Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Johanna Sinisalo

  • Dyn hahmo
Dyn
Arkkivelho
Taso: 66
  • Viestejä: 4083
Dyn loi aiheen: Johanna Sinisalo
28.10.2011 12:15 #1

Johanna Sinisalo: Enkelten verta

Teos 2011 - Risingin tietokannassa

Johanna Sinisalon romaani- ja varsinkin novellituotanto vilisee outoja, pelottavia, salamyhkäisiä ja jopa vähän salakähmäisiä aiheita. Enkelten verta on tähän mennessä lukemistani Sinisalon teksteistä ehdottomasti pelottavin: pimeä romaani, jossa kuolema on aivan olan takana, mutta ei oikeastaan koskaan kuitenkaan näytä todellisia kasvojaan.

Sinisalolle tyypilliseen tapaan kirjan spekulatiiviset elementit kehittyvät vähitellen ja sulautuvat osaksi täysin luonnollista arkimaailmaa: mehiläisten katoaminen aiheuttaa pidemmällä tähtäimellä ruokakatastrofin, hautausurakoitsijalla on ongelmia kuoleman käsittelyn kanssa, ja korkeimpana jumaläänenä nuori ympäristöaktivisti saarnaa mehiläisistä kuin Herran enkeleistä.

Lue lisää...


This is hard, but that's how I wanted it.

Viimeksi muokattu: 06.10.2013 23:57 : Dyn.

  • Dragan hahmo
Dragan
Riivaaja
Taso: 40
  • Viestejä: 222
Dragan vastasi aiheeseen: Arvostelu: Johanna Sinisalo: Salattuja voimia
15.08.2012 23:04 #2

Johanna Sinisalo: Salattuja voimia - Opas valoisille ja pimeille poluille

Teos 2012 - Risingin tietokannassa

Johanna Sinisalon uusin teos on pienoisromaanin, puolen tusinaa lyhyttä tarinaa ja vaellusvinkkejä sisältävä kokoelma. Minulle Sinisalon kirjat ovat aina valtavirtaa: spefi on monesti toki läsnä, mutta se ei ole huomion keskipisteenä. Sinisalon kirjojen tarinat ovat usein matkoja, joko kuvainnollisesti - ihmisen ymmärryksestä suhteestaan peikkoon (Ennen päivänlaskua ei voi) - tai sitten kirjaimellisesti - pariskunnan patikkamatka läpi Uuden-Seelannin vaativan maaston lävitse (Linnunaivot).

Linnunaivojen tapaan Salattuja voimia-kirjan teemana on patikointi ja ihmisen suhde ympäröivään luontoon. Kirjan nimeä kantavan pienoisromaanin esiversio on ilmestynyt aikaisemmin jatkokertomuksena Anna-lehdessä vuonna 2010.

Lue lisää...  • max hahmo
max
Kapteeni
Taso: 46
  • Viestejä: 627
max vastasi aiheeseen: Arvostelu: Johanna Sinisalo: Salattuja voimia
03.02.2016 19:58 #3


Paikalla 40 vierailijaa
Uusin jäsen: Antero Stenhammar
Jäseniä yhteensä: 8768