- Lukuhaaste: Popsugar 2023
- Lukupiiri / Pisania | 22.09.2023 19:36
- Painaja ja muita runoja
- Leirinuotio / LordStenhammar | 19.09.2023 11:29
Kysy kirjaoraakkelilta
"Hän kertoi, miltä Notre-Damen ikkunat näyttivät laskevan auringon valossa, ja kuinka Seineä pitkin lipuvat veneet kimmelsivät illan hämyssä."
Alyson Richman: Van Goghin viimeinen rakkaus
Toisin sanoen, politiikka on pelkkää selittelyä selittelyn perään. Siihen on turha sekaantua, ei se ole kuin mielikuvien maalailua.
Kysymys: Oliko Euroviisujen 2023 tulos yhtä suurta petosta?
Alyson Richman: Van Goghin viimeinen rakkaus
Kysymys: Oliko Euroviisujen 2023 tulos yhtä suurta petosta?
Vastaus: "Hui kamala! Siitäkö suunnasta tuuli nyt puhaltaa! Minä saan pelastaa heidät pälkähästä joka kerta ainakin nyt kun velho ei enää ole kanssamme. Mitä minä teen? Olisi pitänyt tietää, että lopulta minulle käy kalpaten."
J.R.R Tolkien: Hobitti eli sinne ja takaisin
Epäilemättä! Onkin syytä vaipua siihen tuttuun pessimismin nauriskuoppaan, jonka jo partasuut esi-isät ovat turvalliseksi havainneet. Ei tule elämässä eikä musakisoissa pettymyksiä.
Kysymys: Löytyykö kirjaston kadoksissa oleva lainakirja ikinä? (Korvaussumma oli onneksi vain vajaa 12 euroa, teos sellainen ohut lärpäke, joten ei sillä enää niin väliä. Mutta kyllä olisi ollut oraakkelille käyttöä sitä etsiskellessä.)
J.R.R Tolkien: Hobitti eli sinne ja takaisin
Muokannut 31.05.2023 21:58 Hiistu
Vastaus: "Teit tämän tahallasi. Kohta me juoksentelemme seinillä."
Erika Vik: Hän sanoi nimekseen Aleia
Kirjoja on vaalittava tai ne loukkaantuvat ja vaihtavat maisemaa. Jos kirja ei tunne saavansa osakseen tarpeeksi huomiota ja hellyyttä, on syy aina lukijan/lainaajan. Kyse on siis tahallisesta laiminlyönnistä. Varsinkin kirjaston kirjat ovat herkkiä tässä asiassa, joten paras muistaa tämä jatkossa. Kadottamasi kirja, jotka kutsut ohueksi lärpäkkeeksi, on etsimässä lukijaa, joka näkee sen todellisen arvon :).
Kysymys: Kannattaako kirjoittaa valmiiksi tieteisromaanin käsikirjoitus ja tarjota sitä kustantamoille?
Erika Vik: Hän sanoi nimekseen Aleia
Vastaus: Kundin ääni murtuu, ja kyyneleet kihoavat hänen silmiinsä, kun hän kääntää kasvonsa kohti Mariaa ja kysyy nyyhkyttäen: "Mitä aiot tehdä?"
John Ajvide Lindqvist: Ystävällisyys
Valinta on tietenkin omasi, mutta jos kirjoitat käsikirjoituksen loppuun ja lähetät kustantamolle, on mahdollista, että teksti saa kustantamon työntekijän kyynelehtimään. Kristallipallo ei nyt kerro, ovatko kyseessä onnen tai kenties liikutuksen kyyneleet, mutta olettakaamme niin.
Kysymys: Tekevätkö parvekemansikat tänä kesänä hyvän sadon?
John Ajvide Lindqvist: Ystävällisyys
Kysymys: Tekevätkö parvekemansikat tänä kesänä hyvän sadon?
Kysy kirjaoraakkelilta
Vastaus: "Olisi ollut liian ärsyttävää pitää varastossa myös kastiketarjottimia, pihviveitsiä ja pellavakankaisia servettejä, joten Sebastian lähetti ne aina aterian mukana."
Lauren Weisberger: Paholainen pukeutuu Pradaan
Onneksi eivät! Kuulostaa kenties ikävältä, mutta suuren sadon säilömiseen menevä tila ja resurssit eivät olisi kaiken vaivan arvoista. Ei tarvitse nyt suotta pähkäillä sitäkään, mitä kaikkea mansikoista valmistaisi. Ne mansikat joita parvekkeella kuitenkin kasvaa, kannattaa popsia samoin tein suuhunsa, tai antaa jollekin.
