×

Kysely: kovakantinen, pokkari vai e-kirja?

kovakantinen
1 1.3%
muu (mikä?!)
1 1.3%
Äänestäjiä yhteensä: 79
Sinun täytyy olla kirjautuneena, jotta voit osallistua tähän kyselyyn.
  • Jussi hahmo
  • Jussi
    Arkkivelho
    Tasolla 62
    83.55

12.09.2017 02:01 #41 :: Jussi
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?

Jussi kirjoitti: Toistaiseksi minulla on jäänyt ainoastaan yksi kirja lukematta/hankkimatta siksi, että se on saatavilla vain sähköisessä muodossa: Mark Lawrencen novellikokoelma Road Brothers. Kirjailija julkaisi sen omakustanteena, ja voi hyvin kysyä, olisiko kirja ilmestynyt ollenkaan perinteisen kustantamisen kautta.

Täytyy mainita se, että Road Brothers ilmestyy myös perinteisen kustantamisen kautta, ja vielä reilusti laajennettuna laitoksena. Britannian HarperVoyager julkaisee teoksen kovakantisena marraskuun alussa, eikä hinta ole paha. Nidottu painos on varmasti tulossa myöhemmin. Lawrencen mukaan uusittu kokoelma on kaksi kertaa pidempi kuin omakustanteena e-kirjana ilmestynyt. Mukana on nyt myös tarina The Red Queen's War -trilogian päähenkilöstä Jalanista.
Muokannut 12.09.2017 02:02 Jussi

12.09.2017 11:16 #42 :: Mr Funk
Kovakantinen ehdottomasti.
Pokkareita sitten suosin reissuilla.

• Makis hahmo
  • Makis
    Mekaanikko
    Tasolla 12
    57.35
02.10.2017 12:00 #43 :: Makis
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?
Ensipainoksista ja kovakantisista puheenollen: osaako joku sanoa, julkaistiinko WSOY:n ja Kirjayhtymän scifisarjojen alkupään kirjat vain pehmytkantisena? Noita kun näkee huuto.netissä myynnissä aika ajoin. Esimerkiksi vaikka 2001:n ensimmäinen painos.

• Thialfi hahmo
  • Thialfi
    Arkkivelho
    Tasolla 57
    95.35

02.10.2017 21:07 #44 :: Thialfi
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?
Ei, osasta julkaistiin pehmeäkantinen 2. painos ja yleisyyden vuoksi niitä voi nähdä usein myynnissä.

• Makis hahmo
  • Makis
    Mekaanikko
    Tasolla 12
    57.35
03.10.2017 09:53 #45 :: Makis
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?
Eli pitää varautua maksamaan niistä melko hilpeitä hintoja. Teräsluolia on näkynyt kovakantisena ja hyväkuntoisten hinnat näyttää olevan satasesta ylöspäin...

06.10.2017 23:16 #46 :: Saraneth
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?
Täytyy vastata että pokkarit, sillä ei kauheasti ole nykyisellä budjetilla varaa ostella kaikkia haluamani kirjoja kovakantisina. Pokkareissa on etuna kanssa se, että ne vievät yleensä vähemmän tilaa kirjahyllyssä. E-kirjat tosin vievät vielä vähemmän tilaa, mutta jotenkin niiden lukeminen ei vaan ole samaa kun se että nappaisi käteen ihan painetun kirjan.

• Nylkky hahmo
  • Nylkky
    Linnanherra
    Tasolla 45
    11.60

25.10.2017 21:46 #47 :: Nylkky
Hei!

Osaatteko suositella hyvää lukulaitetta e-kirjoille? Tuli itselle iso haaste eteen joten sellasta nyt etsimässä.

Minä kovakantiste ystävä otin sit haasteen vastaan ystävältäni. Hänen e-kirja kokoelman lukeminen. Tässä on siis edessä 10 000 e-kirjan luku edessä jos hän lukee minun kirjahyllyni ( 1532 kirjaa).

Ehdotukset hyvästä laitteesta auttaisi projektiani suuresti koska tietokoneelta lukeminen tulisi olemaan elämäni suurimpia haasteita.

