David Mitchell

  • max hahmo Kirjoittaja
  • max
    Kapteeni
    Tasolla 46
    87.11

27.07.2014 18:41 #1 :: max
David Mitchell
David Mitchellillä voisi olla oma ketju. David Mitchell on englantilainen kirjailija, josta itselleni tulee vähän mieleen Haruki Murakami. Samanlaista spefielementtien ja korkeakirjallisuuden yhdistelyä löytyy molemmilta ja Murakami onkin yksi Mitchellin esikuvista, mikä näkyy etenkin hänen ensimmäisissä kirjoissaan.

Omat suosikkikirjani on Ghostwritten, joka on vähän Pilvikartaston esimuoto siinä miten pinnallisesti toisiin liittymättömät tapahtumat vaikuttavat toisiinsa, ja Black Swan Green, joka on melko perinteinen mutta itselleni aika samaistuttava puhevikaisen kasvutarina. Pilvikartastoa arvostan ehkä enemmän kuin varsinaisesti pidän siitä.

David Mitchellin kirjat:
Englanniksi: Ghostwritten, number9dream
Suomennettu: Pilvikartasto , Black Swan Green, Jacob de Zoetin tuhat syksyä
Pilvikartastosta on myös tehty leffa Tom Tywkerin ja Wachowski-sisarusten toimesta.

Syksyllä ilmestyy uusi kirja Bone Clocks, joka on taas vähän viime kirjoja spefipainotteisempi. Bone Clocks on ehdolla Booker-palkintoon ja toivottavasti sen myötä myös suomennetaan.. Jacob de Zoetin tuhat syksyä vaikutti tosi hyvältä historialliselta romaanilta sen mitä luin, mutta en silloin jaksanut sitä englanniksi loppuun, joten odotan innolla sen suomennosta myös (syyskuussa pitäisi tulla).
Muokannut 27.07.2014 18:48 max

27.07.2014 21:10 #2 :: Pisania
David Mitchell
Pari päivää sitten sain päähäni tsekata onko Mitchelliltä tullut/tulossa uutta matskua ja sain tietää The bone clocksista. Se kuulostaa älyttömän mielenkiintoiselta enkä millään malttaisi odottaa päästä käsksi siihen. Jos sitä ei tule kirjastoon niin varmasti ostan. Tai käytän loput lahjakortistani siihen.

max kirjoitti: Pilvikartastoa arvostan ehkä enemmän kuin varsinaisesti pidän siitä.

Samaistun. Kuulin Mitchellistä ekan kerran Sammakko-kustantamon uutislehdestä, jossa oli hehkuttava artikkeli tulevasta Pilvikartastosta. Kiinnostuin sen verran, että luin kirjastosta löytyneen Ghostwrittenin ja se olikin sitten yksi aikuisen elämäni yksi parhaista lukukokemuksista. Pilvikartastolle oli siis ladattu aikamoiset odotukset joita se ei sitten täysin lunastanut. Älyttömän hyvä kirja muuten, mutta se keskimmäisen, postapokalyptiseen maailmaan sijoittuvan luvun kieli ei napannut yhtään ja pilasi lukukokemusta jonkin verran.

Kaikki Mitchellin suomennetut ja suomentamattomat teokset olen siis lukenut ja niistä tykännyt. Kaipa Dave täytyy lukea lempikirjailijoideni joukkoon. On mukavaa, että hänen kirjansa ovat niin erilaisia aiheeltaan ja toteutustavaltaan, eivätkä noudata mitään hyväksi havaittua kaavaa. Mitchell myös julkaisee kirjoja sopivan harvakseltaan, joten voi (kai) luottaa siihen, että laatuun on panostettu.

Valvojat: RinjaEmelie