Kysymys: Kannattaako tänä kesänä lähteä reissuun Tammisaareen?
Lauren Weisberger: Paholainen pukeutuu Pradaan
Kysymys: Kannattaako tänä kesänä lähteä reissuun Tammisaareen?
Muokannut 12.06.2023 23:21 Mallaspappi Syy: Tosiaan se kysymys, kiitän muistutuksesta :D
Kysy kirjaoraakkelilta
Aika hyvin hoksattu Muuten olin ihan tyytyväinen vanhaan nimimerkkiin, mutta nykypäivänä siitä sai liian venäläiset vibat maailmantilaan nähden. Otin ig-nimeni sitten käyttöön täälläkin, toivotaan että muutkin tunnistavat.Haa! Arvasin ihan tälleen puhelimella hahmokuvaa näkemättä ja profiilia katsomatta, kuka on vaihtanut nimimerkkiä.
Keksitkö vielä jonkin kysymyksen?
Hyvä kun sanoit, on nyt lisätty!
Hiistu post=67050 kirjoitti: Kysymys: Löytyykö kirjaston kadoksissa oleva lainakirja ikinä?
Tämä muuten lopulta löytyi(!), oli työhuoneella sekalaisten papereiden sekaan kätkeytyneenä. (Jonakin päivänä sieltä vielä löytyy Graalin malja, liitonarkki ja Harrison Ford...)
............
Vastaus: Oli tosiaan vaihe, jolloin he pelasivat PlayStation5:llä Call of Dutya melkein kaiken vapaa-aikansa ja peliohjaimia piti koko ajan olla lataamassa.
Gillian McAllister: Väärässä paikassa väärään aikaan
Kesäreissu Tammisaareen voisi olla virkistävää vaihtelua arkeen.
Kysymys: Tuleeko kesälomalla tehtyä mitään kivoja kirppislöytöjä?
Tykännyt: Mallaspappi
Vastaus: Tamma oli kuitenkin eri mieltä ja se potki ja kavahteli kun Giles yritti päästä ratsaille. Lohikäärme kävi kärsimättömäksi ja valmistautui loikkaamaan.
J.R.R. Tolkien: Maamies ja lohikäärme
Kysymys: Onko nyt hyvä aika ostaa uusia kirjoja?
J.R.R. Tolkien: Maamies ja lohikäärme
Kysymys: Onko nyt hyvä aika ostaa uusia kirjoja?
Vastaus: Tie 88 oli lopultakin tuonut meidät alas vuorilta ja lähestyimme sivilisaation tiheää tieverkkoa.
Simon Stålenhag: Liittymiä
Tulkitsen oraakkelia niin, että laskeutuessaan alas vuorilta sivilisaation pariin on varmaan hyvä idea poiketa kirjakaupassa.
Kysymys: onko nyt hyvä aika myydä vanhoja kirjoja?
Simon Stålenhag: Liittymiä
Kysymys: onko nyt hyvä aika myydä vanhoja kirjoja?
Vastaus: Pimenevään auditorioon livahtaa vielä muutama myöhästynyt varjo, yksi niistä sukaisee karkailevan hiussuortuvan korvan taakse: se kuuluu Tzalille. Muina miehinä Tzal istahtaa etummaiseen riviin, reunapaikalle oven viereen.
Alexandra Salmela: Antisankari
Ikävä kyllä paras aika myydä vanhoja kirjoja meni jo, mutta jos tunnet olosi itsevarmaksi, ainakin yhdestä kirjasta ehdit vielä saada hyvän hinnan.
Kysymys: Tuleeko Turun kaupunginteatterin Solaris täyttämään tähtitieteelliset odotukseni?
Alexandra Salmela: Antisankari
Vastaus: Jälleen kopeloin reittiäni kohti katua ja avasin käytävältä oven tyhjään huoneeseen, jonka ikkunat olivat suljetut mutta verhottomat. Kompuroiden taskulamppuni valossa onnistuin aukaisemaan luukut; ja seuraavassa hetkessä olinkin kiivennyt ulkosalle ja suljin ikkunan varovaisesti samaan asentoon kuin se oli ollutkin.
H. P. Lovecraft: Väri avaruudesta ja muita Cthulhu-mytologian tarinoita
Odotusten ollessa noin suuret on viisautta varautua pettymään. Mukaan kannattaakin varata taskulamppu siltä varalta, että kokee tarvetta poistua ennen näytöksen loppua.
Kysymys: (Jatketaan kulttuuriteosten etukäteiskritikoinnilla....) Kansallisbaletin Dracula - onko näkemisen arvoinen?
H. P. Lovecraft: Väri avaruudesta ja muita Cthulhu-mytologian tarinoita