Charlaine Harris

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Varjovelho
  Tasolla 67
  8.85

10.06.2012 13:05 #1 :: Dyn
Charlaine Harris

Charlaine Harris: Pahan veren valtakunta

Gummerus 2012 - Risingin tietokannassa

Ei pidä erehtyä luulemaan, että vampyyriviihde olisi vain hömppäkirjallisuutta. Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -kirjat ovat nimittäin erittäin viihdyttävää fantasiaa: toki välillä vähän pussataan, mutta ei se estä tarinaa olemasta samalla mukaansatempaava, idearikas ja mielenkiintoinen.

Harrisin saaga sijoittuu Amerikkaan, jossa vampyyrit, muodonmuuttajat ja keijut ovat kaikki totta ja melkeinpä arkipäivää. Tasa-arvokysymyksissä riittää silti puitavaa, eivätkä kaikki vanhoilliset tahot hyväksy yliluonnollisia olentoja osaksi kristikuntaa. Ja minkä se vampyyri luonnolleen mahtaa: aito ihmisveri nyt vain maistuu paremmalta kuin pullotettu keinotavara.

Lue lisää...
Muokannut 08.11.2013 23:44 Hiistu

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 62
  7.00

08.11.2013 23:41 #2 :: Hiistu
Charlaine Harris
Olen viimeksi lukenut sarjan 11. osan eli Veren muistin. Aiemmista osista jaarittelin edelliselle foorumille pidemmältikin, mutta tästä osasta ei oikein ole sanottavaa... Ei oikeastaan hetkauttanut suuntaan tai toiseen. Tarinaan ei tuotu mukaan juurikaan mitään uutta, vaan ratkottiin vain vanhoja juonikuvioita. Sikäli hyvä, mikäli niihin ei tarvitse palata sitten enää sarjan kahdessa viimeisessä osassa. Etenkin yhden kuvion kertaaminen meni ihan jo reilusti vitsin puolelle.
Varoitus: Spoiler.

Tarinan mielenkiintoisinta antia taisi olla Pamin aiempaa suurempi rooli. En tosin itse ole koskaan ollut kovin kiinnostunut Pamin hahmosta, joten sekään ei niin jaksanut kovin paljoa kiinnostaa.

Pidin jälleen Sookien arkisen elämän ja yliluonnollisten kärhämien vuorottelusta, mainion jakomielitautista. Tosin siinäkin toistui jo aiemmista kirjoista tutut asetelmat kuten
Varoitus: Spoiler.

Parhaat naurut aiheutti Alcide-rukka...
Varoitus: Spoiler.

Olen päättänyt, etten ikinä valita, kuinka joku nainen ei ole sopivaa (eli kyllin hyvää) seuraa jollekin miehelle, koska semmoinen valittaminen on harvoin mitään muuta kuin ärsyttävää. Jos kuitenkin valittaisin, niin
Varoitus: Spoiler.

Mitäs vielä.. Lempparimieheni:
Varoitus: Spoiler.


Täytyy alkaa kytätä, milloin seuraava eli Veri kielellä olisi vapaana kirjastossa. Ensi maaliskuussa pitäisi ilmestyä viimeinenkin varsinainen osa suomeksi.

Olen kuullut mielipiteitä, että Sookie-kirjat ilmestyvät suomeksi liian hitaasti, mutta minusta sarjan suomennostahti on ollut päinvastoin todella nopea. (Mitä muita romaanisarjoja suomennettaisiin kolmen kirjan vuosivauhdilla..) Nopeimmat lukijat ovat tietenkin ehtineet lukea kirjat jo englanniksi, mutta itse en ennättäisi kuitenkaan lukea kirjoja suomennosten ilmestymistä nopeampaa, eikä alkuteoksia edes ole kotikirjastossani, joten aion viimeisenkin osan odottaa suomeksi. Jostain kirppikseltä saatan kyllä vielä joskus hommata jonkin osan enkkuversiona, ihan vain nähdäkseni, millaista alkuperäinen kieli on.


