Ahmad Khalid Tawfiq: Utopia

  • VMN hahmo Kirjoittaja
  • VMN
    Painajainen
    Tasolla 35
    43.50

21.04.2013 22:34 #1 :: VMN
Ahmad Khalid Tawfiq: Utopia

Ahmad Khalid Tawfiq: Utopia

Like 2013 - Risingin tietokannassa

Utopia on erilainen kirja, sen huomaa heti silmään pistävästä ja erittäin komeasta kannesta. Toinen huomio on kirjailija: Ahmad Khalid Tawfiq. Siis kuka? Egyptiläinen kirjailija, kääntäjä ja lääketieteen professori, jota pidetään yhtenä arabimaailman merkittävimmistä kirjailijoista. Utopia on hänen ensimmäinen suomennoksensa. Jotain erilaista siis on luvassa.

Tawfiq kertoo tarinan Utopiasta, Egyptin lähitulevaisuuteen sijoittuvasta kaupungista, jonne rikkaat ja vaikutusvaltaiset vetäytyvät jättäen muun maan oman onnensa nojaan. Utopiassa elää nyt uusi sukupolvi, jonka elämä on kyllästetty kullalla ja rikkauksilla. Se ei kuitenkaan riitä elämään turtuneille nuorille: huumeet, seksi, kuluttaminen, mikään ei enää tunnu missään. Nuorten elämä on pelkkää tylsyyden tappamista, ja siksi he etsivät äärimmäisiä keinoja viihdyttääkseen itseään.

Scifielementtejä teoksessa ei ole juuri lainkaan, vain muutamat lähitulevaisuuden visiot värittävät Tawfiqin Utopiaa. Nämäkin elementit ovat lähinnä taustatekijöitä, jotka luovat pohjaa juonelle.

Lue lisää...
Muokannut 09.10.2013 16:33 Hiistu

Valvojat: RinjaEmelie