Stephen King: Kuvun alla
Tammi 2011 - Risingin tietokannassaStephen King on yksi menestyneimmistä nykypäivän kirjailijoista. Hän on tuottanut tähän mennessä seitsemänkymmentä kirjaa, mikäli mukaan lasketaan novellikokoelmat ja Richard Bachman -salanimellä kirjoitetut seitsemän kirjaa. Hänen kirjojaan on myyty 350 miljoonaa kappaletta ja hänen kirjoistaan monet ovat päätyneet myös valkokankaalle.
Kuvun alla (alkup. Under the Dome) on Stephen Kingin kolmas yritys kirjoittaa romaani kaupungista salaperäisen kuvun alla. Kaksi aikaisempaa, The Cannibals ja aikaisempi samanniminen Under the Dome, olivat kaksi varsin erilaista lähestymistä samaan ideaan.
Kirjan kysymys pohjimmiltaan on, miten ihmiset käyttäytyvät kun heidät eristetään maailmasta selittämättömällä tavalla. Kuvun alla kertoo pikkukaupungista, jonka päälle ilmestyy läpinäkyvä ja läpäisemätön kupu.
Stephen King: Pimeä yö, tähdetön taivas
Tammi 2012 - Risingin tietokannassaKaikkien aikojen menestyneimmän kauhukirjailijan Stephen Kingin kirjan ilmestyminen on varmaakin varmempi merkki siitä, että syksyn pimeys on korvaamassa kesän valoisuuden. Vuosituhannen alussa King pohti kirjoittamisen lopettamista, koska tunsi sanoneensa kaiken, mitä hänellä oli sanottavanaan. King tuntuu kuitenkin löytäneen tämän jälkeen uudestaan kipinän kirjoittamiseen, sillä hän on tuottanut ulos kirjan toisensa jälkeen hyvällä tahdilla.
Edellisvuoden massiivisesta Kuvun alla -kirjasta King siirtyy nyt vaihteeksi lyhyempään ilmaisuun. Pimeä yö, tähdetön taivas sisältää neljä pienoisromaania: 1922, Iso kuski, Kahden kauppa ja Onnistunut avioliitto. Kirja sai Bram Stoker -palkinnon parhaasta kokoelmateoksesta ja oli myös British Fantasy -ehdokas.
Stephen King: 22.11.63
Tammi 2013 - Risingin tietokannassaKauhun mestari Stephen King on kirjoittanut jälleen yhden tiiliskiven. Useita palkintoehdokkuuksia ja kehuja saanut 22.11.63 kertoo äidinkielenopettaja Jake Eppingistä, joka löytää pikaruokalan varastosta portin vuoteen 1958. Sinne hän päättää jäädä aina vuoteen 1963 asti estääkseen Lee Harvey Oswaldia tappamasta John F. Kennedyä.
Lähtökohdiltaan kirja kuulostaa erinomaiselta: on mielenkiintoista myös nähdä, mitä King saa irti aikamatkustuksesta. Yli 850 sivun pituinen kirja on tosin uhkaava näky, ja vaati lukijalta rohkeutta käydä sen kimppuun. Kirjalla on monia eri vaiheita, ja toisinaan se tuntuu olevan jopa monta eri kirjaa. Osittain Looper -tyylistä aikamatkustusta, osittain vaihtoehtoishistoriaa, aimo annos draamaa ja romantiikkaa, siellä täällä kutkuttavaa jännitystä ja hyppysellinen aivot ympäri kääntävää yliluonnollisuutta. Nämä eri vaiheet kestävät toisinaan niin kauan, että aiemmat juonet ja motiivit ja oletetut tulevat alkavat jo unohtua. Silti King onnistuu sitomaan narut näppärästi yhteen, vaikka varsinkin pitkä keskiosa tuntuu olevan pelkkää täytettä. Aikamatkustus jää enemmän juonen keinoksi sen sijaan, että nousisi pääasiaksi.
Tosiaan mukava tahti ja oikein uutinenkin aiheesta. On ilmeisesti sen verran ison bisneksen kirjoja, että kustantaja tahtoo varmistaa lukijoiden pysyvän suomennosten kuluttajina. Hyvä niin.Noora kirjoitti: Kylläpä näitä Kingin suomennoksia tulee nopeaan tahtiin nykyään.
Noora kirjoitti: Muuten onko tästä tarkotus tulla pelkkä Hohdon jatko osalle omistettu ketju eli onko tulossa tämän lisäksi yleinen King ketju myös jossain vaiheessa?
Noora kirjoitti: Tällä hetkellä itselläni on Se ja Tukikohta seuraavana lukulistassa. Molemmat olen joskus aloittanut,mutta loppuunasti ei ole jostain syystä niitä tullut luettua,vaikka ei ne huonoja kirjoja mielestäni olleet.
Mutta kiitos Tuulenavaimen tällä hetkellä on menossa Mustan Tornin uudestaan läpiluku projekti. Olen kyllä vieläkin Revolverimiehessä,mutta kyllä tää edistyy vähitellen. Aikoinaan,kun,luin koko sarjan lävitse niin pidin erityisen paljon neljästä ekasta osasta joista Joutomaa ja Velho olivat suuria suosikkejani,mutta Velhon jälkeen jokin muuttui sarjassa ja eikä ne kolme vikaa osaa päässeet lähellekkään ensimmäisten osien tunnelmaa. Mutta olihan niilläkin omat hyvät hetkensä,vaikka kaikkia ratkaisuja en hyväksynytkään. Mutta kokonaisuutena jäi sarjasta hyvä maku suuhun toivottavasti uusintaluku ei pilaa sitä fiilistä osoittamalla että aika on kullannut muistot.
Noora kirjoitti: Aikoinaan,kun,luin koko sarjan lävitse niin pidin erityisen paljon neljästä ekasta osasta joista Joutomaa ja Velho olivat suuria suosikkejani,mutta Velhon jälkeen jokin muuttui sarjassa ja eikä ne kolme vikaa osaa päässeet lähellekkään ensimmäisten osien tunnelmaa.
Pate64 kirjoitti: Olen samaa mieltä että pitkän tauon jälkeen kirjoitetut osat 5-7 ei saavuta aiempien osien lentoa.
Noora kirjoitti: Muuten eroaako alkuperäinen Revolverimiehen suomennos jotenkin Tammen versiosta,kun Tammen versiossa olevasta esipuheesta ymmärsin,että Kingi olisi siihen versioon mihin se suomennos perustuu niin lisännyt jotain juttuja mitä ei ollut ennenmukana eli onko asia näin vai olenko ymmärtänyt esipuheen väärin vaan.