Mitä olette te muut sarjasta mieltä? Joko on kaikki osat luettu? Onko Sookie nokkela sankaritar, täysi bimbo vai jotain muuta? Ja tietenkin tuhannen taalan kysymys: kuka olisi oikea mies Sookielle?
Muokannut 08.11.2013 23:46 Hiistu

 • Iivari hahmo
 • Iivari
  Arkkivelho
  Tasolla 48
  4.10

08.11.2013 23:48 #3 :: Iivari
Charlaine Harris
Mulla jäi kolmas kesken tuossa reilu vuosi sitten jostain syystä, en muista enää mistä. Nyt nappasin kirjastosta kaksi ensimmäistä uusintalukua varten. Olivat minusta varsin hyviä, joskaan eivät erinomaisia kirjoja. Aloin lukea kirjasarjaa vasta televisiosarjan kaksi ensimmäistä kautta nähtyäni, ja yllätyin siksi minäkerronnasta erittäin paljon, mutta muutaman kymmenen sivun jälkeen se tuntuikin paljon luontevammalta.

 • Nafisan hahmo
 • Nafisan
  Teknovelho
  Tasolla 46
  83.38

09.11.2013 00:28 #4 :: Nafisan
Charlaine Harris
Minä olen aloittanut sarjan ensimmäisen kirjan lukemisen, mutta se jäi kesken tärkeämpien hommien alla. Ainakin sen verran mitä luin oli hyvin otettu myös tv-sarjaan. Toisin kuin Mustan tikarin veljeskunta-sarja (jota en saanut ensimmäistää luettua edes puoleen väliin), Veren voiman jos lukisin kuitenkin loppuun tästä Sookie-sarjasta.

 • Noora hahmo
 • Noora
  Epäkuollut
  Tasolla 25
  44.00

09.11.2013 00:44 #5 :: Noora
Charlaine Harris
Sookie Stackhouseja on tullut luettua 10 osan verran. Ihan kelvollista aivot narikkaa hömppää ne ovat olleet joissa ei tapahdu mitään sen syvällisempiä.
Välillä tuntuu,että kirjojen takakansitekstit lupaavat vauhdikkaita tapahtumia kirjoihin,joita kuitenkin käsitellään vasta ihan lopussa kunhan ollaan Sookien kaikki ihmisuhdeongelmat ja kuinka Sookie kävi kaupassa ja töissä käytyä lävitse.

Lempimiehet
Varoitus: Spoiler.


Muita lempihahmoja ovat
Varoitus: Spoiler.


Sookie on kyllä aikamoinen teräsnainen,kun sille tapahtuu,vaikka mitä ja sitä satutetaankin fyysisesti joka kirjassa niin näillä tapahtumilla ei ole häneen henkisesti kovin paljon vaikutusta.

Itse Sookie on välillä aika raittava tyyppi ja aikamoinen miesmagneetti,kun miehiä tuntuu riittävän kokoajan,vaikka ei olisi tarvetta sillähetkellä.Välillä Sookie tuntuu jotenkin liian yksinkertaiselta bimbolta mitä tulee miesasioihin,mutta ehkä sen voi laittaa Sookien kokemattomuuden piikkiin.

09.11.2013 23:07 #6 :: Kuurankukka
Charlaine Harris

Noora kirjoitti: Ihan kelvollista aivot narikkaa hömppää ne ovat olleet joissa ei tapahdu mitään sen syvällisempiä.

Vastustan. Ihmiset (usein sellaiset jotka ei oo yhtään kirjaa lukenut, mutta varmaan muutkin) aina sanoo että näissä vaan sextaillaan ja tapellaan, mutta oikeestihan niissä käsitellään paljon syvällisiä teemoja, esim. ulkopuolisuutta, erilaisuuden hyväksyntää, moraalia, yhteiskuntaa jne. Seuraava kappale spoilaa Pahan veren valtakuntaa (7. osa):
Varoitus: Spoiler.

Oikeasti olisi kiinnostavaa nähdä tutkimusta aiheesta. (Olisi ehkä itsekin kiinnostanut tehdä, mutta oon kotimaisen kirjallisuuden opiskelija ja kirjallisuudentutkiminen on niin raskasta muutenkin. Olisi kuitenki hauskaa lukea sellaista tutkimusta, vaikka olisikin vaarana että tutkija olisi jossain asiassa väärässä!)

Oon lukenut kaikki kirjastostalöytyneet suomennetut osat, eli en vielä sitä viimeisintä, ja tykkää niistä kaikista paljon (jotkut on ehkä vähän turhan karuja). Tuntuu ikävältä, että sarja ihan pian loppuu. Olen myös pääasiassa luopunut kirjojen ostamisesta, mutta mietin että pitäisköhän tän sarjan suhteen tehdä poikkeus. (Mutta mihin ne muka mahtuisi?)

