Matti Jalasvuori: Virus

  • Zhaman hahmo Kirjoittaja
  • Zhaman
    Mekaanikko
    Tasolla 12
    13.62
27.09.2015 12:29 #1 :: Zhaman
Virus
Hei arvon Risingshadow,

Haluaisin hieman mainostaa juuri julkaistua kirjaani myös näillä vanhoilla "kotikonnuilla" (toimin Risingshadowin moderaattorina aikanaan monen monta vuotta ja iso osa vanhoista parroista on tuttuja myös tuolla "oikeassa elämässä").
Alla virallinen tiedoteteksti. Kirjassa käsitellään ihmiskunnan tulevaisuutta, tekoälyjä, Marsin asuttamista, maailmankaikkeuden hienosäätämistä ja muita vastaavia teemoja, jotka saattavat kiinnostaa tieteiskirjallisuudesta pitäviä. Kirjaa saa netistä ja kirjakaupoista. Sopii lahjaksi myös isäpapalle isänpäivänä tai siskolle jouluna :wink:
Virus - elämän synnyttäjä, kuoleman kylväjä, ajatusten tartuttaja on sekä tietokirja että pohdiskeleva ja vauhdikaskin tutkimusmatka tieteellisen ymmärryksen maailmaan. Se kertoo kiehtovia tarinoita elämästä ja maailmankaikkeudesta ja esittelee huimia visioita tulevaisuuden mahdollisuuksista.

Solutasolta galakseihin kurottava Virus esittelee uusimpia biologian tutkimuksia ja käsityksiä elämän perusteista. Kirjan näkökulma ei kuitenkaan rajaudu luonnontieteisiin: viruksen lisääntymismekanismi selittää muun muassa tietoverkkojen haittaohjelmia ja ajattelutapojen ja uskomusten leviämistä ihmiskunnan keskuudessa.

Pieni virus herättää monia kysymyksiä. Mitä yhteistä on lumihiutaleella ja elämän syntymällä? Entä tähtien muodostumisella ja influenssalla? Miksi Australian koaloja vaivaava epidemia onkin kiinteä osa niiden geeniperimää? Miten se liittyy sinun jokaisesta solustasi löytyviin virusjäänteisiin, joita perimässäsi on paljon enemmän kuin varsinaisia ihmisen geenejä? Voiko virus parantaa ihmisiä? Entä onko vain sattumaa, että maailmankaikkeutemme on suotuisa elämälle?
Tykännyt: Rinja

Valvojat: RinjaEmelie