Nora Roberts

 • Nafisan hahmo Kirjoittaja
 • Nafisan
  Teknovelho
  Tasolla 46
  60.50

26.11.2014 17:27 #1 :: Nafisan
Nora Roberts

Nora Roberts: Varjojen ratsu

Gummerus 2014 - Risingin tietokannassa

Nora Roberts on tullut tunnetuksi keveiden rakkaus- ja viihderomaanien kirjoittajana. Varjojen ratsu on sitä itseään, eli Robertsin mainstream-kirjallisuutta höystettynä ripauksella noituutta. Kyseessä on O'Dwyerin serkut -trilogian avausosa, jolla on useampia selkeitä yhtymäkohtia kirjailijan joitakin vuosia sitten suomennettuun Kuuden piiri -trilogiaan. Suurimpana erotuksena sarjojen välillä lienee kuitenkin laadun heikkeneminen. Siinä missä Kuuden piiri onnistui menestyksekkäästi viihdyttämään lukijaa ja pitämään jännitystä yllä, on O'Dwyerin serkusten tie jo sarjan avausosassa varsin kliseinen, ennustettava ja puuduttavaa luettavaa.

Varjojen ratsun päähenkilönä seurataan Iona Sheehania, joka muuttaa Amerikasta takaisin alkukotiinsa, maagiseen Irlantiin. Iona on jättänyt taakseen niin kotinsa, vanhempansa kuin työnsä hevosten parissa, mutta Irlanti antaa naiselle parastaan. Muutamassa viikossa hän löytää uuden perheen, työn, unelmiensa hevosen ja elämänsä rakkauden. Mayon kreivikunnassa Iona tapaa kaksi serkkuaan ja saa kuulla sukunsa tarinan.

Lue lisää...
Muokannut 26.11.2014 17:30 Dyn

 • Nafisan hahmo Kirjoittaja
 • Nafisan
  Teknovelho
  Tasolla 46
  60.50

02.05.2021 14:27 #2 :: Nafisan
Nora Roberts

Nora Roberts Ihmeiden aika kansikuva

Nora Roberts on erittäin tuottelias bestseller-kirjailija. Heräämisen aika aloittaa Lohikäärmesydän-trilogian, joka yhdistää kirjailijalle tutulla lailla fantasiaa ja romantiikkaa. Teoksen on suomentanut Maija van de Pavert.

Teoksen päähenkilö on Breen Kelly. Teoksen alussa hän on kroonisesta rahapulasta kärsivä opettaja, joka inhoaa työtään ja haluaa piilottaa todellisen minänsä suojatakseen itseään. Menestyvä äiti väheksyy tytärtään, ja ainoa henkireikä on ystävä, jonka kanssa Breen jakaa myös asunnon.

Breen ei tiedä omasta menneisyydestään. Kun yllättävä tapahtuma muuttaa Breenin käsityksen itsestään ja tilanteestaan, kaikki muuttuu. Elämäänsä kypsynyt nainen ja pitkään padotuista toiveista kumpuavat päätökset johtavat päähenkilön täysin uuteen elämään. Jo takakansiteksti kertoo matkasta Irlantiin ja rinnakkaismaailmasta, johon Breen päätyy.

Breenin oma henkilöhistoria ja isän kaipuu näkyvät hänen ratkaisuissaan. Unissa Breen näkee vilahduksia menneistä ja tulevista tapahtumista, mutta vasta ajan kanssa kaikki koettu loksahtaa kohdalleen. Järkevä Breen on mielestäni henkilönä riittävän uskottava, koska ei ole täydellinen ja virheetön. Hän arvostaa lojaalia ystävyyttä, mikä onkin yksi teoksen kantava teema.

Robertsin teoksen fantasiamaailma on looginen ja kiinnostava, mutta kohtalaisen ennalta-arvattava. Hyvän ja pahan vastakkainasettelu ja taistelu maailman herruudesta, yksittäisten henkilöiden poikkeukselliset maagiset voimat, noidat, muodonmuuttajat, keijut ja yhteisön voima haasteiden äärellä tuntuvat tutuilta. Rakkauden herääminen ja vaikeat valinnat ovat väistämättömiä.

Koska Heräämisen aika aloittaa trilogian ja teoksessa on paljon henkilöhahmoja, tullaan näihin varmasti palaamaan jatkossa. Loitsut, amuletit, suojapiirit ja parantavat yrtit tulevat tarpeeseen tulevissa taisteluissa. Kahden maailman yhteensovittamisen ongelma rakentuu jo ensimmäisessä romaanissa. Luen Robertsin romaaneja viihtyäkseni, ja se onnistuikin mainiosti teoksen melkein viidensadan sivun äärellä.

- Mari Saavalainen (Kirjakko ruispellossa)

Gummerus 2021 - Risingin tietokannassa

Valvojat: RinjaEmelie