 • Emelie hahmo
 • Emelie
  Verivelho
  Tasolla 58
  9.41

13.11.2013 07:59 #7 :: Emelie
Charlaine Harris
Olen lukenut kaikki 13 Sookie Stackhouse -kirjaa. Ne olivat suurimmalta osin varsin huvittavia ja helppolukuisia kirjoja. En ole kyllä aivan varma, että sarjaa olisi kannattanut kirjoittaa se 13 kirjaa, varsinkin kun
Varoitus: Spoiler.

Noora kirjoitti: Välillä tuntuu,että kirjojen takakansitekstit lupaavat vauhdikkaita tapahtumia kirjoihin,joita kuitenkin käsitellään vasta ihan lopussa kunhan ollaan Sookien kaikki ihmisuhdeongelmat ja kuinka Sookie kävi kaupassa ja töissä käytyä lävitse.


Tätä itsekin mietin jossain välissä. Mutta toisaalta taas juuri tuollaiset arkipäiväiset seikat kuin päähenkilön töissä- ja kaupassakäynnit toivat kirjoihin mukavan pohjavireen. Se sai Sookien tuntumaan jotenkin todellisemmalta ja pidettävämmältä hahmolta. Eipä sillä, pidin kyllä muutenkin Sookiesta. En jaksa lukea draamailevista ja masentuneista päähenkilöistä, joten Sookien tietynkaltainen kylmänrauhallisuus jännissä tilanteissa ja niiden jälkeen sai pidettyä minun lukuintoni yllä. Ihmissuhdekuviot olivat välillä vähän puuduttavia lukea. Ensin Sookie viettää lähestulkoon yksinoloa sen ~20 vuotta (?) ja yhtäkkiä sillä riittää vientiä ihan joka suuntaan. Minun suosikkimieshahmoni on
Varoitus: Spoiler.

Luin sarjan 10 "ensimmäistä" kirjaa putkeen, joten olen ihan totaalisen sekaisin, että mitä tapahtui missäkin välissä. Sen jälkeen luin kirjat niiden ilmestymistahdissa, jolloin oli ongelmana, ettei tahtonut millään muistaa, että mitä edellisessä kirjassa oli tapahtunut. Eli pitäisi varmaan lukea sarja uudestaan läpi.

Kirjasarjaan on tullut vielä yksi osa nimeltään After Dead: What Came Next in the World of Sookie Stackhouse, joka siis nimensä mukaisesti kertoo mitä kirjan hahmoille tapahtui kirjoissa käsitellyn tarinan jälkeen. Omalla tavallaan tämä kirja kiehtoo minua, täytynee etsiä se käsiin.
Muokannut 13.11.2013 08:00 Emelie

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 62
  7.00

13.11.2013 17:23 #8 :: Hiistu
Charlaine Harris

Emelie kirjoitti: Eipä sillä, pidin kyllä muutenkin Sookiesta. En jaksa lukea draamailevista ja masentuneista päähenkilöistä, joten Sookien tietynkaltainen kylmänrauhallisuus jännissä tilanteissa ja niiden jälkeen sai pidettyä minun lukuintoni yllä.

Kylmähermoisuus kiperissä tilanteissa on ihastuttanut minuakin. :smile: Olen oppinut oikein odottamaan kirjojen loppuja, joissa meno yltyy usein varsin kovaksi, mutta Sookie vain painaa menemään... Nyt viimeisimmissä lukemissani kirjoissa olen kyllä arvostanut myös sitä realistisuutta, että tapahtumat vaikuttavat Sookieen kuitenkin jälkeen päin. On käynyt synkkämielisemmäksi.

Kuurankukka kirjoitti: oikeestihan niissä käsitellään paljon syvällisiä teemoja, esim. ulkopuolisuutta, erilaisuuden hyväksyntää, moraalia, yhteiskuntaa jne.

Sookie-seikkailujen moraalidilemmat ovat tosiaan kiinnostavia! Minua tosin alkoi yhdessä vaiheessa (Pahan veren valtakunnassa ja jälkeen) kismittää, kun Sookie teki mielestäni moraalisesti sietämättömiä ratkaisuja... :roll: Mutta senkin suhteen on ollut kiintoisaa seurata hahmon kehitystä ja miten hänen oma suhtautumisensa muuttuu. Ja kuinka pyrkii kaikesta huolimatta olemaan "kunnon kristitty" vai mikä se nyt olikaan..

