21.01.2023 21:24 #21 :: Pisania
29. Kirjassa on minä-kertoja S.T. Gibson: A dowry of blood

Kertoja on Constanta, maalaistyttö keskiaikaisessa Romaniassa, joka päätyy Draculan morsiameksi ja matkustaa ympäri Eurooppaa hänen kanssaan vuosisatojen ajan.

6/50

22.01.2023 01:22 #22 :: Eija
46. Kirjassa on epätavallinen mies tai poika - Stephen King: Etsivä löytää

Yksi päähenkilöistä on pakkomielteinen psykopaatti murhaaja.

6/50

24.01.2023 10:20 #23 :: HourglassEyes
29. Kirjassa on minä-kertoja JittiRain/TULIP: Vice Versa 1&2
- Tarina kerrotaan suurilta osin päähenkilö Talayn kertomana.

Muokannut 24.01.2023 10:22 HourglassEyes

24.01.2023 21:44 #24 :: Eija
Lukuhaaste: Helmet 2023
42. Kirjan nimessä on ainakin kolme sanaa - Böö! Maailman parhaita kummitustarinoita

Sanoja on neljä.

26.01.2023 22:24 #25 :: Pisania
15. Kirjan nimessä on ja-sana Leigh Bardugo: Varjo ja riipus

Näin ikään.

29.01.2023 19:07 #26 :: Eija
16. Kirjassa kirjoitetaan kirjaa - Hank Green: Ihan mieletön juttu

Minä kertojasta on tullut somejulkkis löydettyään ensimmäisenä kaverinsa kanssa avaruudesta kotoisin olevan patsaan. Patsas nimettiin Carliksi. He julkaisivat Carl ilmiöistä videoita You Tubeen. Seurasi rikastuminen, haastatteluja ja tv-esiintymisiä. Seuraavaksi oli sitten kirjan tekemisen vuoro. Kirjaa ideoitiin, työstettiin, kirjoitettiin, julkaistiin ja mainostettiin ja oltiin kirjakiertueellakin. Kirjan nimi on Elämäni Carlin kanssa: Muistelmat ja manifesti.

29.01.2023 21:03 #27 :: Pisania
Lukuhaaste: Helmet 2023
31. Kirjan kansikuvassa on taivas tai kirjan nimessä on sana taivas Jillian & Mariko Tamaki: This one summer

Yläreunassa on kaksi tyttöä, jotka ovat hyppäämässä veteen. Alalaidassa näkyy laineita ja loput kuvasta on taivasta.

30.01.2023 21:20 #28 :: Pisania
Lukuhaaste: Helmet 2023
30. Kirja on ollut ehdokkaana kirjallisuuspalkinnon saajaksi Alix E. Harrow: A spindle splintered

Tämä oli ehdolla parhaan pienoisromaanin Hugon saajaksi viime vuonna, sekä v. 2021 parhaan fantasiakirjan kategoriassa Goodreadsin palkinnoissa.

02.02.2023 21:12 #29 :: Eija
24. Kirja kertoo urheilijasta - Kari Hotakainen: Tuntematon Kimi Räikkönen

Sen verran epäkiinnostava aihepiiri, että tähän tuli yhtenevä kohta Popsugarin kanssa. Tuli ensimmäistä kertaa kokeiltua äänikirja lainaa Helmetistä – hyvin toimi.

04.02.2023 10:36 #30 :: HourglassEyes
46. Kirjassa on epätavallinen mies tai poika Stephen King: Satumaa
- Kirjan päähenkilö Charlie päätyy auttamaan loukkaantunutta naapuriaan, erakoitunutta ja tylyä miestä nimeltään Howard Bowditch. Mitä pidemmälle Charlie oppii tuntemaan tätä erikoista miestä alkaa hänelle selvitä, ettei Howard ole aivan tavallinen naapuruston kummajainen. Howardilla on paljon outoja salaisuuksia, eikä vähin niistä ole ämpärillinen kultahauleja.

