkin kaunis ja viehättävä, ja haluat pukea sen päällesi mahdollisimman pian. Älä kuitenkaan tee päätöksiä omaa kärsimättömyyttäsi. Tuholaiset tekevät vaatteesta selvää, pesiytyvät sen taitoksiin ja lisääntyvät. Mieti asioita siis järjellä. Siten voit nauttia vaatteestasi paljon kauemmin.

Kysymys: Loppuuko pandemia vuonna 2022?

27.02.2022 14:48 #31 :: Mallaspappi
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: Mingus oli avautunut hänelle monesti ennenkin, kuinka kurjaa oli, kun ei pystynyt tarjoamaan lapsille asioita, joita he toivoivat.

Roope Lipasti: Viimeiset polttarit

Ei lopu. Vielä pitää ainakin lasten harrastustoiminta laittaa jäihin.

Kysymys: Onko tungettelevaa lähettää samalle ihmiselle kirje jo toisen kerran samassa kuussa?

07.03.2022 11:23 #32 :: Weleho
Vastaus
Missä ilmapallosi on, Lyra kysyi.
Universumin tomu Philip PullmanEi ole tungettelevaa lähettää kahta kirjettä saman kuun aikana samalle ihmiselle vaikka vastaanottaja saattaa ihmetellä ja kohteliaasti kysyä syytä tähän.

07.03.2022 11:24 #33 :: Weleho
Kysymys

Pitäisikö kerrata kokeisiin jo viikko ennen kuin ne ovat.

01.06.2022 21:09 #34 :: HourglassEyes
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: VAROKAA RATKAISEMATTOMIA VÄITTÄMIÄ.
Terry Pratchett: Pyramidit

Vanha sanakin sen sanoo; kertaus on opintojen äiti.

Kysymys: Tuleeko perjantaista hyvä Rockfest päivä?

01.10.2022 18:54 #35 :: Hiistu
Vastaus:
- Ja äiti käski sisälle, Ella lisäsi.
Paavo Emil Milana ravisteli vettä hatun päältä. - Jos sinun äiti käski, niin mene äkkiä. Vanhempiaan pitää totella, vaikka punikit muuta väittävätkin.

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Lumikko ja yhdeksän muuta

Oraakkeli yrittää nyt tulevaisuuden sijasta katsoa menneeseen... Jollei ylihuolehtivainen huoltaja viime hetkellä kieltänyt sinua menemästä  kyseiseen ulkoilmamusiikkitapahtumaan, oli festarikokemus toivottavasti mieluisa.

Kysymys: Joko kehtaa syödä joulusuklaita?

04.10.2022 12:03 #36 :: NoctilucA
Vastaus:
"Sori, Eino", Duke sanoi, vaikkei oikeasti pahoitellut.

Elina Pitkäkangas: Ruska

Suklaat jääkööt vielä syömättä.

Kysymys: Pitäiskö vaihtaa alaa?

04.10.2022 17:41 #37 :: Hiistu
- Ei, ei - ei se ole sitä. Pahempaa -

Uuno Kailas: Hauta meren alla

Jaa-a. Nyt ei taida alan vaihtaminen riittää tuomaan toivottua muutosta. Kannattaa tarkastella tilannettaan ja pohtia, mikä ihan oikeasti mättää ja mitä sille olisi tehtävissä.

Kysymys: Muuttaako naapurissa tyhjillään olevaan asuntoon rauhallista väkeä?

31.10.2022 20:19 #38 :: Weleho
-Kuinka nuo tulivat tänne? Sanoi Risto Reipas
A. A. Milne: Satukarhu Puh Taitaa tulla vähintäänkin ihmetystä ja tavallisuudesta poikkeavaa väkeä, ja rauhallisuudenkin saa todennäköisesti laskea pois luvusta.

Kysymys: Voiko huuliherpes tulla kahden päivän päästä uudelleen?

01.11.2022 12:28 #39 :: NoctilucA
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: "Ja koita olla enempiä kuseksimatta housuihis."

Kilkinkuoret ja muita äyriäiskauhukertomuksia.

Kyllä voi. Herpeshän on vähän niin kuin vessahätä. Se tulee aina takaisin. Voit kuitenkin oppia elämään sen kanssa ja myös ennakoimaan puhkeamista paremmin.

Kysymys: Pitääkö neljäs koronarokotus ottaa?

04.11.2022 21:34 #40 :: Hiistu
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: Turvapaikassa, kaukana linnan muureista, karulla laverilla kynttilän valaisemassa huoneessa makaava Punaisen Lontoon prinssi värähteli ja valahti liikkumattomaksi.

V. E. Schwab: Magian syvempi sävy

Öh... Ei hätää. Ministeriö selvittää asiaa. Sairaaloissa on myös aika hyvät varavoimalaitteistot sähkökatkojen varalta.

Kysymys: Pitäisikö äänestää seurakuntavaaleissa?