Ericin charmia täytyy kommetoida, että minuun se kyllä jokseenkin puree. Mainio tyyppi, kaikkine ärsyttävyyksineen päivineen (kuten huoli naisen elättämisestä). On vain alkanut nyt kymmenen yhdentoista kirjan jälkeen tuntua,
Varoitus: Spoiler.
Muokannut 13.11.2013 21:05 Hiistu

 • Vanamo hahmo
 • Vanamo
  Lentäjä
  Tasolla 33
  93.72

14.11.2013 14:44 #9 :: Vanamo
Charlaine Harris
Luin varovasti ja hyppien tämän ketjun, sillä olen vasta lukemassa kahdeksatta osaa. Luin osat 4-6 lähes kaksi vuotta sitten putkeen ja olin sen jälkeen täysin kyllästynyt. Juoni kai toisti liikaa itseään tai siinä ei ollut mielestäni tuolloin mitään tarpeeksi erityistä. Nyt tulin kuitenkin lainanneeksi seitsemännen osan ja sen luettuani metsästin käsiini seuraavankin. Liika on siis liikaa, mutta jokin sarjassa kuitenkin jaksaa viehättää. Olen lukenut kaikki osat tähän asti englanniksi, mutta ehkä voisi välillä kokeilla suomeksikin.

Kuten jotkut muutkin edellä totesivat, Sookiessa viehättää hänen kylmähermoisuutensa. Minäkään en ole suuren draamailun ystävä ja on ihanaa, miten Sookie jaksaa pohtia ns. turhanpäiväisiä pikkuasioita pelottavissakin tilanteissa.

Sookien miehistä, vaikka en uskaltanutkaan muiden spoiler-tekstejä lukea:

Varoitus: Spoiler.

05.12.2013 14:40 #10 :: Pyrexia
Charlaine Harris
Olen lukenut 12 ensimmäistä kirjaa, ja täytynee sanoa että kirjat olivat alkupäässä parempia.

Juuri se Sookien kylmänrauhallisuus keventää kirjoja mukavasti ja että Sookielle pienetkin asiat ovat tärkeitä. Alkujaan en olisi varmaan osannut alkaa lukemaan tätä sarjaa, mutta sain kolme ensimmäistä kirjaa joululahjaksi vuonna 2010, jonka jälkeen tästä tuli kirjasarja jonka haluaa lukea loppuun.

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Varjovelho
  Tasolla 67
  8.85

06.01.2014 17:34 #11 :: Dyn
Charlaine Harris
Sain tässä loppulomasta viimein 13. osan käsiini ja se tuli luettua suurinpiirtein samalta istumalta. Koska luin edeltävän osan melko pian sen ilmestyttyä englanniksi, tässä oli vähän päässyt jo viimeisimmät käänteet unohtumaan. Eipä sillä, Sookie muistelee juuri sen verran menneitä, että mukana pysyi ihan hyvin.

Toisin kuin monet tuntuvat parjanneen, minä pidin siitä, että avoimeksi jätettyjä juonenpätkiä kasattiin vähän kattavammin yhteen. Minusta Sookie on mainio päähenkilö, ja jaksan kyllä lukea näitä juttuja, vaikka aina juoni ei vauhdikkain tai uudenuutukaisin olisikaan. Päätösosa tuntui päätökseltä, ja näin pitkäksi venähtäneen sarjan on hyvä jonkinlainen päätös saadakin. Mitä miesvalintoihin tulee (älä ihan oikeasti lue, jos et halua tietää)

Varoitus: Spoiler.


Emelie kirjoitti: Kirjasarjaan on tullut vielä yksi osa nimeltään After Dead: What Came Next in the World of Sookie Stackhouse, joka siis nimensä mukaisesti kertoo mitä kirjan hahmoille tapahtui kirjoissa käsitellyn tarinan jälkeen.