04.02.2023 15:41 #31 :: Pisania
Lukuhaaste: Helmet 2023
42. Kirjan nimessä on ainakin kolme sanaa Rebecca Elliott: They say I'm pretty funny for a girl

Näin ikään.

05.02.2023 16:51 #32 :: Eija
Lukuhaaste: Helmet 2023
11. Kirjailijan nimessä on yhtä monta kirjainta kuin sinun nimessäsi - Kurt Vonnegut: Galápagos

Jep, sama on. 4 etunimessä + 8 sukunimessä =12

07.02.2023 10:30 #33 :: Pisania
1. Kirjassa on kartta Jakob Kerr: The green man of Eshwood Hall

Kirjan alussa on kartta kuvitteellisesta Northalbionin kreivikunnasta, jonne tarina sijoittuu.

11/50

07.02.2023 18:07 #34 :: Kuurakukka
Tähän kohtaan (46. epätavallinen poika/mies) sopii myös esimerkiksi tämä :

Rick Riordan - Salamavaras (Percy Jackson #1)
Percy on Olympoksen jumalan poika, joten ei mikään tavanomainen

08.02.2023 08:20 #35 :: HourglassEyes
14. Kirja kertoo terveydenhuollosta Sammon: Triage
- Päähenkilö, ensiapu osaston lääkäri Tin päätyy Bill Murrayn Päivänäni murmelina elokuvan tapaan aikasilmukkaan, kun hänen iltavuorossa työskennellessään polille tuodaan auto-onnettomuudessa loukkaanut  nuori Tol, joka elvytysyrityksistä huolimatta kuolee. Uuvuttavan vuoron päätteeksi Tin nukahtaa ja herää omaksi yllätyksekseen uudelleen edellisen päivän tapahtumien alkuun. Tin päättää käyttää tilaisuuden hyväkseen ja pelastaa tällä kertaa Tolin hengen - ja epäonnistuu. Hän herää jälleen tapahtumien alkuun. Tinille alkaa valjeta, että päästäkseen päivän yli, on hänen keksittävä keino Tolin pelastamiseksi. Bill Murrayn hahmon tapaan hän alkaa tutustua ympärillään olevien työkavereiden ja potilaiden elämään aina enemmän ja enemmän päivien päättyessä aina uusiin epäonnistumisiin.
En löytänyt varsinaista suomennosta sanalle Triage, mutta sillä siis tarkoitetaan värikoodattua hoitokiireellisyyden määritelmää.

Google:Triage:the preliminary assessment of patients or casualties in order to determine the urgency of their need for treatment and the nature of treatment required."the clinic will be dedicated to the triage and treatment of patients with respiratory illnesses"

14.02.2023 22:41 #36 :: Pisania
Lukuhaaste: Helmet 2023
46. Kirjassa on epätavallinen mies tai poika Ruth Ozeki: The book of form and emptiness

Vuosi sen jälkeen kun Bennyn isä kuoli onnettomuudessa, hän alkaa kuulla elottomien esineiden ääniä. Hän ei ymmärrä mitä ne sanovat, mutta aistii kuitenkin sävyjä. Äänten kakofonia alkaa seurata häntä kaikkialle. Esineillä tuntuu olevan tarve saada Benny ymmärtämään mitä niillä on sanottavana. Melun käydessä ylivoimaiseksi Benny pakenee kirjaston hiljaisuuteen.

12/50

15.02.2023 22:55 #37 :: sinidean
Lukuhaaste: Helmet 2023
No niin, meinasi taas lipsahtaa ja unohtua päivittää edistyminen haasteessa... Vähän sielua korpeaa, kun tämän vuoden 9 luetusta kirjasta vain kolme on spefiä.

17. Kirja on kokoelma esseitä, pakinoita tai kolumneja Anna-Leena Härkönen: Ihan ystävänä sanon ja muita kirjoituksia

Härkösen kolumneja on aina ilo lukea!

4. Kirja, jonka aioit lukea viime vuonna J. S. Meresmaa: Dodo

Dodon lainasin jo viime vuoden puolella, mutta vasta nyt ehdin lukea. Tykkäsin, kuten aina Meresmaasta.

