Rick Riordan (mm. Percy Jackson -sarja)

 • Rinja hahmo Kirjoittaja
 • Rinja
  Aavevelho
  Tasolla 49
  66.17

27.09.2011 00:14 #1 :: Rinja
Rick Riordan (mm. Percy Jackson -sarja)

Rick Riordan: Eksynyt sankari

Otava 2011 - Risingin tietokannassa

Kun Rick Riordanin Percy Jackson -sarjan ensimmäinen osa Salamavaras ilmestyi suomeksi vuonna 2008, kirjoitin siitä muutaman vapaan sanasen Risingin tietokantaan. Lainaan kyseisen pienen arvosteluni pohjustuksen vuoksi kokonaisuudessaan tähän:

”Olin näkevinäni taannoin, että tätä kirjaa/sarjaa uskallettiin verrata Pottereihin jossain. Lähdenpä siitä liikkeelle.
Kirjan perusidea on sinällään aivan loistavasti oivallettu ja hamuilee jo Pottereiden tasoa siinä suhteessa. Suuri ja mahtava Länsi on vain maantieteellisesti lähtöisin Kreikasta jumalineen - kun painopiste siirtyi Roomaan sen jälkeen, jumalatkin siirtyivät loogisesti sinne. Sitten Keski-Eurooppaan & Englantiin, ja lopulta, minnekäs muualle kuin Amerikkaan. Kreikkalaisten (tai tässä tapauksessa 'kreikkalaisten') jumalien luonne toki tiedetään, eikä siis kannata enää ihmetellä USAnkaan ominai-/tuisuuksia, jeh?

Lue lisää...
Muokannut 08.01.2017 17:45 Dyn

 • Rinja hahmo Kirjoittaja
 • Rinja
  Aavevelho
  Tasolla 49
  66.17

17.08.2012 11:59 #2 :: Rinja
Rick Riordan (mm. Percy Jackson -sarja)

Rick Riordan: Merenjumalan poika

Otava 2012 - Risingin tietokannassa

Rick Riordanin viisiosainen Olympoksen sankarit -sarja, joka on itsenäisehköä jatkoa niin ikään viisiosaiselle Percy Jackson -sarjalle, on ehtinyt toiseen osaansa.

Merenjumalan pojan alussa kohtaamme taas itse Percy Jacksonin, joka oli edellisessä osassa kadoksissa. Itse asiassa hän on kirjan alussa yhä kadoksissa, jopa itseltään, sillä hän on menettänyt muistinsa. Kaksi käärmehiuksista ja kummallisen kuolematonta naista onnistuu kuitenkin jollain konstilla pysyttelemään Percyn kannoilla tämän paetessa halki Yhdysvaltojen. Viimein hän löytää tiensä paikkaan, jonka vaistoaa määränpääkseen - mutta mikä Percyn ja hänen muistinmenetyksensä merkitys oikeastaan onkaan erään korkeamman tahon suuressa suunnitelmassa? Tähän suunnitelmaan kuuluvat myös Percyn kohtaamat uudet ystävät, Frank ja Hazel, joilla on omiakin salaisuuksia.

Lue lisää...

Valvojat: RinjaEmelie