Hyvä huomio, minäkin laitoin varaukseen... toivottavasti ei tule pettymyksiä sieltä, vaan vahvistuksia the happy endille. :wink:
Muokannut 06.01.2014 17:41 Dyn

 • Iivari hahmo
 • Iivari
  Arkkivelho
  Tasolla 48
  4.10

06.01.2014 17:52 #12 :: Iivari
Charlaine Harris
Minä onnistuin olemaan lukematta tuon spoilerin, koska kolmastoista osa on vielä lukematta, mutta kun on 12 kirjaa lukenut suomalaisin kuva-arkistokansin, ja sitten kolmannentoista kannessa onkin televisiosarjan Sookie tietokannan mukaan , niin se antaisi aavistaa tiettyä spoileria. Saa nähdä sitten kun huhtikuussa saa tuon käsiinsä, onko syytä haukkua enemmänkin.

 • Niksu hahmo
 • Niksu
  Painajainen
  Tasolla 36
  51.93

08.01.2014 18:02 #13 :: Niksu
Charlaine Harris
Ihan ensimmäiset Sookie-kirjat on niitä parhaita. Samoin tv-sarjan 1. tuotantokausi.

Olen viimeksi lukenut Samaa Verta, eli vielä pari osaa lukematta.Pidän Sookiesta päähahmona, mutta välillä kyllä häneen ja yleiseen juoneen pääsee pitkästymään aika pahasti. Suosikkihahmojani ovat olleet vampyyrikuningatar Sophie-Anne sekä Amelie ja Bob(-kissa). Sookie ja Bill tuntuivat sopivan niin nätisti yhteen sarjan alussa, että myöhempiä osia lukiessa olen hämmentynyt kuinka sujuvan platoniseksi heidän suhteensa on muuttunut. Se on kyllä ihan kivaa ja luontevaa. Sookien ja Ericin juttu taas on ollut aika jännittävä, mutta en usko että se toimisi pidemmän päälle.

Kirjoissa on suhdedraamailun ja traagisten tapahtumien lisäksi aika vähän juonta, mutta kyllä näitä huvikseen lukee, "aivot narikkaan!"

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Varjovelho
  Tasolla 67
  8.85

29.01.2014 22:33 #14 :: Dyn
Charlaine Harris
Lukaisin tässä iltapuhteeksi After Dead -kirjasen. Jos sarjan kirjat ovatkin olleet välillä kevyttä ja pikaista luettavaa, niin tässä ei nyt ollut sisältöä nimeksikään. Jokaisesta sarjassa jollain tapaa esiintyneestä henkilöstä on kirjoitettu sivu tai pari, mitä heille kuuluu nyt tai lähitulevaisuudessa. Hohhoijaa.

Kiinnostavia nyansseja on mukana liittyen mm. (pahoja spoilereita nyt)

Varoitus: Spoiler.


Sivuhahmoista käydään läpi avioliitot, lapset ja työurat, osalla hyvinkin lyhyesti ja osalla yksityiskohtaisemmin - joistakin, kuten Quinnista, ei oikeasti sanota *yhtään* mitään järkevää, mikä on vähän pettymys. Varmaan kolmannes sivuhenkilöistä on sellaisia, ettei pelkkä nimi herätä mitään muistikuvia, että kukas tämä tyyppi nyt edes olikaan - heistä tosin on sitten kuvattukin vain virke tai pari. Vähän auttaisi, jos oudompien hahmojen kohdalla olisi edes kerrottu, missä kirjasarjan osassa he esiintyivät.

Harrisilla on hyvä tahto saada sarjalleen onnellinen loppu. Mukaan mahtuu toki muutamia kovempiakin kohtaloita ja ennenaikaisia poismenoja, mutta eivätpä ne tuola salamavauhtitekniikalla ihmeemmin liikuta. Monista jutuista olisi ehkä kirjoittanut kokonaan omat kirjansa - mutta ehkä Harris nyt siirtyy kohti uusia haasteita.

Koska olen nostalgikko ja tykkään onnellisista lopuista, annoin kirjalle kuitenkin kolme tähteä. Sisältöä siinä ei - yksityiskohtia lukuun ottamatta - ole nimeksikään ja virke-per-sivu-tekniikka tuntuu yhtä pahalta rahastuksen maulta kuin nämä eri elokuvien kuvitetut oppaat. "Kuka kukin on" spoilereilla, jepjep.

 • Emelie hahmo
 • Emelie
  Verivelho
  Tasolla 58
  9.41

30.01.2014 07:49 #15 :: Emelie
Charlaine Harris

Dyn kirjoitti: Lukaisin tässä iltapuhteeksi After Dead -kirjasen. Jos sarjan kirjat ovatkin olleet välillä kevyttä ja pikaista luettavaa, niin tässä ei nyt ollut sisältöä nimeksikään. Jokaisesta sarjassa jollain tapaa esiintyneestä henkilöstä on kirjoitettu sivu tai pari, mitä heille kuuluu nyt tai lähitulevaisuudessa. Hohhoijaa.