10. Kirjassa on ohjeita ja neuvoja Miia Pöllänen: Bujoilun voima

Tämä oli erittäin selkeä opas bujon (bullet journalin) perustamiseen ja sen teinkin!

36. Olet ennakkoluuloinen kirjan kirjoittajaa kohtaan Emma Ollila: Bujoilijan inspiraatiokirja

Kirjailija oli kirjan kirjoittaessaan vasta 17-vuotias, mikä aiheutti minussa paljonkin ennakkoluuloa. Ilokseni voin todeta, että olin väärässä ja tämä oli todella inspiroiva ja raikas kirja!

6. Kirjan kansikuvassa on vaate tai kirjan nimessä on jokin vaate Marko Hautala: Kuolleiden valssi

Kirjan kannessa tanssii kaksi kuollutta tanssiaisasut yllään. Sen lisäksi, että Kuolleiden valssissa on ehkä makein kansi pitkään aikaan, on se erittäin hyvä kauhunovellikokoelma!

42. Kirjan nimessä on ainakin kolme sanaa Max Brallier: Maailman viimeiset tyypit

Vaikka kirjan kohderyhmää lieneekin lähinnä kouluikäiset pojat, sai sen huumori minutkin, keski-ikäistyvän naisihmisen, vähintäänkin hymyilemään. Tykkäsin!

44. Kirja kuuluu genreen eli kirjallisuuden lajiin, jota et lue yleensä Jean-Claude Mezieres & Pierre Christin: Pahat unet

Luen nykyään erittäin harvoin sarjakuvia, joten tämä vanha science fiction -klassikko valikoitui tähän kohtaan. Tämänkaltaiset avaruusseikkailut uppoavat kyllä minuun, joten ties vaikka lukisin lisää. Valerianin ja Laurelinen seikkailuja onneksi riittää suomeksi 25 kirjan verran eli ei ihan heti lopu...

31. Kirjan kansikuvassa on taivas tai kirjan nimessä on sana taivas Merja Jalo: Epäonnen leiri

Kansikuvassa on taivas. Lapsuuteni lempikirjoja olivat Nummelan ponitalli -kirjat, joita edelleen tulee huvikseen lukaistua silloin tällöin.

Tykännyt: Kuurakukka

16.02.2023 19:05 #38 :: Eija
5. Kirjassa ollaan maan alla - Stephen King: Satumaa

Reaalimaailmasta Satumaahan pääsee maan alle mentävän kuilun ja pitkän maanalaisen luolan kautta. Todellisuudet vaihtuvat luolassa, mutta Satumaa ei itsessään ole maanalainen. Satumaassa kuitenkin sankarimme viettää aikaa syvällä palatsin alla sijaitsevassa vankityrmässä sekä mennään vielä syvemmälle maan alle.

11/50

16.02.2023 20:19 #39 :: HourglassEyes
Lukuhaaste: Helmet 2023
38. Kirjan tarina perustuu myyttiin, taruun tai legendaan Mo Xiang Tong Xiu: Heaven Official's Blessing #4
- Sarja on kiinalainen ja sisältää paljon kiinalaisia myyttejä ja uskomuksia. Sarjan pohjana on uskomus olemisen kolmeen tasoon; Taivaalliseen, Tavallisten kuolevaisten tasoon ja Kuolleiden tasoon. Heavenly Realm, Mortal Realm & Ghost Realm. Sarjassa on paljon eri jumalhahmoja, uskomuksia, henkiä jne...

17.02.2023 06:52 #40 :: Pisania
20. Kirja kertoo naisesta, joka on matkalla Karin Erlandsson: Helmenkalastaja

Miranda viettää reissutyöläisen elämää. Hän työskentelee milloin missäkin elättääkseen itsensä, jotta kevään tullen voisi palata etelään sukeltamaan merestä helmiä. Hän lähtee matkaan yhdessä pienen Sirkan kanssa etsimään tarunhohtoista Silmäterä-helmeä, jota muutkin havittelevat.

13/50
Tykännyt: Kuurakukka