Blake Crouch (mm. Wayward Pines -sarja)

 • Athicus hahmo Kirjoittaja
 • Athicus
  Epäkuollut
  Tasolla 25
  57.18
07.09.2015 19:11 #1 :: Athicus
Blake Crouch (mm. Wayward Pines -sarja)

Blake Crouch: Wayward Pines: Ei pakotietä

Tammi 2015 - Risingin tietokannassa

Blake Crouch on yksi amerikkalaisen verkkokirjakauppa Amazonin synnyttämistä menestyjistä. Saatuaan tarpeekseen kustantajista Crouch päätti julkaista esikoiskirjansa sähkökirjana Amazonin kindle-käyttäjille. Päätös osoittautui oikeaksi ja nyt miehen nimen alta löytyy Amazonista toistakymmentä kirjaa sekä lukuisia novelleja ja yhteistyöprojekteja. Miehen viimeisin tuotos on Wayward Pines, joka on ensimmäinen osa trilogiaa ja siitä tehty televisiosarja pyörii tällä hetkellä Suomessakin.

Salaisen palvelun agentti Ethan Burken päivä alkaa kuten monen muunkin toimintasankarin. Hän makaa oudossa paikassa ruhjottuna ja muistissakin on miehenmentäviä aukkoja. Päivä ei jatku sen paremmissa merkeissä ja lopulta Burke päätyykin Wayward Pines -nimisen pikkukaupungin sairaalaan vuodeosastolle. Sairaala vain vaikuttaa yhtä epätodelliselta kuin sitä ympäröivä omakotitaloidyllikin: kaupunkia hallitsevaa sheriffiä ei saa millään kiinni eikä kukaan ole halukas auttamaan Burkea tämän ahdingossa. Muutaman väärinkäsityksen ja lyhyen pakoretken päätteeksi Burke löytääkin itsensä uudelleen sairaalan vuodeosastolta. Tällä kertaa hoitohenkilökunta ei vain ole yhtä ystävällistä. Wayward Pinesissä on siis jotakin pahasti pielessä.

Lue lisää...
Muokannut 07.09.2015 19:13 Dyn

 • Emelie hahmo
 • Emelie
  Verivelho
  Tasolla 57
  98.11

25.12.2016 20:59 #2 :: Emelie
Blake Crouch (mm. Wayward Pines -sarja)
Luin tässä syksyn aikana Wayward Pines -trilogian, ja se oli aika epätasalaatuinen. Ensimmäinen osa oli ihan menettelevä intro-osa, jossa myös kivasti leikittiin ajalla ja jonka loppu avasi koko tarinaa ihan eri tavalla kuin odotin. Potentiaalia oli ja pidinkin toisesta osasta enemmän. Homma tuntui siinä etenevän jonnekin ja paikoitellen jopa innostuin, että nyt päästään käsiksi johonkin kiinnostavaan. Toinen osa loppui cliffhangeriin, josta pidin aika paljon, mutta kolmas osa olikin sitten pettymys. Se jahkasi ja jahkasi saman asian parissa, tarina oli hyvin suoraviivainen ja stereotyyppinen. Jäi vähän olo, että siinä ei tapahtunut mitään, mitä ei olisi voinut tiivistää vaikka sataan sivuun. Nyt oli väkipakolla tehty trilogia, vaikka sarja olisi toiminut paljon paremmin kahtena kirjana.

Hahmotkaan eivät paljoa tarinalle antaneet. Ethan Burke päähahmoagenttina oli perushyvä hahmo, sellainen sympaattinen, jonka menoa jaksaa hämmästellä. Hänellä oli kiinnostava tausta, mutta taustaksi se kyllä sitten jäi. Hahmo muuttui ekan osan jälkeen aika pahviseksi, ihan samanlaiseksi kuin mitä ne muutkin hahmot olivat. En ymmärrä myöskään Theresaa hahmona, mikä sinä naisessa oli muka niin kiehtovaa ja hienoa? Parisuhdedraama oli väkinäistä jo ensimmäisessä osassa, miksi sitä piti venyttää koko sarjan mitalle?

Joo, en pitänyt sarjasta kokonaisuutena.

Valvojat: RinjaEmelie