David Safier

 • Rinja hahmo Kirjoittaja
 • Rinja
  Aavevelho
  Tasolla 49
  66.97

16.10.2011 14:03 #1 :: Rinja
David Safier

 David Safier: Huono karma

Bazar 2011 - Risingin tietokannassa

Bazar Kustannus on totisesti käyttänyt kaikki niksit luodakseen Huonolle karmalle (Mieses Karma, 2007) niin myyvän lookin kuin ikinä kykenee. Jos kannen söpöt eläimet ja juonen parhaat yksityiskohdat paljastava takakansiteksti eivät vielä saa lukijaa tekemään ostopäätöstä, löytyy kansipaperista myyntilukuja, bestsellerlistaviikkoja, käännösoikeusmääriä, arvosteluista lainattuja ylisanoja seitselmältä eri lehtijulkaisulta (kolmesta eri maasta!) ja maininta kirjailijan voittamasta käsikirjoittaja-Emmystä. ”Huono karma on saanut Euroopan tikahtumaan nauruun” - voiko enää enempää odotuksia kirjankansien painolastiksi kasata?

Tarina pääseekin heti ensimmäisestä lauseesta lähtien suoraan asiaan: päähenkilön kuolinpäivään. Kim Lange on tv-juontaja, jonka ura on edennyt nousukiidossa ylöspäin ja avioliitto yhtä lujaa alaspäin. Molemmat näyttävät saavuttavan aallonhuippunsa, kun hän jättää tyttärensä syntymäpäivät väliin pokatakseen Saksan merkittävimmän tv-alan palkinnon ja päätyy lopulta kanssakisaajansa vuoteeseen. Tämän kaiken seuraamuksiakaan ei tarvitse pitkään pohtia, sillä vielä samalle iltaa Kim kuolee liki groteskilla tavalla saadessaan venäläisestä avaruusasemasta pudonneen lavuaarin päähänsä.

Lue lisää...
Muokannut 06.10.2013 23:55 Dyn

 • Rinja hahmo Kirjoittaja
 • Rinja
  Aavevelho
  Tasolla 49
  66.97

02.02.2013 16:12 #2 :: Rinja
Arvostelu: David Safier: Happy Family

 David Safier: Happy Family

Bazar 2012 - Risingin tietokannassa

Bazar Kustannus näyttää luottavan David Safierin huumorifantasiaan, sillä Happy Family on jo toinen tältä saksalaiselta tv-käsikirjoittajalta käännetty romaani. Happy Familyä ja syksyllä 2011 suomeksi ilmestynyttä Huonoa karmaa (tutustu arvosteluuni) yhdistää se, että päähenkilöt kokevat aikamoisia muodonmuutoksia. Nähtävästi aihepiiri puhuttelee Safierin mielikuvitusta ja huumorisuonta.

Happy Familyn
pääosassa on varsin unhappy family, jonka jokainen jäsen on vähän hukassa. Epätoivoinen äiti yrittää elvyttää perhesuhteita raahaamalla koko poppoon hirviökostuumeissa Stephenie Meyerin kirjan julkaisutilaisuuteen, missä asiat eivät tietenkään mene suunnitelmien mukaan. Kaiken kurjuuden huipuksi paluumatkalla perheen tielle osuu eräs varsin kuuluisa noita, joka taikoo heidät naamiopukujensa mukaisiksi otuksiksi: vampyyriksi, ihmissudeksi, muumioksi ja Frankensteinin hirviöksi.

Lue lisää...

Valvojat: RinjaEmelie