Gillian Anderson ja Jeff Rovin: Liekkien näkijät (ja jatko)

 • Athicus hahmo Kirjoittaja
 • Athicus
  Epäkuollut
  Tasolla 25
  57.18
08.07.2015 15:14 #1 :: Athicus
Gillian Anderson ja Jeff Rovin: Liekkien näkijät (ja jatko)

Gillian Anderson ja Jeff Rovin: Liekkien näkijät

Like 2015 - Risingin tietokannassa

Näyttelijä Gillian Anderson on varmasti jäänyt ikuisesti spefiyleisön mieleen Salaisten kansioiden Dana Scullyn roolista. Sen jälkeen hän on näytellyt lukuisia isompia ja pienempiä rooleja elokuvissa ja TV-sarjoissa. Nyt hän on kunnostautunut myös kirjailijana amerikkalaisen scifikentän monitoimimiehen, Jeff Rovinin, kanssa. Rovin on kokenut kirjoittaja ja hänen tuotannostaan löytyy kirjoja niin videopeleistä kuin Tom Clancyn Op Centre -sarjaakin.

Liekkien näkijät alkaa teknotrillereille tyypillisellä kohtauksella, jossa Atlantin kätköistä löytyy outoa merkkiä kantava kivenpalanen. Kivi kuitenkin vaihtaa nopeasti omistajaa ja tarina siirtyy New Yorkiin, jossa intialaisdiplomaatti yrittää sovitella kohti ydinuhkaa eskaloituvaa Kashmirin kriisiä. Epäonnistuneen ja juonen kannalta tarpeettoman murhayrityksen jälkeen diplomaatin tytär saa erikoisen sairauskohtauksen, ja hätiin kutsutaan lastenlääkäri ja monilla kriisialueilla kannuksensa ansainnut Caitlin O’Hara. Caitlin ei usko perheen henkilääkärin diagnoosiin sairaskohtauksen syistä, vaan tajuaa, että taustalla on jotakin stressiperäistä oireyhtymää oudompaa.

Lue lisää...
Muokannut 08.07.2015 15:22 Dyn

08.07.2015 16:28 #2 :: Reta Anna Maria
Gillian Anderson ja Jeff Rovin: Liekkien näkijät (ja jatko)
Itsekin pohdin tätä kirjaa lukiessani sitä, miksi juuri tämä on suomennettu eikä jotain paljon parempaa genrensä edustajaa. No, tässä arvostelussahan se jo tuli ilmi: myyvän nimen takia.

Positiivisena voidaan pitää sitä, että kirja on nopealukuinen ja juoni etenee ainakin sillä tavalla, että aina tapahtuu edes jotain. Se, ovatko tapahtumat kiinnostavia, onkin sitten toinen juttu. Yleisesti ottaen kirja oli mielestäni melko huono enkä olisi edes lukenut sitä, ellei se olisi valikoitunut lukupiirimme kirjaksi.

 • Freyr hahmo
 • Freyr
  Aseenkantaja
  Tasolla 11
  77.37
10.07.2015 13:16 #3 :: Freyr
Gillian Anderson ja Jeff Rovin: Liekkien näkijät (ja jatko)
Itse otin tämän luettavaksi alunperin kahdesta syystä: genre ja Gillian Anderson. Jo artikkelissa mainittu new age huuruilu oli kuitenkin niin luontaantyöntävää, että kirja jäi kesken jo varsin alkutekijöissään.

Valvojat: RinjaEmelie