Odotin jotain vähän enemmän tarinamaisempaa kirjaa, mutta tosiaan, eipä se sitä ollut. Hiukan pettynyt, koska tällaisenaan kirja tuntui tosi pliisulta ja pettymykseltä. Tässä kirjassa on pahasti rahastamisen makua, vaikka sinänsä ihan kiva nyökkäys Harrisilta faneille.

Dyn kirjoitti: Varmaan kolmannes sivuhenkilöistä on sellaisia, ettei pelkkä nimi herätä mitään muistikuvia, että kukas tämä tyyppi nyt edes olikaan - heistä tosin on sitten kuvattukin vain virke tai pari. Vähän auttaisi, jos oudompien hahmojen kohdalla olisi edes kerrottu, missä kirjasarjan osassa he esiintyivät.


Tämä teki kirjan luvusta todella puuduttavaa, ja minulla oli koko ajan tunne, että minun varmaan pitäisi muistaa kaikki hahmot sarjasta. Mietin kanssa, että jonkinlainen hahmokartta olisi ollut kiva.
Muokannut 30.01.2014 07:52 Emelie

 • Aurelia hahmo
 • Aurelia
  Ratsumestari
  Tasolla 25
  72.00

30.04.2014 19:55 #16 :: Aurelia
Charlaine Harris
Charlaine Harris
Kylmäveristen klubi
Sookie -sarjan kolmas osa
Kirja on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2003
Ei mainintaa siitä milloin ensimmäinen suomennettu teos on julkaistu, vain, että tämä nimenomainen teos on julkaistu vuonna 2010
Gummerus kustannus oy
Sivuja 291

Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että, en kyllä ole ihan täysin varma tästä, asia pitää tarkistaa kun on aikaa, Harris taisi yhdessä kirjansa alussa sanoa, että hänellä on maailman paras työ. Olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä.

Kaikista tähän mennessä lukemistani, en tosiaankaan siis vielä läheskään kaikista maailmassa julkaistuista, vampyyrisarjoista Sookie -sarja on paras. Se puhuttelee juuri minua ja on juuri kuin minulle tehty mitä tulee näihin nykyajan vampyyrivitsauksiin.

Sookie -sarjalle ominaista on huumori, rakkaus, älykkyys, monipuolisuus, sujuvuus. Nämä ominaisuudet ainakin voisin mainita rehellisesti. Ja tämä on jännä juttu, vaikka en juuri pidä tästä meidän nykyajastamme, niin silti tarina on kaikinpuolin nykyaikaa ja silti minä pidän siitä. Ehkä se sitten on nykyaikaa parhaimmillaan. Kyllä joka ajasta jotain hyvää aina löytyy.

Mutta, toinen mielenkiintoinen asia, vaikka Sookie -sarja on nykyaikaa niin se kertoo myös menneestä ajasta, mutta nykyaikaisesti. Näin ollen Sookie -sarja on mielenkiintoinen sekoitus, joka on jännittävää luettavaa, hyvällä tavalla.

Mutta mennäänpä tähän kolmanteen osaan. Tarina alkaa kun Sookien miesystävävampyyri Bill antaa Sookielle jotain tärkeää säilytettäväksi. Sitten Bill katoaa. Päättäväisenä naisena Sookie päättää etsiä Billin, vaikka käy ilmi, että Bill on pettänyt Sookien. En ole tästä ihan varma, koska olin hieman hajamielinen henkilökohtaisista syistä kun luin tätä osaa tarinasta, luen seuraavalla kerralla tarkemmin. On muuten mielenkiintoista, jos Bill tosiaan petti Sookieta. Hänen hahmonsa ei ole ollenkaan pettäjätyyppiä. Ja tästä huomiosta tulee jotenkin ristiriitainen olo.

Avukseen etsintäreissulle Sookie saa Billin pomon vampyyri Ericin, jolla on vakaa missio kellistää Sookie. Toinen, ihan uusi hahmo sarjassa joka auttaa Sookieta on ihmissusi Alcide. Hänkin ihastuu Sookieen ja jossain määrin sekä Eric, että Alcide kiehtovat Sookieta, vaikka hän onkin vielä uskollinen Billille. Minulla on pieni aavistus, että ihmissusi Alcide esiintyy seuraavissakin tarinan osissa jossain määrin.

