Jennifer Egan

  • VMN hahmo Kirjoittaja
  • VMN
    Painajainen
    Tasolla 35
    53.61

26.05.2013 23:03 #1 :: VMN
Jennifer Egan

Jennifer Egan: Sydäntorni

Tammi 2013 - Risingin tietokannassa

Jennifer Egan löi itsensä kunnolla läpi uusimmalla kirjallaan Aika suuri hämäys, joka ilmestyi 2010 ja voitti ison liudan arvostettuja palkintoja, muun muassa Pulitzer-palkinnon. Aika suuri hämäys suomennettiin 2012. Nyt saadaan suomeksi Eganin toiseksi uusin teos Sydäntorni vuodelta 2006. Se kertoo paljon nähneestä ja tehneestä Dannystä, joka on suorittanut taktisen vetäytymisen Eurooppaan serkkunsa omistamaan linnaan.

Enempää ei ole syytä kertoa, sillä Sydäntorni on kuin malliesimerkki kirjasta, jossa takakantta ja mainoslauseita ei kannata lukea, jotta kirjasta saisi mahdollisimman paljon irti. Mainostus siitä, että kirja olisi ”goottilaisen kauhukertomuksen kaapuun kääriytynyt dekkari”, ei vastannut ainakaan omaa lukukokemustani. Goottilaista tunnelmaa toki on, mutta kauhu jää yhteen jännittävään kohtaukseen ja dekkariksi kirjan kutsuminen on suurta vähättelyä.

Jos Sydäntorniin suunnittelee tarttuvansa, on hyvä jättää takakannen synopsis lukematta. Kirja on mielenkiintoinen matka, jossa epätavalliset miljööt ja tapahtumat muodostavat kiehtovan tarinan. Kirja on parhaimmillaan, kun ei tee mitään oletuksia siitä, mitä Egan tulee tarjoilemaan. Vaikkei tarina ole suoraan scifiä tai fantasiaa, siinä on epätodellinen tunnelma, joka leijuu tarinan ympärillä ja näkyy toisinaan kohtauksissa. Epätodellinen avaa salakavalasti enemmän kuin antaa ymmärtää.

Lue lisää...
Muokannut 07.10.2013 18:09 Hiistu

Valvojat: RinjaEmelie