Liz Williams

 • Athicus hahmo Kirjoittaja
 • Athicus
  Epäkuollut
  Tasolla 26
  82.87
04.07.2012 19:33 #1 :: Athicus
Liz Williams

Liz Williams: Aavekauppiaan tytär

Like 2012 - Risingin tietokannassa

Franchising-kaupunki Singapore Kolmessa työskentelevällä komisario Chenillä on ongelma: aluksi yksinkertaiselta näyttänyt teollisuuspohatan tyttären katoamisjuttu alkaa yhtäkkiä tuntua monimutkaisemmalta, kun juttuun sotkeutuu niin aaveita, demoneita kuin sielujen salakauppaakin sekä Manner-Kiinasta saapunut idealistitinen demoninmetsästäjä No Ro Shi. Chenin elämää ei tee yhtään helpommaksi se, että poliisissa työtoverit pelkäävät häntä. Omat lisähuolensa vielä tuo se, että Chenin vaimo Inari on maan päälle helvetistä paennut demoni.

Englanninkielisessä maailmassa Liz Williamsin komisario Chenistä kertova kirjasarja on ehtinyt jo kuudenteen osaansa. Näistä sarjan ensimmäinen osa, nyt suomennettu Aavekauppiaan tytär sekä kaksi viimeisintä kirjaa ovat kaikki olleet ehdolla Philip K. Dick -palkinnon saajaksi. Aavekauppiaan tyttären ehdottomasti paras puoli on Singapore Kolmen ja sen kiinalaisväestön eläväinen kuvaus. Liz Williams näyttää tuntevan hyvin kiinalaisen mytologian ja kuluttaakin paljon aikaa sen tuonpuoleisen byrokratian ja etenkin helvetin asukkaiden kuvaamiseen. Helvettiä hallinnoi keisarin alaisuudessa joukko keskenään kilpailevia ministeriöitä ja juoni keskittyykin oikeastaan näiden väliseen valtataisteluun, jonka pyörteisiin Chen, senesalkki Zhu Irzh sekä helvettiin takaisin kaapattu Inari lopulta imaistaan. On hieman sääli, että Williams kuluttaa suuren osan kirjasta juuri Helvetin kuvaamiseen ohittaen maanpäällisen maailman erikoislaatuisuuden. Kirjan maailma on nimittäin varsin herkullinen sekoitus kyberpunkista tuttua lähitulevaisuuden kuvausta ja toisaalta taas kauhufantasiaa demoneineen ja muine helvetillisine kauhuineen.

Lue lisää...
Muokannut 06.10.2013 23:43 Dyn

 • Dragan hahmo
 • Dragan
  Riivaaja
  Tasolla 41
  55.89

23.07.2013 23:18 #2 :: Dragan
Liz Williams

Liz Williams: Demonien taivas

Like 2013 - Risingin tietokannassa

Demonien taivas on toinen osa Aavekauppiaan tyttären aloittamasta Rikoskomisario Chen -sarjasta. Vaikka molemmat kirjat ovatkin itsenäisiä, sisältää Demonien taivas asioita, jotka lukijan olisi hyvä tietää edellisestä osasta. Yksi tällainen asia on puitteet, joihin kirja sukeltaa. Demonien taivas ei nimittäin ole mitään tavanomaista dekkarikirjallisuutta, johon on ripoteltu päälle hieman yliluonnollisia elementtejä. Päinvastoin kirja on spefiä, jota maustetaan dekkarihenkisellä murhamysteerillä.

Kirjan päähenkilö on rikoskomisario Chenin pari Zhu Irzh. Hän on aloitteleva poliisi Singapore kolmen poliisivoimissa ja kotoisin Helvetistä. Demonipoliisi saa vastuulleen väkivaltainen murhatutkinnan, jonka taustalta löytyy linkkejä yhä suurempaan tapahtumaketjuun. Murhan jäljet johtavat Paugeng-suuryritykseen.

Lue lisää...

 • Dragan hahmo
 • Dragan
  Riivaaja
  Tasolla 41
  55.89

24.10.2014 19:21 #3 :: Dragan
Liz Williams

Liz Williams: Kultainen lohikäärme

Like 2014 - Risingin tietokannassa

Suomenkielisiä urbaanin fantasian kirjasarjoja ei ole liiaksi markkinoilla. Liz Williamsin kolmanteen osaan edennyt Rikosetsivä Chen -sarha on yksi näistä harvoista. Yliluonnollisia asioita tutkiva rikosetsivä Chen on saanut jälleen uuden tapauksen. Rutiininomaisen katoamistapauksen tutkiminen keskeytyy, kun etsivät saavat tehtäväkseen saattaa Taivaan edustaja Kiinalaiseen versioon Helvettistä. Helvetissä vastassa on muun muassa Zhu Irzhin perhe-elämää. Kuin ongelmia ei olisi tarpeeksi, Taivas päättää aloittaa sotaretken Helvettiin juuri matkan alussa. 

Kultainen lohikäärme sisältää useita itsenäisiä juonikokonaisuuksia. Tärkein näistä seuraa Chenin ja Irzhin Helvetti-matkaa, mutta suuren huomion vie myös Helvetissä syntyneen pojan matka maahan isoäitinsä vahdittavaksi. Kirjan lisäjuonet eivät ole lähellekään yhtä vetovoimaisia kuin ne hetket, jolloin parrasvaloissa on pääpoliisipari.

Siinä missä kaksi edellistä osaa ovat olleet varsin tiiviitä kokonaisuuksia, sortuu kolmas osa hieman liikaa sisällön venyttämiseen. Juoni ei ole aikaisempia osia monimutkaisempi, melkeinpä päinvastoin, sillä kirja on hyvinkin suoraviivainen. Tämä saa hieman epäilemään, että kirjoitusprosessista on jätetty yksi uudelleenkirjoitusvaihe välistä pois. Tämä ei sinällään haittaa, sillä Chenin ja kumppaneiden eloa seuraa ihan mielellään vähän venytettynäkin. Myöskään kirjan mysteeri ei ole monimutkaisimmasta päästä.

Lue lisää...

Valvojat: RinjaEmelie