Seuraa tietysti kaikenlaisia mielenkiintoisia hankaluuksia ja vastoinkäymisiä, vampyyritarinoille tuttua väkivaltaisuutta ja romantiikan käänteitä ennen kuin tarina tulee loppuunsa ja Bill löytyy. Minä pidin todella ihan tarinan lopusta. Sookie on fiksu nainen kaikin puolin. Niin sitä pitää, Sookie.

Sookie -sarjan tähänastinen ääni taitaa olla jollain tapaa kovasti sarkastinen ja minusta se on hurmaavaa. Tarinan henki on rehellinen ja omanlaisensa välittämättä yhtään muiden mielipiteistä mikä on aina hyvä asia.

Annan tälle tarinalle ja koko tähän astiselle Sookie -sarjalle arvoasteikostani 8 pistettä, mikä on jo todella hyvä.
Muokannut 30.04.2014 21:32 Hiistu Syy: yhdistin aiempaan ketjuun

 • Niksu hahmo
 • Niksu
  Painajainen
  Tasolla 36
  51.93

06.06.2014 08:16 #17 :: Niksu
Charlaine Harris
Mielestäni tämä sarja meni todella vaisuksi ja tylsäksi loppua kohden. Sarja olisi saanut mielestäni päättyä Pahan Veren Valtakuntaan, joka oli viimeinen hyvä Sookie-kirja.

Minua ärsytti muissa osissa se, kuinka E:n ja S:n suhdetta käsiteltiin. Kirjailija ilmeisesti
Varoitus: Spoiler.


Sääli kyllä, sarja oli pitkään hyvä, mutta kenties se tosiaan vain jatkui liian pitkään. Lisäksi tässä sarjassa oli malliesimerkki yhdestä asiasta, jota vihaan eniten kirjoissa; se kun aika matelee ihan laittoman hitaasti. Kirjoja on 13 ja aikaa kuuluu varmaan vain jotain vähän yli vuosi tms. Sama ongelma on GRRM:n kirjoissa, joiden kipeästi tarvittu aikahyppy peruttiin jostain kumman syystä...

18.06.2014 00:19 #18 :: Q_Black
Charlaine Harris
Hiukan menetti tämä sarja makunsa loppua kohden. Tuntuu kuin kirjoihin vain olisi hätäisesti keksitty täytettä itse pääjuonen ympärille. Vähemmällä kirjamäärällä ja järkevällä juonella tästä ehkä olisi saanut ihan kelvollisen. En usko, että tulen lukemaan koskaan tätä uudelleen.

Kaikki kirjat on luettuna ja viimeisen lopulla...
Varoitus: Spoiler.

 • H@nn@ hahmo
 • H@nn@
  Kaartilainen
  Tasolla 18
  79.06

24.06.2014 13:15 #19 :: H@nn@
Charlaine Harris
Mä luin neljä ensimmäistä kirjaa ja sitten ne vain jäi kun tuli muuta luettavaa.. sen jälkeen rupesin sitten katsomaan itse sarjaa tähän asti kaikki 6 kautta ja joka jaksossa oli vähän että "WTF" fiilis o.O
Pitäisi lukea tietenkin kirjat loppuun. Mutta ei vaan nappais.

Q_Black kirjoitti: Kaikki kirjat on luettuna ja viimeisen lopulla...

Varoitus: Spoiler.


Äh, eikä?! Pieni itiö sisälläni olisi toivonut että Alciden ja Sookien jutusta olisi jotain kehkeytynyt.. Joe Manganiello on niin ihana :heart:
Muokannut 24.06.2014 13:16 H@nn@

 • StaCa hahmo
 • StaCa
  Ritari
  Tasolla 32
  51.12

26.06.2014 15:44 #20 :: StaCa
Charlaine Harris
Vielä olisi kaksi viimeistä lukematta. Toisiksi viimeinen on itseasiassa ollut jo hyllyssäkin odottamassa kuukausitolkulla, mutta jossain kahdeksannen kohdalla alkoi mennä maku. Aion kuitenkin lukea kaiken, ja hankkia hyllyynikin, kun edellisetkin siellä ovat :P

Valvojat: RinjaEmelie