25.10.2017 21:55 #48 :: Salmikki
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?
Kindle. Ihan se peruskindle riittää. Kotiutin omani viitisen vuotta sitten sen suuremmin vaihtoehtoja puntaroimatta, mutta äskettäin eräs eri-kriittinen kaveri osti uuden peruskindlen, ja hehkutti sitä suuresti. Väsyttämätön valaistus, kevyt, helppo jne. ^_^

26.10.2017 16:31 #49 :: kreivitär Kirjattaren tuomio
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?
Fyysinen kirja pitää olla, eli ei mitään E/äänikirja hömpötystä. Kirjan pitää olla KIRJA ja mieluiten kovakantinen kansipapereilla (luen ilman kansipaperia, jolloin kirjat säilyvät kuin uusina). Pehmeäkantiset ovat ok ja ostankin niitä kun halvalla kohdalle osuu. Kirjaahan luetaan itse kirjan takia eli kova- vai pehmeäkantinen - sillä ei loppupeleissä ole väliä. Kohtelen myös kirjojani niin hellävaraisesti että pokkarinikin näyttävät kuin uusilta (jopa selkä ilman ryppyjä) eli senkään puolesta formaatilla ei ole väliä. Mutta E-kirjoja vastustan syvästi ja äänikirja ei mieletäni edes ole KIRJA.

27.10.2017 00:42 #50 :: KiLLPaTRiCK
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?
Taisit ymmärtää koko jutun väärin.
Mutta lähinnä kiinnostaa tuon 10 000 e-kirjan lukeminen. Jos lukee kirjan päivässä, menee tuohon noin 30 vuotta...

• Xhex hahmo
  • Xhex
    Kaartilainen
    Tasolla 16
    22.52

27.10.2017 06:14 #51 :: Xhex
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?
Pokkari. Kovakantiset kirjat painavia, etenkin paksut kirjat. Niska ja hartiat menee ihan jumiin kun yrittää lukea paksua kovakantista kirjaa.

• Nylkky hahmo
  • Nylkky
    Linnanherra
    Tasolla 45
    11.60

27.10.2017 09:40 #52 :: Nylkky
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?

KiLLPaTRiCK kirjoitti: Taisit ymmärtää koko jutun väärin.

En ymmärtänyt. Tuossa 10 000 kirjan kokoelmassa on sarjakuvia/lyhyitä satuja/ näytelmä tekstejä jotka ovat nopeata luettavaa.

13.02.2019 14:15 #53 :: duiduli
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?
Kovakantiset kirjat mielyytävämpiä lukea. Max 500 sivua sen jälkeen menee hankalaksi lukea. Pokkarit ok. E- kirjoja en lue ollenkaan. (vaikka pitäisi.. kaipa se on tulevaisuutta) Äänikirjat kiinnostaa erityisesti englannin kielellä, pitäisi ehtiä/viitsiä testata sellaista. En ole lukenut englanniksi yhtään kirjaa, mutta Äänikirjana voisi onnistua.

• kyty hahmo
  • kyty
    Senesalkki
    Tasolla 43
    57.92

18.02.2019 12:11 #54 :: kyty
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?
Eihän e-kirjoja ole toki "pidä" lukea, vaikka se kuinka olisi tulevaisuutta... enkä edes usko, että on. Ainakaan pelkästään. Toistaiseksi monilla on tarve omistaa fyysinen kappale. Tosin itse olen vielä niitä sukupolvia, joiden mielestä kotiin kuuluu viihtyvyyden vuoksi kirjahylly, vaikka se painaisikin muutossa. Fyysisellä kirjalla on kuitenkin monia hyviä puolia verrattuna digiversioon, ja toisin päinkin tietenkin. Siksi itselläkin on usein digikirja puhelimessa, koska se on helppo ja kevyt kaivaa esiin missä tahansa. Samalla on aina kesken fyysinen kirja.

26.02.2019 16:08 #55 :: duiduli
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?
Paperittomuushan on jo nykyaikaa ja uskoisin, että painettujen kirjojen myynti on jo vähentynyt . Kun on mahdollisuus lukea kirja kännykästä tai tabletista.

26.02.2019 20:19 #56 :: Onnimanni
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?
Luen yleensä kirjat kovakantisina, koska niiden teksti on yksinkertaisesti isompaa kuin pokkareissa. Toisaalta jos pehmeäkantinen kirja on kovakantisen kokoluokkaa niin silloin ainoastaan hinta ratkaisee.

• TP hahmo
  • TP
    Soturi
    Tasolla 21
    45.03

20.04.2019 10:46 #57 :: TP
kovakantinen, pokkari vai e-kirja?
Nykyään plussaa paksummissa pokkareissa olevasta irtonaisesta selästä. Helpottaa pokkareiden lukemista paljon eikä kirjaa pidä enää niin voimalla vetää auki jotta teksin näkisi sivun sisälaidastakin ja kirjan selkäkin säilyy hyvän näköisenä eikä rypisty.
Muokannut 20.04.2019 10:46 TP

Valvojat: RinjaEmelie