Anneli Kanto ja Terhi Rannela (Kuparisaari-sarja)

 • Nafisan hahmo Kirjoittaja
 • Nafisan
  Teknovelho
  Tasolla 45
  59.84

22.10.2011 17:29 #1 :: Nafisan
Anneli Kanto ja Terhi Rannela (Kuparisaari-sarja)

Anneli Kanto ja Terhi Rannela: Tähystäjäneito

Karisto 2011 - Risingin tietokannassa

Mielelläni en kirjoita negatiivista palautetta, mutta takakannen ylistävät sanat saivat minut suorastaan näkemään Sarmantian punaista: ”Kaksi suosittua kirjailijaa yhdistivät voimansa – tuloksena upea fantasiaromaani. Tähystäjäneito aloittaa uuden, jännittävän fantasiatrilogian, jossa seurataan nuoren Amayan kasvua tytöstä naiseksi valtapelien varjossa. Seikkailua, huumoria ja romantiikkaa yhdistelevän tarinan takaa löytyy kaksi nuortenkirjallisuuden huippunimeä – Tähystäjäneito on Anneli Kannon ja Terhi Rannelan onnistunut loikka fantasiamaailmaan.”

Kirja ei lumoa - lopussakaan, vaikka muutamissa blogiesittelyissä se on saanut vain hyvää palautetta. Edellä olevassa lainauksessa pahiten ristiriidassa kirjan sisällön kanssa ovat sanat ”suosittu”, ”upea”, ”jännittävä”, ”huumoria”, ”huippu” ja ”onnistunut”. Yleensä tällaisen ylistämisen takaa löytyy epäonnistunut kirja, jota koitetaan kovasti markkinoida. Tätä tukee myös lukukokemukseni: kirja tökki pitkin matkaa.

Lue lisää...
Muokannut 06.10.2013 23:47 Dyn

 • Nafisan hahmo Kirjoittaja
 • Nafisan
  Teknovelho
  Tasolla 45
  59.84

06.12.2012 16:53 #2 :: Nafisan
Anneli Kanto ja Terhi Rannela (Kuparisaari-sarja)

Anneli Kanto ja Terhi Rannela: Korkea puoliso

Karisto 2012 - Risingin tietokannassa

Viime vuonna ilmestynyt Tähystäjäneito aloitti Anneli Kannon ja Terhi Rannelan Kuparisaari-trilogian. Korkea puoliso jatkaa siitä, mihin edellinen osa jäi. Tämäkin kirja käsittelee politiikkaa, tasa-arvoa ja naiseutta muistuttaen siten vahvoista naisista fantasiaa kirjoittavan Anu Holopaisen Syysmaa-sarjaa.

Tähystäjäneidossa Khalkoksen päämiehelle naitettu ja sarmantialainen hovissa kasvanut Amaya, nyt Korkea puoliso, on raskaana. Khalkos on miesten johtama monarkia, mutta hallitsijaperheen vanhin poika, Suuri Isä Samuil on lapsenkaltainen eikä pysty itse tekemään päätöksiä. Vallan kahvaan päässyt Amaya yrittää kehittää Khalkosta kohti modernia yhteiskuntaa. Hän lisää sukupuolten tasa-arvoa, kieltää kaivoksen käytön pakkotyörangaistuksena ja kehittää maataloutta tuottavammaksi. Kansa rakastaa uutta hallitsijaansa, Amaya Suurta. Samuilin nuorempi veli Radko on juonitteleva kettu ja pyrkii äitinsä Lilyanan kanssa heittämään kapuloita punatukkaisen päähenkilön rattaisiin.

Lue lisää...

 • Nafisan hahmo Kirjoittaja
 • Nafisan
  Teknovelho
  Tasolla 45
  59.84

17.08.2013 19:52 #3 :: Nafisan
Anneli Kanto ja Terhi Rannela (Kuparisaari-sarja)

Anneli Kanto & Terhi Rannela: Kapinallinen

Karisto 2013 - Risingin tietokannassa

Tähystäjäneito aloitti kaksikon Kanto ja Rannela nuortentrilogian kaksi vuotta sitten. Vajaan vuoden päästä ilmestyi sarjan toinen osa, Korkea puoliso, ja nyt kesällä sarjan päättävä Kapinallinen. Ensimmäinen osa ei vielä saanut taivuteltua puolelleen, mutta sarja parani sitä mukaa, kun kirjailijat löysivät yhteisen äänen. Harvoin politiikka toimii näin hyvin nuortenkirjan keskeisenä teemana.

Päätösosaan on saatu keitettyä mukaan useita täysin arvaamattomia ja ihastuttavia juonenkäänteitä, jotka muuttavat koko aikaisemman tarinan. Tätä suomalaista trilogiaa oli ilo lukea pelkästään jo hyvin luodun maailman takia. Osa henkilöhahmoista on muita onnistuneempia, etenkin joihinkin sivuhahmoihin on mahdollista luoda hyvinkin vahvoja siteitä.

Lue lisää...

Valvojat: RinjaEmelie